Jíst zdravě není žádná věda. Naopak, je to ta nejpřirozenější věc na světě.

Prima vaření z opravdových potravin přeje všem
Andy Kind, superimunita.cz
1. 4. 2011
Apetit Čechů se značně mění. Dopřáváme si téměř trojnásobně víc masa než lidé před šedesáti lety. Roste obliba drůbežího, mléko už moc nekupujeme, ale holdujeme sýrům, vínu a limonádám. Chleba jíme o polovinu méně, v pití piva ale nepolevujeme.
1. 2. 2011
Éčka neboli konzervanty, barviva, stabilizátory a jiné látky, nás na obalech potravin tak trochu děsí. Vyskytují se zprávy o alergických reakcích, hyperaktivních dětech a jiných zdravotních problémech, které souvisejí s obsahem éček.Pojďme se jim tedy podívat trošičku na kloub..
1. 1. 2011
Pokud se podívám na kvalitu dnešních potravin, někdy si říkám, že bych chtěla dát ochutnat svým dětem to, co se tu před těmi dvaceti léty jedlo. Nabídka potravin, které jsou teď v obchodech, je skutečně rozmanitá. Na straně druhé se za touto rozmanitostí skrývají jen různé barevné obaly a krabičky, které obsahují prakticky totéž. Mnoho potravin, které bychom si dovedli sami vyrobit, se vozí přes půl Evropy a zátěž exhalacemi a znečisťováním životního prostředí je větší, než jejich samotná užitná hodnota a vliv na zdraví. Do roku 1994 zde platily zákonné normy, které nedovolovaly, aby klobásy obsahovaly mouku, aby jogurty obsahovaly škrob atd. atd.Tyto normy byly zrušeny a v Česku začala doslova potravinová džungle. Zvu Vás tedy zde k poznání toho, co skutečně jíme..
3. 7. 2010
Agroturistika je skvělý tip na rodinnou dovolenou, umožňující strávit volný čas ve zdravém prostředí českého venkova. Vybrat si lze z nabídek selských statků, rančů, malebných chaloupek na samotě u lesa či vesnických stavení vyzdobených muškáty s předzahrádkou slézových růží a záhonků léčivých bylinek.Já sama jsem se na takovém jednom krásném statku narodila a vyrostla, a i dnes zde trávím krásný čas. Andy