Jdi na obsah Jdi na menu

NEMOC JE ZPŮSOB JAK ZMĚNIT SVŮJ ŽIVOT A CESTU KE ZDRAVÍ

12. 1. 2018

Nemoc je většinou považována za něco špatného, za něco, co by se nemělo dít, za něco, co nám (někdy hodně) bere a nic nedává. Pokud však pronikneme do hlubších souvislostí života a jeho projevů, můžeme zahlédnout spoustu zajímavých souvislostí a „benefitů“ nemoci.

 

Slovo nemoc se skládá ze dvou částí, ze slov NE a MOC. Tedy kdo je ne-mocný, ten nemá moc, nemá sílu. Avšak ten nedostatek síly nás přirozeně nutí polevit v našich běžných aktivitách a zpomalit, dát prostor organismu, aby se s nemocí vypořádal, dostal se znovu do rovnováhy a sílu nabral. I zvíře v přírodě, když výjimečně onemocní, pak se uklidí někam do klidu, nežere (léčivý půst) a odpočívá, nechává svůj organismus pracovat ve svůj prospěch, k uzdravení.

 

 

Nemoc nepřichází jako blesk z čistého nebe, nemoc vzniká, když se náš organismus dostane do nerovnováhy. A pokud tento organismus má dost životních sil, pak vytvoří nemoc, jejímž účelem je ztracenou rovnováhu obnovit. Nemoc je tedy pokus organismu o uzdravení, o zlepšení vlastního fungování, které bylo z nejrůznějších důvodů narušeno.

 

 

Možná jste si všimli v souvislosti s běžnými infekčními nemocemi, jak jsme neustále bombardováni reklamami na nejrůznější dryáky, které vám zaručí, že nebudete cítit nic, žádné nepříjemné příznaky a budete fit jako rybička, abyste mohli dostát svým pracovním a společenským závazkům.

 

Spoustě lidí tak nepřijde vůbec divné si takové dryáky kupovat, ládovat se jimi a snažit se „normálně“ fungovat. Jenže oni netuší, že tímto přístupem si pod sebou pomalu, ale jistě podřezávají větev.

 

Pokud jsme nemocní a nemoc přijmeme jako příležitost k ozdravění, k nastolení lepší rovnováhy organismu, nepřecházíme ji a nepotlačujeme její příznaky, pak jsme na dobré cestě. Z takovéto odležené nemoci vyjdeme posíleni.


Pokud však nemoc potlačíme, pak se rovnováha neobnoví a i když nemusíme cítit následky ihned, za nějaký čas se takovéto chování v organismu projeví. Často zhoršením kontaktu se sebou sama, se svým nitrem, menší odolností vůči nejrůznějším negativním vlivům ať už na fyzické nebo psychické rovině.


I takzvaně nevyléčitelné nemoci se dají vyléčit, člověk se z nich může uzdravit. Tam ale nestačí vyležet se v posteli, je potřeba porozumět tomu, proč nemoc přišla, co nám sděluje a jaké změny v našem životě vyžaduje, aby mohla být vyléčena. Občas se dozvídáme o „zázračných“ uzdraveních, která nám ukazují, že ne všichni se smíří s ortelem nevyléčitelnosti či smrtelnosti té které nemoci, a hledají cestu, jak se uzdravit, nejsou pasivními trpícími v rukách lékařů, ale přijímají svůj díl odpovědnosti za své uzdravení.

 

VÍCE V CELÉM ČLÁNKU:
http://barboramullerova.cz/2016/07/22/nemoc-je-cesta-k-lepsimu-zdravi/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář