Jdi na obsah Jdi na menu

NAKUPUJTE JÍDLO S ROZMYSLEM

10. 4. 2017

Možná jste v situaci, kdy nemáte peněz nazbyt, což se odráží i na kvalitě nakupovaných potravin. Osobně si myslím, že je to spíše otázkou správně nastavených priorit.

 

Je pro mě důležitější koupit si drahý dotykový telefon a nebo si koupím ten levnější a ušetřené peníze použiji na to, abych mohla jíst celý rok zdravě? 

 

Ano, skutečně je důležité moudře hospodařit.  Z rodinného rozpočtu české rodiny utrácejí nemalou část, obvykle okolo 25 procent. Ale také je zde fakt, že zhruba 30 procent zakoupených potravin končí v popelnicích.

 

Půjdete-li i nyní cestou levných akčních nákupů, možná ušetříte nějaké peníze, ale podstupujete riziko, že si tím podlomíte zdraví. Možná si toho několik let ani nevšimnete, že se pomalu a jistě zabíjíte. Ale jednou vám bude předložen váš skutečný účet. Cena za nekvalitní potraviny, které jste zkonzumovali a které poškodily vaše zdraví.

 

Současný sortiment potravin je dost špatný,ale naštěstí je tu i možnost výběru kvalitních potravin za rozumné ceny. Ovšem musíme se naučit si dobře vybírat a věnovat tomu patřičnou pozornost i čas.

 

Ano, za vším hledejte peníze. A také potravinářský průmysl je jen byznys. Jeden z nejmocnějších na světě. Všichni chtějí vaše peníze. Je dobré se zamyslet a následně rozhodnout komu je dáte. Bude o hypermarket s bombastickou reklamou na nejlevnější párky a nebo ta podpora bude  malým farmářům, pěstitelům a chovatelům, kteří potraviny produkují s láskou a mají k nim úplně jiný vztah? Zkuste se nad tím chvíli zamyslet až příště půjdete zase nakupovat.

 

Je jen na každém z nás, jak si svého zdraví a také sami sebe vážíme. Jakou odpovědnost sami k sobě cítíme a jak o své tělo pečujeme. Nezkracujme si vědomě už tak dost krátký život.

 

KONZUMUJTE CO NEJMÉNĚ PRŮMYSLOVĚ ZPRACOVANÉ POTRAVINY, VÝRAZNĚ OMEZTE POLOTOVARY A FAST FOODY, DEJTE SI POZOR NA SKRYTÉ ŠKODLIVINY. ŘIĎTE SE SVÝM ZDRAVÝM ROZUMEM.

 

Krásné dny vám přeje Andy

 

Inspirováno knihou Jarmily Mandžuové – NAKUPUJTE HLAVOU, VAŘTE SRDCEM (je skvělá, určitě stojí za to si ji přečíst)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář