JÍDLOVĚDA
Jíst zdravě není žádná věda. Naopak, je to ta nejpřirozenější věc na světě.
Andrea Kindermann
Příspěvky
GINKO BILOBA
1. 11. 2016
Ginko biloba patří mezi nejstarší rostliny na naší planetě. Tento strom se totiž vyznačuje mimořádnou odolností vůči klimatickým změnám a přírodním živlům, včetně ohně, několik z nich přežilo i nedaleký výbuch atomových bomb v Japonsku. Je to strom se zázračnými účinky opředen mnoha záhadami a tajemstvím.
PAMPELIŠKA JE UNIVERZÁLNÍ BYLINKA
1. 6. 2016
Pampeliška je významná léčivka. Sbíráme kořen před rozkvětem rostliny (březen – duben), listy (květen – září), nať s kořenem (březen – duben). Droga je bez zápachu a má mírně nahořklou chuť. Z kořene lze po usušení, upražení a rozemletí připravit hořkou „pampeliškovou mouku“. Příznivě se projevuje při zánětech močových cest a při ledvinových kamenech, zvyšuje tvorbu a vylučování žluči. V některých zemích se používá k přípravě bylinkových salátů nebo k výrobě vína.
BARVA MOČI LECOS PROZRAZUJE
25. 5. 2016
Barva moči prozradí dietní chybu i závažné onemocnění. První odhad uděláte doma.Z barvy moči poznáte i nemoc. V případě podezření na krev v moči však běžte co nejdříve k lékaři.
LÉČIVÁ BŘEZOVÁ ŠŤÁVA A VODA
20. 5. 2016
Březová míza je bohatá na cukr, organické kyseliny, enzymy, vápník, magnesium, železo a další cenné látky. Její konzumace může pomoci při léčbě močových kamenů, žaludečních potíží, vředů na dvanácterníku. Je vhodným pomocníkem při potížích s játry, ledvinami, při anémii, bolestech hlavy, při opakovaných zánětech průdušek, tuberkulóze, dráždivém kašli. Úlevu díky ní mohou pocítit lidé, které trápí artritida nebo zánět míšního kořene, a skutečně také revmatici. Produkty z březové mízy jsou vhodné především pro ženy, protože mají mimo jiné i omlazující účinky a zvyšují plodnost.
GRAVIOLA - PŘÍRODNÍ LÉK NA RAKOVINU
15. 5. 2016
Přírodní lék na rakovinu, která má podstatně větší efekt než chemoterapie, se jmenuje graviola. V mnoha tropických regionech ho lidé mají rádi kvůli jeho delikátní chuti a silné aroma podobné jahodám, ananasu a citrusovým plodům jako citron nebo limetky. Toto tropické ovoce je však mnohem více než jen chutnou potravinou. Je známé také jako super potravina, která obsahuje přírodní látky 10 tisíc krát silnější v porovnání s chemoterapií při léčení mnoha typů rakovin.
ROSTLINNÁ ANTIBIOTIKA
3. 5. 2016
Víte, že v přírodě rostou byliny, které dokážou zlikvidovat viry, bakterie i plísně a nemají žádné nežádoucí vedlejší účinky? Zkuste zapomenout na tabletky a vsaďte při léčbě na přírodu.
CO S VAŠIM ZDRAVÍM DOKÁŽE RAŠELINA
25. 4. 2016
Rašelina si umí poradit s řadou mutagenů, jako jsou různé druhy záření, látky vznikající při spalování včetně kouření, chemikálie, léčiva, některé nebezpečné viry (tzv. onkoviry)... Humáty na sebe vážou těžké kovy, toxiny, látky organického i anorganického původu, které bez rizika pro organismus vyloučí z těla ven.
HUMÁTY PRO DOKONALÉ ZDRAVÍ A DETOXIKACI
20. 4. 2016
V poslední době je zaměřena velká pozornost na vnitřní užívání výtažků z rašeliny, které mají velmi široké spektrum pozitivních léčebných účinků a významný vliv na detoxikaci celého organismu.
GUARANA ALTERNATIVA LEPŠÍ NĚŽ KÁVA
15. 4. 2016
Guarana pomáhá podporovat bdělost a udržovat fyzickou a psychickou aktivitu. Potlačuje únavu a pomáhá udržovat schopnost koncentrace. Guarana přispívá také k lepšímu metabolizmu tuků a tím pomáhá při kontrole hmotnosti.
RECEPT NA VÝBORNÉ BAZALKOVÉ PESTO
14. 4. 2016
Jak na VÝTEČNÉ BAZALKOVÉ PESTO, které zůstane stále zelené a nebude ho nikdy dost, se dozvíte právě zde:
NEJSILNĚJŠÍ PŘÍRODNÍ ANTIBIOTIKUM
13. 4. 2016
Zde mám pro vás recept na nejsilnější přírodní antibiotikum. Recept je ze středověku. Jedná se o silné čistící antibiotikum, které ničí Gram pozitivní i Gram negativní bakterie. Přípravek má též mimořádně silný antivirový a protiplísňový účinek, zlepšuje krevní a lymfatický oběh v celém těle. Je to přípravek na rostlinné bázi. Pomáhá při léčbě všech možných virových, bakteriálních, parazitárních, houbových onemocnění a různých infekcí. Tímto přípravkem se v milosti dokonce léčil prý i mor!
POZOR NA BABY KAROTKU
8. 4. 2016
Věděli jste, že Baby karotka je sice perfektně tvarovaná, oloupaná a bez tvrdého konce. Jde však o zbytky z poškozených, zlomených nebo jinak nevzhledných mrkví. Mrkev, která je upravena do známých tvarů, je pak ponořena do chlórové lázně, aby se očistila a získala zářivě oranžovou barvu. Chcete vědět více? Tak čtěte:
RAW PRO ZAČÁTEČNÍKY
1. 4. 2016
Živá strava (v angl. raw food) je plnohodnotný koncept stravování a životní styl, někdy nazývaný také vitariánství. Zjednodušeně řečeno se potraviny konzumují v co nejpřirozenějším, „nejpřírodnějším“ stavu. Jídelníček tvoří ovoce, zelenina, ořechy a semena. Při 100% živé stravě se nepojídají žádné živočišné produkty, je to tedy strava veganská a z velké části i bezlepková. Živá strava (v angl. raw food) je plnohodnotný koncept stravování a životní styl, někdy nazývaný také vitariánství. Zjednodušeně řečeno se potraviny konzumují v co nejpřirozenějším, „nejpřírodnějším“ stavu. Jídelníček tvoří ovoce, zelenina, ořechy a semena. Při 100% živé stravě se nepojídají žádné živočišné produkty, je to tedy strava veganská a z velké části i bezlepková.
MÝTY OKOLO ŘEPKOVÉHO OLEJE
26. 3. 2016
Nejpěstovanější olejnina u nás - řepka olejná - v době svého kvetení nepřehlédnutelná dominanta naší krajiny. U našich západních sousedů nejoblíbenější olej. V českých kuchyních spíše výjimka. O olejích a tucích obecně přetrvává v našem povědomí celá řada mýtů. Pojďme se zaměřit na ty, které nám možná brání ocenit toto naše tekuté zlato.
ŽIVÁ STRAVA UZDRAVUJE
25. 3. 2016
Náš přístup ke zdraví prochází v současné době revolučními změnami. Vděčíme za to mimo jiné prvním odvážlivcům, kteří do svého jídelníčku zařadili syrové potraviny rostlinného původu, které vždy přispějí ke zlepšení kvality života.
BULGUR - dejte mu šanci
1. 3. 2016
Češi už vzali na milost kuskus i luštěniny, bulgur se však na jídelních stolech stále objevuje spíše sporadicky. Zkuste dát téhle příloze šanci. Bulgur není drahý, není náročný na přípravu a navíc chutná skvěle.
CHŮZE NABOSO
1. 3. 2016
CHOĎTE NABOSO, POSÍLÍTE TÍM IMUNITNÍ SYSTÉM! Po dlouhá staletí lidé vymýšleli a vytvářeli stále dokonalejší, krásnější druhy bot a po stejnou dobu chodila drtivá většina lidí bosá. Nyní se trend obrací: bot je všude dost i pro ty nejchudší a my, kteří o ně nemáme nouzi, je odhazujeme v touze po autentickém zážitku bosé chůze
ŠPALDA - budiž pochválena
1. 2. 2016
Mnoho lidí dosud neví, co si představit pod pojmem špalda. Pokud nenavštěvujete prodejny zdravé výživy, možná netušíte, jaký význam ukrývá toto staročeské slovo. Špalda je prastarý nešlechtěný druh pšenice. Je výjimečná svým složením i zajímavou ořechovou chutí. Obsahuje vysoký podíl bílkovin (17 %), kvalitní tuk s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin (2,5 %), sacharidy (68 %), minerály (hořčík, vápník, draslík, fosfor, zinek) a vitamíny především skupiny B. Výrobky ze špaldy: celozrnná mouka, kernotto, bulgur...
THAI CHI
1. 2. 2016
Bolí vás klouby, záda nebo krční páteř? Chtěli byste cvičit, ale všechny pokusy kvůli bolesti zatím zkrachovaly? Zkuste Tai Chi (čínsky Tchai Ti). Jde o systém sestav, které pomáhají při diabetes, osteoporóze, nebo třeba při artritidě. Cvičit můžete i vsedě na kolečkovém křesle. Tai Chi je opravdu pro každého.
POHANKA - zapomenutý lék
1. 1. 2016
Pohanka je velice prospěšná lidskému organismu, proto by měla patřit ke stálicím našeho jídelníčku. Je bohatým zdrojem na nejrůznější vitamíny a minerální látky. Nejdůležitější látkou, kterou pohanka obsahuje je rutin, který podporuje vstřebávání vitamínu C. Navíc příznivě působí na cévy a celý cévní systém vůbec. Pohanka je také významná krmná a medonosná rostlina.
REKONEKTIVNÍ LÉČENÍ
1. 1. 2016
Rekonektivní léčení je návrat k optimální rovnováze. Je výsledkem interakce s komplexním spektrem léčivých frekvencí, které se skládá z energie, světla a informací. Jeho základním prvkem je energie. Energie totiž tvoří vše, náš organizmus, naší podstatu i naše skutečné fyzické tělo.
ÚČINEK MOLEKULY "NO" V TĚLE
1. 12. 2015
Nemáte tušení, co je oxid dusnatý (NO) a jaké plní funkce v našem těle Věřte, že pokud jste muž, tak by Vás tato molekula měla opravdu zajímat. Tato látka je totiž velmi důležitá k tomu, abyste byli schopni dosáhnout kvalitní erekce. Nebojte se, vše si hned vysvětlíme.
ČERNÝ ZÁZRAK - MELASA TŘTINOVÁ
18. 10. 2015
Třtinová melasa je vedlejší produkt z výroby cukru z cukrové třtiny. Je bohatá na vitamíny a minerály. Navíc obsahuje Beta-glukan, to je přírodní látka s významným účinkem na imunitní systém. Stimuluje makrofágy - obranné buňky těla, které pohlcují a ničí infekční organizmy, tělu cizí látky i vlastní zvrhlé nádorové buňky
SOJA NENÍ ZDRAVÁ POTRAVINA
1. 9. 2015
Během několika posledních let byla soja ceněna jako potravina se zázračnými účinky na zdraví. Ale opak je pravdou. Sója může způsobovat leukémii, různé formy rakoviny, diabetu 1.typu, onemocnění štítné žlázy i erektivní dysfunkce.
SNIŽTE SVOU HLADINU CHOLESTEROLU
1. 9. 2015
Zvýšená hladina cholesterolu v krvi patří mezi faktory zvyšující riziko onemocnění srdce a cév, přičemž srdečně-cévní onemocnění jsou nejčastější příčinou úmrtí jak v Evropě, tak v České republice. Pokud máte hladinu cholesterolu v krvi zvýšenou nebo dokonce vysokou, musíte upravit svůj jídelníček, a to dlouhodobě. Touto cestou můžete nejen zabránit dalšímu zvyšování, ale dokonce hladinu cholesterolu snížit a tím si prodloužit svůj život.
CHIA SEMÍNKA
20. 8. 2015
Chia semínka jsou komplexním zdrojem živin a energie. Pomáhají při cukrovce, hubnutí a celkově podporují zdraví. Rychlá stravitelnost, nízký glykemický index a neutrální chuť dělají ze semínek chia superpotravinu opravdu pro každého.
STŘEDOMOŘSKÁ KUCHYNĚ
1. 8. 2015
Každý správný Čech zřejmě holduje české kuchyni. A výsledky jsou jasné: cholesterol, nadváha a celková tělesná nepohoda. A zkusili jste už "přepnout" na středomořskou kuchyni? Umožňuje pestré a zdravé stravování. Prospívá zdraví i kráse. Neobsahuje potraviny, které by byly špatné a finančně je srovnatelná s českou kuchyní.
MIXTURAM nápad desitiletí
20. 7. 2015
Mixturam je jediná evropská služba, která umožňuje každému zákazníkovi namíchat si vitamíny, bylinky a extrakty na míru. Místo několika různých potravinových doplňků si jednoduše všechno namíchejte do jedné jediné tobolky, která bude dokonale odpovídat vašim potřebám a zdravotnímu stavu. Mixturam je řešením pro každého, kdo cíleně pečuje o zdraví.
LIŠEJNÍK ISLANDSKÝ
1. 7. 2015
Není náhodou, že se islandský mech často osvědčí na záněty v ústech, v hltanu a v trávicí soustavě. Řadě lidí dokonce pomohl zmírnit potíže se žaludečními vředy. Pukléřka islandská, jak se islandskému lišejníku říká mezi odborníky, má pověst přírodního antibiotika. Někteří z nich mu dokonce říkají přírodní penicilín.
MED PRO KRÁSU I ZDRAVÍ
31. 3. 2015
Med je jednou z nejsilnějších přírodních hydratačních látek. Obsahuje inhibiny, které působí proti růstu bakterií a činí z medu významné antiseptikum. Med aplikovaný na drobné popáleniny, říznutí či odřeniny pomáhá odlučovat odumřelou tkáň. V medu dále nalezneme minerály, vitamíny skupiny B,C,D,E a flavonoidy, které pomáhají chránit pleť před účinkem škodlivých volných radikálů.