Jdi na obsah Jdi na menu

SOJA NENÍ ZDRAVÁ POTRAVINA

1. 9. 2015

Během několika posledních let byla soja ceněna jako potravina se zázračnými účinky na zdraví. Ale opak je pravdou. Sója může způsobovat leukémii, různé formy rakoviny, diabetu 1.typu, onemocnění štítné žlázy i erektivní dysfunkce.

 

Výzkum ukázal, že děti, které byly krmeny sójou mají vyšší riziko rozvoje diabetu typu-1 a onemocnění štítné žlázy v pozdějším věku. Některé druhy sóji také může obsahovat až 1000x více hliníku než jiná běžná sója.



Sója obsahuje velké množství živin anti-(jinak známý jako toxiny). Jedním z nich je to, co se označuje jako inhibitor enzymu. Ty blokují působení enzymů, které jsou potřebné pro trávení bílkovin. Dokonce i vaření sóji při vysokých teplotách nedokáže tyto inhibitory ovlivnit či omezit.
 


V důsledku toho může konzumace sóji a sójových produktů vést k problémům jako jsou:

snížené trávení proteinů, nadměrné nadýmání, nedostatek esenciálních aminokyselin, abnormální funkce štítné žlázy, vyšší riziko rakoviny prsu u žen, které měly odstraněny vaječníky, a abnormální krevní srážlivost. Nedostatky minerálních látek vápníku, hořčíku, mědi a zinku byly také hlášeny.

 

Sojové isoflavony jsou další formou sóji, který se nachází téměř ve všech takzvaný dietních produktech. Lidé, kteří se snaží otěhotnět, kteří mají potíže s močením za normálních okolností, kojící matky, lidé s onemocněním ledvin a prostaty a alergici na arašídy by se měly vyhnout konzumaci potravin s touto složkou!

 

Spotřeba sójových výrobků je zvláště škodlivá pro muže, kterým nižuje sexuální apetit a ochabuje svaly paží, hrudníku, nohou a i ztrátu vlasů.

 

Množství estrogenu obsažené ve 100g sójové bílkoviny odpovídá úrovni z jednoho prášku antikoncepce. U žen může být zodpovědný za počátek menopauzy, návalů horka, PMS a mnoho dalších hormonálních problémů.

 

Sója dále obsahuje vysoké množství fytoestrogenů.Studie odhaduje, že děti, které jsou krmeny sójou jsou vlastně krmeny ekvivalentem přibližně pěti antikoncepčních pilulek, pokud to převedeme na denní hodnotu estrogenu. Toto množství estrogenu je zřejmě zodpovědné za zvýšené množství poruch při učení a případy ADD / ADHD. Je zde také názor, že u dívek urychluje nástup puberty.


Výzkum ukazuje, že bezpečné formy sóji ke spotřebě jsou ty, které byly upraveny tak, jako japonský natto a čínské tofu.

ZDROJ:

http://pravdu.cz/soja/soja-je-zdrava-ne-neni

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář