Jdi na obsah Jdi na menu

ZDRAVÁ STOLICE NESMRDÍ

4. 1. 2018

Střevo jako jeden z nejdůležitějších orgánů lidského těla je v našem společenství velmi zanedbáváno, a to patrně i z těchto několika důvodů. Není vidět, nevypadá pěkně ani na obrázku a je považováno za nečistý orgán neboť jeho produktem není nic voňavého, krásného a inspirujícího. Omyl.

 

Stolice jako produkt celého trávícího ústrojí nám prozradí o nás samotných víc než poctivě napsaná zpověď. Vypovídá o tom jak se umíme vyrovnat s problémy, řešíme-li je ihned nebo otálíme (zácpy).

 

Správná stolice nezapáchá, protože k její tvorbě byl využit proces, jehož se neúčastní škodlivé hnilobné bakterie.

 

Stolice odcházející ze zdravého trávícího aparátu má tyto vlastnosti:

  • zformovaná se zaoblenými konci, na povrchu hladká jako důsledek pokrytí hlenem
  • protože neobsahuje příměsi plynu, ve vodě se potopí a vykazuje pouze nepatrný zápach
  • nesmí zapáchat ani silně ani kysele. To jsou příznaky hnilobných procesů ve střevech
  • odchod stolice se uskutečňuje naprosto čistě. Znečištění řitního otvoru signalizuje nemoc střevního traktu

 

Pro dobré trávení je důležitá střevní mikroflóra skládající se z určitého množství různých druhů symbiotických laktobacilů, které pomáhají rozkládat to co ještě zbylo z potravy, která již prošla rozkladným systémem, tj. ústy (enzymy ve slinách), žaludkem (kyseliny), tenkým střevem (odebírání živin). T

 

Tlustým střevem, kde dochází k poslednímu odběru živin a zpětnému odběru tekutiny naše zažívání končí, ale pokud s o něj dobře nestaráme, tak problémy a potíže s tím spojené právě zde začínají.

 

Potíže se mohou projevit různě. Patří sem celkové zhoršení zdravotního stavu, nechuť k práci, rozčilení a nervozita, poruchy spánku a zraku, srdeční potíže, špatná nálada, cévní křeč (nedokrevnost končetin), bolesti v zádech a kříži, ranní malátnost, stavy vyčerpání, povlak na jazyku, záducha, nepříjemný zápach z těla a úst, bolesti kloubů, závrať, vegetativní dystonie, bolest hlavy, tlak v hlavě, migréna, silné pocení.

 

Je velmi nutné dbát na doplňování symbiotických laktobacilů, které jsou nejdůležitější součástí střevní mikroflóry. A to v potřebném množství. Pokud tomu tak není, přirozený trávicí proces se stává procesem hnilobným za účasti jiných bakterií - koliformních, které nám opravdu škodí. Likvidují je např. antibiotika, stres, nesprávná výživa. V tu dobu dochází k velké zátěži našeho imunitního systému, který se soustředí především na oblast střev neboť v těchto místech je nyní ohroženo naše tělo otravou z jedovatých zbytků stravy.

 

Díky tomuto stavu dochází k rozvoji plísní, kterým jsme se doposud bránili a které se pokouší změnit naše metabolické procesy ve svůj prospěch. Jejich projevy (nehty, plosky nohou, jazyk, pokožka, pohlavní orgány) většinou potom léčíme různými přípravky, ale zapomínáme na to, že jejich likvidaci zvládnou symbiotické laktobacily a to právě ve střevě. Ani rakovina nezačíná okamžitě a proto pokud nechceme být na žebříčku statistik na prvním místě , dejme péči o vlastní střevo zelenou, protože zdraví je vůně – nemoc zápach.

 

zdroj info:

http://www.ordinace.cz/clanek/strevni-mikroflora-v-nas/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář