Jdi na obsah Jdi na menu

ZÁZRAČNÉ SMOOTHIE Z ČERVENÉ ŘEPY

9. 1. 2018

Konzumací červené řepy do těla dostaneme spousty vitamínů a minerálů. Červená řepa obsahuje důležité minerální látky jako draslík, hořčík, železo, jod, mangan, zinek. Díky vysokému obsahu vitamínů C a E je pro tělo její častá konzumace výborná pro celkový imunitní systém. Podporuje kardiovaskulární systém – její barvivo rozšiřuje věnčité tepny a zpevňuje stěnu vlásečnic.

Snižuje krevní tlak. Posiluje imunitní systém. Povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči. Pomáhá po rekonvalescenci, při borelióze a klíšťové encefalitidě. Má pozitivní vliv na zrak. Zbavuje střeva jedovatých látek a odstraňuje zácpu. Pomáhá při ateroskleróze. Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům. Vyvolává optimističtější náladu.

Červená řepa pomáhá také při rakovině, šťáva se doporučuje jako prevence a součást léčby rakovinného bujení, stejně tak i pro rekonvalescenci po její léčbě. Užívají se běžně až 3 menší sklenky šťávy během dne, jako prevence se doporučuje 1 sklenka nejméně 1 – 2x týdně.

 

Ingredience

 

Postup

Červenou řepu, banán i zázvor oloupeme, nakrájíme na menší kousky a společně s vodou vložíme do mixéru, kde vše pořádně rozmixujeme. Mixujte trochu déle, než jste běžně zvyklí, protože řepa i zázvor jsou poměrně tvrdé a chvíli trvá, než je smoothie maker pořádně zpracuje.

A pak už jen přeji dobrou chuť! Uaaaaa boží chuť!

Inspirace na další výborná smoothie najdete na:

http://smoothierecepty.cz/

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář