Jdi na obsah Jdi na menu

JÍDLOVĚDA

Jíst zdravě není žádná věda. Naopak, je to ta nejpřirozenější věc na světě.

img_20220715_092506_122.jpg

Andrea Kindermann

váš osobní průvodce TRANSFORMACE

 

Příspěvky

OVLÁDNUTÍ VNITŘNÍHO ÚSMĚVU

1. 10. 2012

Toto je mé oblíbené cvičení: ovládnutí „vnitřního úsměvu“. Schopnost s ním co nejdéle splynout přispívá k uvolnění těla. A od něj již není daleko k volnění vašich emocí a zlepšení nálady. Jestliže se usmíváte přirozeně a snadno, vaše astrální vibrace se zklidní a vaše aura bude lépe chráněn.Když se smějete nebo usmíváte (navenek či vnitřně), jste mnohem odolnější vůči silám negativních emocí a energií.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

PÁRKY = KATASTROFA OBSAHUJÍCÍ IZOLAČNÍ PĚNY

1. 10. 2012

sausage-2127682_960_720.jpgI přes neustálé varování odborníků na výživu, že „uzeniny po česku" patří k nejhorším potravinám vůbec,  se lidé v ČR svých zvyků nevzdávají a patří k jejich největším konzumentům na světě. Je to nejspíš i  důvod smutného rekordu ve výskytu rakoviny tlustého střeva. Další výzkumy prokázaly také spojitost uzenin a nádorů močového měchýře a dokonce i plic.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

MEDOVÁ MASÁŽ

1. 10. 2012

Medová masáž je speciální masážní technikou, při níž terapeut potírá záda masírované osoby voňavým rozehřátým medem, který je následně pomalými pohyby vmasírováván do kůže klienta. Díky výživným látkám obsaženým v medu a technice masážních pohybů dochází k vyplavování toxinů - škodlivých látek, které se za dlouhou dobu nahromadily v těle klienta a trvale oslabují jeho imunitu.Na tuto techniku mám osobně certifikát s mezinárodní akreditací. Andy

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

KOMBUCHA

3. 9. 2012

kombucha-1074594_960_720.jpgKombucha nebo-li "lišejník" žijící v oslazeném čaji tvořící kvasný nápoj v němž kultury kvasinek přirozeně tvoří biologicky účinné a pro tělo prospěšné látky.

Obsahuje mnoho rozmanitých látek (řasy, kvasinky, různé kyseliny včetně mléčné a vitamíny). Na světě, zejména na dálném východě, je vyžívána pro léčebné i jiné účely již po staletí. Kombucha původně pochází z asijské části Ruska a její účinky jsou na vědeckém poli zkoumány již od roku 1852

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

FOSFOR -PHOSPHORUS (P)

1. 9. 2012

Fosfor je v lidském těle zastoupen jako druhý nejčastější minerál (prvním je vápník). Jeho obsah tvoří cca 1% tělesné hmotnosti. Průměrný člověk o váze 70 kg má tedy v organismu cca 700 g fosforu. Z tohoto množství je nejvíce zastoupen v kostech a zubech, kde je cca 80 – 85 % fosforu. Zbytek se nachází v již zmíněných měkkých tkáních, buněčných membránách a v krvi, srdci, mozku a svalech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ŠPENÁT PĚTKRÁT JINAK

1. 9. 2012

spinach-1665396_960_720.jpgZ dětství si jej určitě pamatujete jako oblíbenou zeleninu Pepka námořníka, kterému plechovka špenátu vždycky spolehlivě pomohla zdecimovat jeho nepřátele. A není se čemu divit! Špenát je bohatý na železo, které hraje zásadní roli ve zdravé funkci červených krvinek, pomáhá obnovit energii a zvýšit vitalitu. Zároveň je víc než jakákoliv jiná zelenina plný vitaminu K, který je důležitý pro zdraví kostí. Tělu dodá i vitaminy A a C, kyselinu listovou a hořčík.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 1

SPÁNEK PŘINÁŠÍ ZDRAVÍ

1. 9. 2012

Nikde v bytě člověk netráví tolik času jako v ložnici, je tedy pochopitelně nejdůležitějším místem. Současně posteli náleží první místo mezi vším nábytkem, nevyplatí se tedy na ní šetřit.

Ráno se probudíte a nechce se vám z ní, do práce odcházíte a nechce se vám od ní, přes den toužíte být v ní, večer se těšíte na noc s ní... A přesto nejde o hřích. Jde jednoduše a pouze o kvalitní postel v příjemné ložnici.. a vy si tak dopřejete (nejen) hříšně dobré spaní.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

INDICKÁ MASÁŽ HLAVY

1. 9. 2012

Tato mimořádná masáž hlavy ulevuje od napětí a stresu, kterému jsme neustále vystavováni. Dovede vás k maximální relaxaci a uvolnění. Je to masáž díky které si získáte mnoho příznivců, může ji provádět každý a velmi užitečná je v partnerském vztahu, kde dokáže posilnit pouto mezi vámi a partnerem. Působí jako opravdový lék na různé bolesti a napětí ve svalech krku a ramen. Na tuto techniku mám osobně certifikát s mezinárodní akreditací. Andy

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

MUMIO

3. 8. 2012

Složení mumia je velmi rozmanité. Byly v něm nalezeny vitamíny ze skupiny vitamínů B (B2-riboflavin, B6-pyridoxin, B12-cyanocobalamin), minerály (fosfor, vápník, sodík, draslík, železo, měď,hořčík),stopové prvky (například kobalt, mangan, selen, molybden), organické kyseliny (jako příklad můžeme uvést kyselinu benzoovou), mastné kyseliny, terpeny, jedna z forem provitaminu D nebo také velké množství aminokyselin (arginin, fenylalanin, methionin a další) a řada dalších látek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

VÁPNÍK - CALCIUM (Ca)

1. 8. 2012

Dalo by se říct, že díky vápníku držíme pohromadě. Je důležitou součástí našich kostí a zubů, zodpovídá za jejich tvrdost a pevnost. Nedostatek vápníku se může projevit zvýšenou lomivostí kostí (osteoporózou) a u dětí i poruchami růstu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ÚŽASNÉ SCHOPNOSTI IMUNITNÍ SYSTÉMU

1. 8. 2012

Každý v sobě neseme fascinující schopnosti imunitního systému, který má za úkol chránit nás před škodlivými vlivy zevního i vnitřního prostředí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

KONOPÍ V LÉKÁRNĚ JAKO LÉK

1. 8. 2012

Poslanci začátkem června podpořili v prvním kole návrh zákona o léčivech, který umožní využívání konopí k léčebným účelům - jen na lékařský předpis. Konopí mají dodávat do lékáren licencovaní výrobci a pěstitelé.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

MASOVÁ SMĚS V LILKU

1. 8. 2012

eggplant-1707629_960_720.jpgLilek neboli baklažán si fantasticky rozumí s česnekem a bylinkami, jako je oregano, petržel a koriandr. Podlouhlé plody v barvě černofialové, bílé nebo sytě fialové mají neutrální chuť a konzistenci jako houba. A stejně dobře do sebe nasávají jiné chutě, takže je můžete proměnit v lahůdku přesně podle svého vkusu. Inspirujte se mým receptem:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

OSOBNÍ BRAINSTORMING - NÁVOD NA VYŘEŠENÍ PROBLÉMŮ

1. 8. 2012

Máte nějaké problémy či starosti? Pak skutečně existuje někdo, kdo vám může dát až 100 a více konkrétních řešení přesně pro Vás a na míru. Ano, jste to vy sami..  Nabízím Vám zde metodu Earla Nightingala – osobní brainstorming, který umí dělat s Vašimi problémy doslova zázraky. Nevěříte? Vyzkoušejte to a uvidíte..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

SYROVÁ STRAVA - VITARIÁNSTVÍ

1. 8. 2012

breakfast-21707_960_720.jpgVitariánství je výživový směr založený na přijímání výhradně tepelně neupravených, živých potravin rostlinného původu, mezi než patří zeleninaovoce, ořechy, semena, naklíčené obilí a luštěniny. Za vitariány se mnohdy mylně označují i tací, kdož pijí syrové mléko a mléčné výrobky převážně z kozího nebo ovčího mléka. Často se vitariánsky stravují v teplém ročním období i nevitariáni.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 1

MANUÁLNÍ LYMFODRENÁŽ

1. 8. 2012

Mízní (lymfatický) systém je důležitou součástí imunitního systému. Buňky našeho lymfatického systému hrají neocenitelnou roli např. při tvorbě protilátek, při zneškodňování bakterií, virů a škodlivých látek, které se dostávají do těla potravou, vzduchem, pokožkou nebo vznikají jako odpady metabolismu a jsou vyloučeny pomocí mízních (lymfatických) cév a uzlin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ŠŤÁVA Z NONI

3. 7. 2012

Noni vita je 100% šťáva z ovoce Noni se speciálním výživným určením, který podporuje celkové posílení organismu. Šťávu Noni vita lze také nazvat proteinovou a enzymatickou bombou, protože obsahuje více než 100 aktivních složek, které mají ze zdravotního hlediska blahodárné působení.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ZÁKLAD NAŠEHO ZRAVÍ

1. 7. 2012

zaklad-naseho-zdravi.jpg

Zdraví je stav relativní. Zatímco pro někoho znamená být zdravý už jen to, že je vůbec schopen vstát a jít do práce, rád že ho nic nebolí, jiní kultivují svou bytost do té míry, že jsou plni vitality a procházejí životem jako intenzívní zkušeností šťastného bytí. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

DRASLÍK - KALIUM (K)

1. 7. 2012

Správná hladina draslíku v krvi je velmi důležitá. Při větším poklesu nebo zvýšení této hladiny jsme přímo ohroženi náhlou srdeční zástavou. Při nedostatku draslíku na sobě můžeme pozorovat množství necharakteristických příznaků. Objevují se bolesti hlavy, ospalost, slabost nebo svalové křeče, nepravidelný srdeční rytmus. Nadbytek draslíku můžeme pociťovat jako brnění v končetinách, pocity slabost, někdy se objevuje i zvracení a průjmy. Příčiny těchto obtíží jsou velmi pestré, jejich určení a odstranění patří do rukou lékaře.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ZAPEČENÝ LILEK

1. 7. 2012

vegetables-2726800_960_720.jpgLilek čili baklažán je zelenina, z níž lze v kuchyni vykouzlit opravdu lahodné pokrmy. A zároveň i zdravé – je totiž cenným zdrojem vitamínů i minerálů, obsahuje málo kalorií, pomáhá snižovat cholesterol a je považován i za afrodisiakum.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

skrytý význa nemoci: MRTVICE A BOLESTI HLAVY

1. 7. 2012

Lidé ohroženi mozkovou mrtvicí trvale rozumově kličkují k dosažení životního běhu "dle nich" a současně mrskají nenávistnými myšlenkami po těch, kteří nejednají tak, jak oni si představují a chtějí. Ty, které bolí hlava vpředu na celém čele nebo naopak zezadu, rozumem odmítají respektovat svůj intuitivní hlas.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

LYMFODRENÁŽ OBLIČEJE A DEKOLTU

1. 7. 2012

Jedná se o revoluční metodu, která dokáže, bez pomoci skalpelu, výrazně omladit obličej!! Již po prvním ošetření výrazně vyhladí vrásky, zregeneruje a napne pleť a Váš obličej se rozzáří novou vitalitou. Manuální liftingová lymfodrenáž obličeje je velmi jemná technika, šetrná k pokožce, kterou doprovází velmi příjemný pocit hluboké relaxace a vnitřní pohody. Uvolněním svalů v obličeji a zlepšením prokrvení kůže, dochází k regeneraci vazivových a elastických struktur, k zrychlení odvodu odpadních látek, metabolismu a k úbytku podkožního tuku.K lepšímu a rychlejšímu odvodu odpadních látek Vám vždy profesionálně uvolníme lymfatické uzliny.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

reportáž: TEST MEDŮ DOPADL KATASTROFÁLNĚ

15. 6. 2012

honey-1958464_960_720.jpgKupujte med pouze a přímo od včelařů, jedině tak budete mít jistotu kvality a záruku léčivého produktu nikoli jen předraženého sirupu.Je to totiž skandální odhalení. V českých obchodech se prodávají falšované a chemicky dobarvované medy a dokonce i bio medy obsahující pesticidy. To vše odhalily nejnovější testy časopisu dTest.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

STÉVIE JAKO NÁHRADA ZA CUKR

3. 6. 2012

stevia-74187_960_720.jpgInternetové weby píší o této rostlině jako o zázraku a sladidle nového tisíciletí. Bývá až 300krát sladivější než klasický cukr. Přitom nemá prakticky žádné kalorie, a je to přírodní produkt.. Nezvedá ani hladinu krevního cukru. Naopak, zdá se, že ji pomáhá stabilizovat. Proto může být užitečnou pomůckou pro diabetiky a lidi, kteří chtějí zhubnout. Zvlášť, když milují pamlsky a je pro ně těžké vydržet bez nich nebo bez sladkých jídel.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

SODÍK - NATRIUM (Na)

1. 6. 2012

Základním zdrojem sodíku pro lidský organismus je kuchyňská sůl, která je obsažena ve velkém množství potravin. Právě proto většinou nehrozí nedostatek sodíku, ale naopak jeho nadbytek. Nadbytek se projevuje zvýšeným krevním tlakem, vyšší zátěží ledvin a tím také zbytečným zadržováním vody v těle. U malých dětí může vést nadbytek sodíku k rozvoji hypertenze i dalších onemocnění. Příjem sodíku je v České republice a v dalších vyspělých zemích 2x až 3x vyšší než kolik by odpovídalo potřebám organismu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

OŘÍŠKOVO-OVOCNÝ DORT (nepečený)

1. 6. 2012

quark-tart-2549438_960_720.jpgPostup oříškový korpus:
ořechy nasekáme nebo rozdrtíme v mixéru spolu s datlemi. Tuto směs ořechů a datlí musíme dostatečně homogenizovat (pomůže i med). Vytvořenou směsí uděláme na talíři korpus.
Ovocný krém vytvoříme: vybrané ovoce, avokádo, pomerančovou šťávu s kapkami citrónu rozmixujeme v mixéru a následně rozetřeme na již hotový základ. Ozdobíme dalším ovocem a necháme vychladit.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

skrytý význa nemoci: INFARKT

1. 6. 2012

Práce srdce je velkolepý autonomní děj, který není možné vědomě řídit. Lidská intuici již dávno vystihla spojitost jeho práce s citem a citovou rovnováhou (známá rčení: srdce mi buší radostí, leží mu něco na srdci, ztratit srdce, zlomit srdce..).Na srdce proto onemocní ti, kteří jej nechtějí slyšet, kteří jeho funkci v celistvisti duše potlačují.

INFARKT JE  FORMA VÝBOJE SUMY NENÁVISTNÝCH A NEGATIVISTICKÝCH MYŠLENEK A CITŮ!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

MASÁŽ V SEDĚ

1. 6. 2012

Masáží vsedě dokážete uvolnit ztuhlé svaly a navodit pocit relaxace díky rytmickým a účinným hmatům, které masér vykonává i pro něho v pohodlné pozici. Masáž vsedě je v zahraničí velmi oblíbená. Namasírujete takto záda, šíji, ruce a částečně i nohy. S touto masáží se můžete setkat v salonu, v kanceláři, na párty a podobných akcích.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

PSYLLIUM

3. 5. 2012

Psyllium je rozpustná indická vláknina. 100% přírodní nenávyková rozpustná vláknina získaná ze semen indického jitrocele. S vodou nabobtná a až 50x zvětší svůj objem. Vzniklý gel působí příznivě na trávicí trakt, zlepšuje vyprazdňování, chrání sliznice střev a žaludku. Vyvolává pocit nasycení, takže je psyllium vhodné i pro snižování nadváhy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

MINERÁLNÍ LÁTKY - OBECNĚ

1. 5. 2012

Nezbytnou součástí naší výživy jsou také minerální látky. Náš organismus je nutně potřebuje, nedokáže si je sám vytvořit. Minerální látky přijímáme do těla potravou a vodou. Mají významnou úlohu při růstu a pro metabolismus celého organismu. U mnoha dospělých, ale i dětí dochází k jejich nedostatku, a to zejména špatnou výživou.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0