Jdi na obsah Jdi na menu

OŘÍŠKOVO-OVOCNÝ DORT (nepečený)

1. 6. 2012

 

Potřebujeme:

mandle nebo jiné ořechy
datle
vaše oblíbené ovoce (maliny a borůvky)
avokádo
pomerančová šťáva
pár kapek citrónu
med



Postup:
oříškový korpus:
ořechy nasekáme nebo rozdrtíme v mixéru spolu s datlemi. Tuto směs ořechů a datlí musíme dostatečně homogenizovat - dobře promíchat (lze si pomoci ke slepení troškou medu). Vytvořenou směsí uděláme na talíři nebo táce korpus.

ovocný krém:  vybrané ovoce, avokádo, pomerančovou šťávu s kapkami citrónu rozmixujeme v mixéru a následně rozetřeme na již hotový základ. Ozdobíme dalším ovocem a necháme vychladit. Můžeme zvolit buď lednici nebo mrazničku. Po dostatečném zchlazení můžeme servírovat a vychutnávat si domasí dobrůtku.

tip:
Nejchutnější kombinací jsou maliny s borůvkami viz. obrázek. Nebo také verze z manga a jahod bez avokáda. Do ovocného krému můžeme také přidat med či vanilkové koření.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář