Jdi na obsah Jdi na menu

DOBA JEDOVÁ

UPOZORNĚNÍ NA LÁTKY,

PŘI KTERÝCH JE POTŘEBA BÝT VELMI OBEZŘETNÝ

 

Rubriky

PARADOXY V OČKOVÁNÍ

Příspěvků: 235

Příspěvky

PRO KRÁSU AŽ NA SMRT

5. 4. 2017

Průměrná žena používá asi tak tucet (12) kosmetických přípravků každý den (toto číslo se u mužů příliš neliší). Podle výzkumu se žena ještě dřív, než ráno vyjde ze dveří, namydlí, namočí, namaže a postříká zhruba 126 různými chemikáliemi, z nichž řada je toxických.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

NEBEZPEČNÉ XYLENOVÉ PIŽMO - MOŠUS

1. 12. 2014

Důvodem intenzivní a specifické vůně, zvané pižmové, je cyklický keton zvaný muscon. Tato látka je dodnes využívána v kosmetice, ale je nahrazována syntetickým – xylenovým pižmem.Výzkumy bohužel naznačují, že se jedná o tělu nebezpečnou látku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

NEBEZPEČNÝ HLINÍK V OPALOVACÍCH KRÉMECH

1. 11. 2014

Značný problém v působení hliníku v opalovacích krémech na kůži představuje mmj.  vznik nebezpečných volných radikálů, tedy právě to, před čím nás mají ochranné opalovací krémy chránit. Nad tímto velmi zásadním problémem s výrobci kosmetiky ale zatím hlavu nelámou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

ČEŠTÍ MUŽI PODSTUPUJÍ PLASTIKU ČASTĚJI NEŽ JINDE

15. 10. 2014

 Muži v Česku podstupují kosmetické procedury častěji než jinde na světě, nejoblíbenější jsou u nich liposukce a úprava očních víček. Vyplývá to z průzkumu společnosti LékařiOnline.cz, podle kterého tvoří muži 18 procent klientely plastických chirurgů v Česku, zatímco světové statistiky evidují 12,8 procenta mužů ve spektru zákroků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

NEBEZPEČNÉ ANTIPERSPIRANTY A DEODORANNTY

5. 10. 2014

Používání deodorantů je naprosto běžnou věcí už u náctiletých. Výborně neutralizují pach. Používání konvenčních deodorantů a antiperspirantů sebou nese nebezpečí výskytu rakoviny prsu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

JEDY VE VAŠICH ZUBECH

1. 9. 2014

Kovy jsou součástí našeho života. Setkáme se s nimi v přírodě, domácnosti, v pigmentech různých barev, dokonce tetování obsahuje kovy. Usazují se v našem těle, které je nedokáže vyloučit. Jsme jimi doslova zatíženi. Je to daň naší moderní doby. Uvolňují se ze zemské kůry, jsou ve vzduchu, vodě, potravinách. Přispívají k zatížení organismu a tím i k mnoha civilizačním onemocněním.


 
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

OPICE ŽIJÍCÍ U FUKUŠIMY MAJÍ ABNORMALITY KRVE

1. 9. 2014

Opice žijící v blízkosti poškozené japonské jaderné elektrárny Fukušima mají údajně změněnou krev. Podle britského deníku The Guardian to uvedli ve své nové studii vědci, kteří tuto skutečnost spojují s havárií elektrárny z roku 2011, již způsobilo silné zemětřesení a cunami.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

JEDOVATÁ KOSMETIKA

1. 8. 2014

Na trhu se dnes objevuje velké množství výrobků od různých kosmetických firem. Ale spousta běžných kosmetických výrobků - od mýdel přes krémy, parfémy a líčidla - obsahují látky, které vyvolávají velké nežádoucí reakce a při dlouhodobém používání mohou poškodit organismus. Položili jste si někdy otázku, podle jakých kritérií kosmetiku vybírat?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

TOXICKÉMU ZMĚKČOVADLU SE PRAKTICKY NEVYHNETE

1. 7. 2014

Běžně konzumujeme látky, o kterých se sice ví, že u krys zvyšují riziko cukrovky, obezity, reprodukčních poruch, ale protože není jasné, jak působí na nás, průmyslu nelze jejich používání zakázat. Rada odborníka: „Neměli bychom být paranoidní, ale ostražití,“ 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

VĚDCI SE PŘOU O ŠKODLIVOSTI LÁTEK PŮSOBÍCÍCH NA HORMONÁLNÍ ROVNOVÁHU

1. 6. 2014

Proč je v otázce endokrinních disruptorů tak těžké dosáhnout vědeckého konsenzu? Odhaduje se, že lidstvo vyrábí snad 100 tisíc různých chemikálií a ty se mohou dostat do životního prostředí i do lidského těla. Asi tisícovka z těchto látek by mohla mít vlastnosti endokrinních disruptorů. To znamená, že se v lidském nebo zvířecím organismu a jejich hormonálních systémech chovají jako slon v porcelánu. Následky mohou být vážné, dokonce i fatální. Nabízí se proto otázka, proč přesně nevíme, které látky se jako endokrinní disruptory chovají a které nikoli.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

ITÁLIE UZNALA ODŠKODNĚNÍ ZA SMRT KUŘÁKA

1. 6. 2014

Milánský soud nařídil tabákovému koncernu British American Tobacco zaplatit odškodné milion eur (27 milionů Kč) pozůstalým jednoho italského kuřáka, který zemřel na rakovinu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

ČEHO SE NEMUSÍTE BÁT V DOBĚ JEDOVÉ

1. 5. 2014

 Škodlivé látky konzumujeme (nejen v potravinách) nevědomky či dobrovolně, často prý pod vlivem zloducha-reklamy. Popletený spotřebitel pak neví, co činí… Vědí to odborníci?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

BIOCHEMICKÉ ZDRAVÍ A NOVÁ MEDICÍNA

1. 5. 2014

Hostem Jaroslava Duška je MUDr. Karel Erben, primář poradny civilizačních chorob v R.M.A. Centru v Praze 7. Jaké měl plány jako medik a jak se dostal do okruhu lékařských problémů, v němž jsou dominantní poznatky o homocysteinu a o jeho významu pro lidské zdraví a na jehož konci stojí definice biochemického zdraví. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

I RTĚNKY MOHOU BÝT TOXICKÉ

2. 4. 2014

Ministerstvo zdravotnictví vydalo varování před používáním růžové rtěnky původem z Číny značky Lucci COSMETIC. Jak uvedl hlavní hygienik ČR Michael Vít, výrobek totiž obsahuje zdraví škodlivé kadmium.„Riziko kadmia spočívá v jeho vysoké toxicitě a schopnosti hromadit se v lidském organismu, hlavně v ledvinách a v játrech,“ uvedl Vít s tím, že detoxikace je pomalá a hrozí nebezpečí chronických otrav.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

ŠOKUJÍCÍ PRAVDA O TAMPONECH

21. 3. 2014

Karcinogenost dioxinu(z chloru obsaženého v tamponech na jejich vybělení) je 500tisíckrát vyšší než karcinogenita DDT (syntetický pesticid). O problému tamponů vím již roky, a proto je už dávno nepoužívám. Rakovina děložních čípků je spíš než problémem virů (jako následek oslabení sliznice) problémem chemicko-fyziologickým.A s tím vám opravdu žádné očkování proti HPV nepomůže.Aneb není nad znalost souvislostí.Takže dodávám, POZOR NA TAMPONY!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

HIV-TEST PRO INDIVIDUÁLNÍ POUŽITÍ DLE LÉKAŘŮ NEPATŘÍ DO RUKOU LAICKÉ VEŘEJNOSTI

1. 2. 2014

Test na HIV pozitivitu INSTI pro individuální použití lze v zahraničí zakoupit v lékárně. U nás tomu tak bohužel není, přestože by třeba zabránil dalšímu neúmyslnému šíření tohoto nevyléčitelného smrtelného viru. A víte proč si ho nekoupíte? Odpověď Ministerstva zdravotnictví i lékařů je následující: „Je to totiž test, který může zásadně změnit váš život, jak by jste asi nakládali s takovým testem (odpadem) po jeho použití (riziko v případě pozitivního výsledku)  a tak do vašich rukou prý prostě nepatří.“

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

MODRÉ SYNTETICKÉ BARVIVO V POTRAVINÁCH E 133

21. 1. 2014

 Používá se k barvení limonád, sladkostí, zmrzliny, cukrovinek, pekařských výrobků, cereálií, pudinků. Známé je jako barvivo v likéru Blue Curacao. Dále se používá v barvách na vlasy, make-upech, deodorantech, bělících zubních pastách, mýdlech, šamponech a jiných drogistických a kosmetických výrobcích. Pro jiné využití než v potravinách je barvivo zcela neškodné. Studie prováděné na krysách zjistily výskyt zhoubných nádorů v místě injekčního vpichu nebo po požití. Byly zaznamenány případy toxické povahy barviva na pacientech. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

TARTRAZIN - E102 -POTRAVINÁŘSKÁ ŽLUŤ

1. 1. 2014

 Tartrazin (E 102FD&C žluť 5) je syntetické žluté AZOBARVIVO, které se přidává do ovocných drtí, likérů, obarvených šumivých nápojů, instantních pudingů, polévek, zmrzlin, bonbónů, žvýkaček, marcipánu, marmelády, želé,hořčice, jogurtů a dalších výrobků. Může být také v povlaku lékových tablet. Tartazin způsobuje nejvíce alergických reakcí ze všech azobarviv, zvlášť mezi astmatiky a lidmi s nesnášenlivostí aspirinu, dále pak může způsobovat migrénu, rozmazané vidění, svědění, sennou rýmu nebo skvrny na kůži, dětskou hyperaktivitu.FDA podala návrh na ZÁKAZ V CELÉ EU. ZATÍM JE však tato látka POVOLENA.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

OCHRATOXIN

3. 12. 2013

 Ochratoxin je jedním z karcinogenů a svou toxicitou napadá hlavně ledviny a močové ústrojí. Hlavním zdrojem ochratoxinu A je obilí, dalším jso mastné výrobky (jako reziduum z tkání), významným zdorjem ochratoxin může být též  káva.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

GENETICKY MODIFIKOVANÉ POTRAVINY - GMO

1. 11. 2013

Geneticky modifikovaný organismus (GM organismus, GMO) je organismus, jehož genetický materiál (DNA) byl úmyslně změněn, a to způsobem, kterého nelze dosáhnout přirozenou rekombinací. GMO je možné připravit pouze zásahem člověka, v přírodě by samy nikdy nemohly vzniknout. Proto jsou genetické modifikace předmětem mnoha diskusí. Zvláště ostrá diskuse se vede u geneticky modifikovaných rostlin (transgenní rostliny), které mohou sloužit pro lidskou výživu nebo jako zvířecí krmiva. Možná zdravotní rizika GMO jsou předmětem intenzivního studia.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

SYNTETICKÁ BARVIVA V POTRAVINÁCH

1. 10. 2013

Syntetická barviva jsou nejčastěji azobarviva, fenylmethanových barviv, nitrobarviva, pyrazonová, xanthenová, antrachinonová, chinolinová a indihoidní. Zvláště syntetická barviva mohou mít negativní účinky na konzumenty přibarvovaných potravin. Postupně byly u některých barviv prokázány karcinogenní účinky, hemolytické působení, inhibice některých enzymů, negativní působení na žaludeční sekreci, některá, mohou škodit také obsahem reziduí z výroby (různých uhlovodíků, těžkých kovů), alergické reakce. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

POZOR NA ANTIKONCEPCI: CHLOE, MINERVA, VREYA A DIANE-35

1. 9. 2013

 Farmakovigilanční výbor pro posuzování rizik (PRAC) Evropské lékové agentury doporučil přijetí opatření pro snížení rizika tromboembolismu (vznik krevních sraženin v cévách) u přípravků obsahujících cyproteron acetát 2 mg, ethinylestradiol 35 mcg (Diane-35, Chloe, Minerva, Vreya). Uvedené léčivé přípravky mají být používány pouze k léčbě středně závažného až závažného akné u žen se zvýšenou citlivostí k androgenům a/nebo k léčbě hirsutismu (zvýšený růst pigmentovaných chloupků u žen v místech, kde se typicky vyskytuje ochlupení mužské)

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

videodokument: ALTERNATIVNÍ LÉČBA RAKOVINY

15. 7. 2013

 Gersonova terapie je bezpečná, přírodní léčba objevená Dr. Maxem Gersonem v roce 1920, která využívá přírodních, biologicky nezávadných potravin, džusů, kávových výplachů, detoxikace a přírodních doplňků, které jsou schopni aktivovat přirozené obranné mechanizmy těla a vést k vlastní ozdravě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

JAK POZNAT GLUTAMÁT V POTRAVINÁCH?

1. 7. 2013

Některé výrobky nesou označení E 620-E 625, ale problém je, že obsah glutamátu v potravinách se často skrývá pod označením hydrolizované proteiny, kvasničný či sójový extrakt. Při jejich přípravě se vázaný glutamát uvolňuje z bílkovin a ve vysoce škodlivé volné formě zůstává v produktu. Na trhu se objevilo velké množství hotových jídel pro kojence a batolata, která obsahují tyto extrakty. Změny ve výživě kojenců a batolat ve směru masivního používání hotových pokrmů mají zřejmě významnou roli v nárůstu autismu především v USA a Velké Británii.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

ANTIKONCEPCE DIANE-35 SE PRO OPAKUJÍCÍ SE ÚMRTÍ STAHUJE Z TRHU

1. 7. 2013

Vzhledem k dalšímu umrtí mladé dívky při užívání antikoncepční pilulky Diane-35 se Francie rozhodla zakázat prodej tohoto kontraceptiva, ostatní země EU se rozhodnou v nejbližších týdnech. Odborníci zjistili, že tato pilulka zvyšuje riziko krevních sraženin. V ČR jsou vedle Diane-35 tři přípravky stejného složení - Chloe, Minerva a Vreya. Obsahují kombinaci cyproteron acetátu a ethinylestradiolu..

 

Dívky, které zemřely určitě něco takového ani ve snu nenapadlo, zajímalo by mě zda je lékař na takovou skutečnost vůbec upozornil –riziko úmrtí na trombozu, bohužel se obávám, že se staly obětí důvěry v zajetý systém.Stále ještě věříte lékům, které užíváte? Upřímně:  vakcíny jsou 100x toxičtější než antikoncepce (v lékárně podléhají speciálnímu režimu) a přesto očkování rodiče obvykle bez přemýšlení a s radostí dětem dopřávají jak na běžícím pásu. Co dodat?

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

RAKOVINA-KONEC JEDNÉ CHOROBY

15. 6. 2013

Dr. Matthias Rath objavil hlavný mechanizmus na kontrolu rakoviny pomocou špecifických mikrovýživných látok. Tým sa však automaticky stal terčom útokov loby farmakartelu, pretože jeho terapiu a účinné látky si farmakartel nemôže patentovať.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

POZOR NA GLUTAMÁT

1. 5. 2013

 Glutamát (MSG - monosodium glutamate, sodná sůl kyseliny glutamové) se začal v posledních desetiletích ve zvýšené míře objevovat v hotových potravinách, protože jim zvýrazňuje chuť. Biologové dokonce zvolili pro vnímání druhu chuti vyvolané glutamátem japonské slovo "umani". Umani je tak pátá chuť, vedle sladké, slané, hořké a kyselé. Po požití potravy s glutamátem se jeho obsah v mozku dospělého člověka zvýší 25-45krát. Glutamát z potravy prostupuje také placentou do krve plodu a do mozku. Nezralý vyvíjející se mozek je vůči působení glutamátu asi čtyřikrát citlivější než mozek dospělých. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

GERMÁNKSÁ NOVÁ MEDICÍNA

1. 5. 2013

 Přednáška Haralda Baumanna na AZK ve Švýcarsku, slovenské titulky..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

POTRAVINÁŘSKÁ BARVIVA

1. 3. 2013

Potravinářské barvivo (neboli jedlé barvivo, jedlé barvy) je barvivo, které se přidává do potravin pro zvýraznění barvy či chutě. Přítomnost těchto barviv musí být uvedena na obalu výrobku.  Barviva jsou označovaná čísly E 100 až E 180

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

CYSTICKÁ FIBROZA

1. 3. 2013

 Cystická fibróza je velmi vážné a i přes pokroky medicíny v posledních letech nevyléčitelné onemocnění. Onemocnění je způsobeno poruchou přenosu iontů a solí přes buněčnou membránu. Tato porucha je způsobena genetickou mutací genu, který je za přenašeče zodpovědný.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0