Jdi na obsah Jdi na menu

DOBA JEDOVÁ

 

Ovzduší je znečištěné, potraviny jsou plné nejrůznějších konzervantů, dochucovadel a barviv. Kohoutková voda obsahuje nejen chlor, ale i zbytky farmak, pesticidů, těžkých kovů a jiných nečistot. Zdá se, že žijeme v době jedové.

woman-1517024_960_720.jpg

Mnohé z výše jmenovaných látek jsou považovány za karcinogeny, způsobují alergie nebo třeba poruchy soustředění. Podle odborníků navíc platí, že účinky jednotlivých látek na organismus se nesčítají, ale mohou se vzájemně eliminovat, nebo naopak posilovat.

Jak se bránit? Čtěte dál..

 

Příspěvky

KUPUJETE BÍLÝ,VOŇAVÝ TOALETNÍ PAPÍR?RADĚJI SE HO VZDEJTE!

2. 4. 2018

frog-1037714_960_720.jpgKdo o tomto tématu již něco četl, mohl narazit na varování, že pokud si vaříte pytlíkový čaj v běžných čajových sáčcích, hrozí vám hromadění vysoce toxických a karcinogenních látek v těle. Stejné informace se šíří ohledně hygienických potřeb, jako jsou tampony, vložky nebo toaletní papír. Proč? Více se dozvíte v článku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

PIJETE Z PLASTOVÝCH LAHVÍ?HROZÍ VÁM NEBEZPEČÍ!

2. 3. 2018

hand-1598191_960_720.jpgAsi každý někdy použil plastovou láhev od nápojů vícekrát. Vždyť byla jen od vody, tak to nemůže ničemu vadit. Nebo snad ano? Opak je pravdou. Toto zdánlivě neškodné chování vám může zadělat na velké problémy. Než příště znovu použijete „petku“, měli byste vědět, co vám hrozí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

NEBEZPĚČÍ TOXICKÝCH ČAJOVÝCH SÁČKŮ

2. 2. 2018

tea-2570717_960_720.jpgKdo o tomto tématu již něco četl, mohl narazit na varování, že pokud si vaříte pytlíkový čaj v běžných čajových sáčcích, hrozí vám hromadění vysoce toxických a karcinogenních látek v těle. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

STÉVIE NENÍ SCHVÁLENA PRO DĚTI

14. 1. 2018

stevia-1024647_960_720.jpgStévie má na první pohled všechna možná pozitiva, která si jen lze představit. A to včetně toho, že jde o sladidlo izolované z přírodního zdroje, tedy z rostliny stévie sladké .Další výbornou vlastností stévie je skutečnost, že nepřispívá k tvorbě zubního kazu (proto se přidává do žvýkaček a nápojů), nezvyšuje hladinu krevního cukru, takže je vhodná pro diabetiky, a ještě k tomu všemu má nízkou energetickou hodnotu. Nic ale není černé nebo bílé. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

E 952: V AMERICE JE ZAKÁZENÉ JELIKOŽ ZPŮSOBUJE RAKOVINU. V ČR HO VESELE PIJEME

11. 1. 2018

act24.jpgVylepšují vlastnost potravin, prodlužují trvanlivost a zintenzivňují chuť, vůni či barvu. Řeč je o éčkach, které se přidávají do potravin. Mnohé z nich ohrožují naše zdraví, mohou poškodit střeva, způsobit kožní problémy, přispět ke zvýšení cholesterolu nebo poškodit trávení.

Jednou z nejnebezpečnějších éček je E952 - cyklamát, které je zakázáno v USA, Velké Británii a v Norsku. Co je na tom nejhorší, my ho pijeme vesele dál.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

CHEMIKÁLIE V ANTIPERSPIRANTECH A DEODORANTECH

25. 12. 2017

cosmetics-2235582_960_720.jpgJste žena a bojíte se používat antiperspiranty nebo deodoranty, protože jste se dočetla o obsahu hliníkových solí a konzervační látky paraben, které mohou podpořit vznik nádoru prsu? Jestliže jinak žijete zdravě, nekouříte, případně neodsouváte první těhotenství na věk po třicítce, nemusíte mít z deodorantů a potažmo z rakoviny prsu strach. Mezi rizikovými faktory se přípravky proti pocení a látky v nich obsažené totiž krčí až na posledních místech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

PŘÍRODNÍ KOSMETIKA V BIOOO.CZ

29. 7. 2017

biooo-.jpgPři svých toulkách Prahou jsem objevila v centru, v nákupním domě Kotva, vzadu v přízemí,  velikou prodejnu bio-kosmetiky a ekodrogérii BIOOO.CZ

Na jediném místě u nich naleznete vše, co souvisí se zdravým životním stylem. Bio a přírodní kosmetika pro každodenní krásu, ekologická drogerie pro čistou a útulnou domácnost, biopotraviny a potravinové doplňky pro zdraví, svíčky, čaje, vonné tyčinky, kosmetické doplňky, lůžkoviny z ovčí vlny, knihy, Bachovy esence, potřeby pro domácí mazlíčky…

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

PRO KRÁSU AŽ NA SMRT

5. 4. 2017

dance-2337348_960_720.jpgPrůměrná žena používá asi tak tucet (12) kosmetických přípravků každý den (toto číslo se u mužů příliš neliší). Podle výzkumu se žena ještě dřív, než ráno vyjde ze dveří, namydlí, namočí, namaže a postříká zhruba 126 různými chemikáliemi, z nichž řada je toxických.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

MÝTY OKOLO ŘEPKOVÉHO OLEJE

26. 3. 2016

field-of-rapeseeds-1382772_960_720.jpgNejpěstovanější olejnina u nás - řepka olejná - v době svého kvetení nepřehlédnutelná dominanta naší krajiny. U našich západních sousedů nejoblíbenější olej. V českých kuchyních spíše výjimka. O olejích a tucích obecně přetrvává v našem povědomí celá řada mýtů. Pojďme se zaměřit na ty, které nám možná brání ocenit toto naše tekuté zlato.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

ZELENINA Z MARKETU NENÍ K JÍDLU

1. 1. 2015

vegetables-landscape-2943500_960_720.jpgVětšina zeleniny, která je na pultech supermarketů, pochází z Almerie ve Španělsku. Tato oblast, dříve chudá, je nyní zeleninovou fabrikou Evropy. Vše, co se tu vyrábí, se pro supermarkety rovnou balí a expeduje. Ze satelitu Almerie vypadá, jako bílý flek od moře až k horám. Od hektarů fólií se odráží slunce až oslepuje. Záměrně mluvím o výrobě, protože zdejší zelenina nikdy neviděla půdu, která by jí dala chuť. Rostliny jsou pěstovány na zcela neutrálním vulkanickém substrátu, vodu a hnojivo dostanou hadičkou v odměřeném množství po sepnutí senzoru.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

NA ŠPATNÉ JÍDLO DOJEDEME

1. 12. 2014

 buffet-2953875_960_720.jpgEvropské civilizaci podle prognostiků hrozí v budoucnu zánik v důsledku stárnutí a vymírání populace. Teď k tomu přibude i další důvod. Jsme jediná společnost na světě, která se dobrovolně hodlá otrávit vlastními škodlivými potravinami. Asi je to tím, že nejsme ve starém Římě a nemáme koloseum, abychom šiditele potravin a pančovatele vín předhodili lvům.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

NEBEZPEČNÉ XYLENOVÉ PIŽMO - MOŠUS

1. 12. 2014

hygiene-3045911_960_720.jpgDůvodem intenzivní a specifické vůně, zvané pižmové, je cyklický keton zvaný muscon. Tato látka je dodnes využívána v kosmetice, ale je nahrazována syntetickým – xylenovým pižmem.Výzkumy bohužel naznačují, že se jedná o tělu nebezpečnou látku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

NEBEZPEČNÝ HLINÍK V OPALOVACÍCH KRÉMECH

1. 11. 2014

sunscreen-1461335_960_720.jpgZnačný problém v působení hliníku v opalovacích krémech na kůži představuje mmj.  vznik nebezpečných volných radikálů, tedy právě to, před čím nás mají ochranné opalovací krémy chránit. Nad tímto velmi zásadním problémem s výrobci kosmetiky ale zatím hlavu nelámou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

NEBEZPEČNÉ ANTIPERSPIRANTY A DEODORANNTY

5. 10. 2014

bath-1620833_960_720.pngPoužívání deodorantů je naprosto běžnou věcí už u náctiletých. Výborně neutralizují pach. Používání konvenčních deodorantů a antiperspirantů však sebou nese nebezpečí výskytu rakoviny prsu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

JEDY VE VAŠICH ZUBECH

1. 9. 2014

teeth-1652976_960_720.jpgKovy jsou součástí našeho života. Setkáme se s nimi v přírodě, domácnosti, v pigmentech různých barev, dokonce tetování obsahuje kovy. Usazují se v našem těle, které je nedokáže vyloučit. Jsme jimi doslova zatíženi. Je to daň naší moderní doby. Uvolňují se ze zemské kůry, jsou ve vzduchu, vodě, potravinách. Přispívají k zatížení organismu a tím i k mnoha civilizačním onemocněním.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

PROBLEMATIKA RAFINOVANÝCH POTRAVIN

1. 8. 2014

colorful-doodle-3042582_960_720.jpgRafinované potraviny oslabují slinivku, což vede k hypoglykémii. Tento stav nastává ve chvíli, kdy slinivka není schopna udržovat ná­ležitou hladinu krevního cukru. Vysoce zpracované potraviny totiž do krevního řečiště uvolňují cukr mnohem rychleji, než se s ním tělo dokáže vypořádat. Prudké zvýšení hladiny cukru v krvi stimuluje slinivku k intenzivní tvorbě inzulinu, který hladinu krevního cuk­ru prudce srazí. Výsledkem je nedostatek energie, který člověka nutí jist další cukr, aby se hladina krevního cukru znovu zvýšila, a tím se začarovaný kruh uzavírá.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

JEDOVATÁ KOSMETIKA

1. 8. 2014

paint-2983550_960_720.jpgNa trhu se dnes objevuje velké množství výrobků od různých kosmetických firem. Ale spousta běžných kosmetických výrobků - od mýdel přes krémy, parfémy a líčidla - obsahují látky, které vyvolávají velké nežádoucí reakce a při dlouhodobém používání mohou poškodit organismus. Položili jste si někdy otázku, podle jakých kritérií kosmetiku vybírat?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

JÍDLO MĚNÍ VAŠI OSOBNOST I DNA

1. 7. 2014

dna-1903875_960_720.jpgVčelí královna i dělnice mají naprosto stejné DNA. Jak to, že je dělnice menší - vlastně "zakrnělá"? Podle DNA by měly být naprosto stejné! Je to tím, že určité soubory genů jsou u ní vypnuté. A víte, co se stane, když včelí královna zahyne? Některá dělnice se začne živit jako královna mateří kasičkou - a promění se v královnu! Co to znamená??? Že jídlo dokáže zapínat a vypínat skupiny genů v naší DNA a může úplně změnit naši osobnost!!!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

TOXICKÉMU PLASTU SE PRAKTICKY NEVYHNEME

1. 7. 2014

appetite-1238812_960_720.jpgO tom, že nejvíce jedu se ukrývá v medových slovech, není pochyb. Překvapivé však je, kolik jedu obsahují potraviny ze supermarketů. Na tuto skutečnost poukázala ve své reportáži německá televize. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

ITÁLIE UZNALA ODŠKODNĚNÍ ZA SMRT KUŘÁKA

1. 6. 2014

smoking-1418483_960_720.jpgMilánský soud nařídil tabákovému koncernu British American Tobacco zaplatit odškodné milion eur (27 milionů Kč) pozůstalým jednoho italského kuřáka, který zemřel na rakovinu.Firma, jejíž právníci už dali najevo, že podají odvolání, podle verdiktu dostatečně neupozorňovala na nebezpečí plynoucí z kouření. Informují o tom italská média.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

ČEHO SE NEBÁT V DOBĚ JEDOVÉ

1. 5. 2014

 family-drinking-orange-juice-619144_960_720.jpgŠkodlivé látky konzumujeme (nejen v potravinách) nevědomky či dobrovolně, často prý pod vlivem zloducha-reklamy. Popletený spotřebitel pak neví, co činí… Vědí to odborníci?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

EXPERIMENT,KTERÝ ODNAUČIL DĚTI JÍST BRAMBŮRKY

1. 5. 2014

crisps-1577260_960_720.jpgUkrajinští učitelé vymysleli, jak jednou provždy odnaučit děti nezdravému stravování. Společně se žáky provedli experiment, v němž krmili krysy chipsy, hranolky a kořeněnými pochoutkami, to vše pod každodenním dozorem. Jak tento pokus dopadl?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

I RTĚNKY MOHOU BÝT TOXICKÉ

2. 4. 2014

splash-3014491_960_720.jpgMinisterstvo zdravotnictví vydalo varování před používáním růžové rtěnky původem z Číny značky Lucci COSMETIC. Jak uvedl hlavní hygienik ČR Michael Vít, výrobek totiž obsahuje zdraví škodlivé kadmium.„Riziko kadmia spočívá v jeho vysoké toxicitě a schopnosti hromadit se v lidském organismu, hlavně v ledvinách a v játrech,“ uvedl Vít s tím, že detoxikace je pomalá a hrozí nebezpečí chronických otrav.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

ŠOKUJÍCÍ PRAVDA O TAMPONECH

21. 3. 2014

tampon-495739_960_720.jpgJeště předtím, než se začtete do řádků o tajemstvích tamponů, které jsou před vámi pečlivě ukrývané, vyzýváme všechny dívky a ženy, které přijdou do styku s tímto článkem, aby o něm informovaly všechny své známé, včetně matek, dcer, spolužaček apod. 

Myšlenka, že ženy nevědomě vkládají potenciálně rakovinový materiál přímo do svého těla, je smutná, zvláště, když takové počínání prokazatelně zvyšuje riziko HPV, rakoviny děložního čípku, rakoviny samotné dělohy, vaječníků a jiných s tím souvisejících onemocnění.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

ČERVENÉ SYNTETICKÉ BARVIVO V POTRAVINÁCH E 124

1. 3. 2014

skull-1426813_960_720.pngE-124: Jasně červené barvivo. Má velmi stabilní pH a nemění vlastnosti při změnách teplot při jeho zpracování a skladování. Je často chybně zaměňováno za přírodní barvivo košenilu E120. Používá se především do sladkostí a potravin jako jsou kečupy, cukrovinky, marmelády, pudinky, žvýkačky, mléčné výrobky, limonády, zmrzliny, kompotované ovoce či rybí výrobky. Může vyvolat alergické reakce, horečky a zhoršit astma. Na pozoru by měli být zejména lidé citliví na aspirin. Na základě dlouhodobých studií na krysách a myších existuje podezření, že se jedná o karcinogen. U dětí může vyvolat či zhoršovat hyperaktivitu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

POZITIVNÍ ÉČKO -KURKUMIN - E100

2. 2. 2014

turmeric-3006644_960_720.jpgKurkumin je přírodní barvivo sytě žluté až oranžové barvy. Dává jídlům mírně nahořklou a dřevnatou chuť. Záměrně zaměňován za drahý šafrán. Věrně nahrazuje žlutou barvu vajec u pečiva.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

MÝTY KOLEM CHOLESTEROLU

21. 1. 2014

bread-2796393_960_720.jpgV historicky krátkém čase se medicínské propagandě podařilo vyvolat strach z cholesterolu a vytvořit éru posedlosti měřením hladiny cholesterolu. Lidé se dostávají do stresu, protože lékaři jim nařizují dodržovat dietu na snižování cholesterolu. Léky na snižování hladiny cholesterolu, statiny, se staly nejprodávanější skupinou léků, které užívají miliony lidí po celém světě. Dlouhodobá pozorování však prokazují jejich nežádoucí účinky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

MODRÉ SYNTETICKÉ BARVIVO V POTRAVINÁCH E 133

21. 1. 2014

ink-2427263_960_720.jpgPoužívá se k barvení limonád, sladkostí, zmrzliny, cukrovinek, pekařských výrobků, cereálií, pudinků. Známé je jako barvivo v likéru Blue Curacao. Dále se používá v barvách na vlasy, make-upech, deodorantech, bělících zubních pastách, mýdlech, šamponech a jiných drogistických a kosmetických výrobcích. Pro jiné využití než v potravinách je barvivo zcela neškodné. Studie prováděné na krysách zjistily výskyt zhoubných nádorů v místě injekčního vpichu nebo po požití. Byly zaznamenány případy toxické povahy barviva na pacientech. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

TARTRAZIN - E102 -POTRAVINÁŘSKÁ ŽLUŤ

1. 1. 2014

focus-1424003_960_720.jpgTartrazin (E 102FD&C žluť 5) je syntetické žluté AZOBARVIVO, které se přidává do ovocných drtí, likérů, obarvených šumivých nápojů, instantních pudingů, polévek, zmrzlin, bonbónů, žvýkaček, marcipánu, marmelády, želé,hořčice, jogurtů a dalších výrobků. Může být také v povlaku lékových tablet. Tartazin způsobuje nejvíce alergických reakcí ze všech azobarviv, zvlášť mezi astmatiky a lidmi s nesnášenlivostí aspirinu, dále pak může způsobovat migrénu, rozmazané vidění, svědění, sennou rýmu nebo skvrny na kůži, dětskou hyperaktivitu. FDA podala návrh na ZÁKAZ V CELÉ EU. ZATÍM JE však tato látka POVOLENA.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

OCHRATOXIN

3. 12. 2013

mycotoxin.pngOchratoxin (mytotoxin) je jedním z karcinogenů a svou toxicitou napadá hlavně ledviny a močové ústrojí. Hlavním zdrojem ochratoxinu je obilí, dalším jsou mastné výrobky, významným zdrojem ochratoxin může být též  káva.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0