Jdi na obsah Jdi na menu

JÍDLOVĚDA

Jíst zdravě není žádná věda. Naopak, je to ta nejpřirozenější věc na světě.

img_20220715_092506_122.jpg

Andrea Kindermann

váš osobní průvodce TRANSFORMACE

 

Příspěvky

GINKO BILOBA

1. 11. 2016

ginkgo-2655411_960_720.jpgGinko biloba patří mezi nejstarší rostliny na naší planetě.  Tento strom se totiž vyznačuje mimořádnou odolností vůči klimatickým změnám a přírodním živlům, včetně ohně, několik z nich přežilo i nedaleký výbuch atomových bomb v Japonsku. Je to strom se zázračnými účinky opředen mnoha záhadami a tajemstvím.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

PAMPELIŠKA JE UNIVERZÁLNÍ BYLINKA

1. 6. 2016

dandelion-2309787_960_720.jpgPampeliška je významná léčivka. Sbíráme kořen před rozkvětem rostliny (březen – duben), listy (květen – září), nať s kořenem (březen – duben). Droga je bez zápachu a má mírně nahořklou chuť. Z kořene lze po usušení, upražení a rozemletí připravit hořkou „pampeliškovou mouku“. Příznivě se projevuje při zánětech močových cest a při ledvinových kamenech, zvyšuje tvorbu a vylučování žluči. V některých zemích se používá k přípravě bylinkových salátů nebo k výrobě vína.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

BARVA MOČI LECOS PROZRAZUJE

25. 5. 2016

wc-265278_960_720.jpgBarva moči prozradí dietní chybu i závažné onemocnění. První odhad uděláte doma.Z barvy moči poznáte i nemoc. V případě podezření na krev v moči však běžte co nejdříve k lékaři.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

LÉČIVÁ BŘEZOVÁ ŠŤÁVA A VODA

20. 5. 2016

birch-1593725_960_720.jpgBřezová míza je bohatá na cukr, organické kyseliny, enzymy, vápník, magnesium, železo a další cenné látky. Její konzumace může pomoci při léčbě močových kamenů, žaludečních potíží, vředů na dvanácterníku. Je vhodným pomocníkem při potížích s játry, ledvinami, při anémii, bolestech hlavy, při opakovaných zánětech průdušek, tuberkulóze, dráždivém kašli. Úlevu díky ní mohou pocítit lidé, které trápí artritida nebo zánět míšního kořene, a skutečně také revmatici. Produkty z březové mízy jsou vhodné především pro ženy, protože mají mimo jiné i omlazující účinky a zvyšují plodnost.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

GRAVIOLA - PŘÍRODNÍ LÉK NA RAKOVINU

15. 5. 2016

graviola-1.jpgPřírodní lék na rakovinu, která má podstatně větší efekt než chemoterapie, se jmenuje graviola. V mnoha tropických regionech ho lidé mají rádi kvůli jeho delikátní chuti a silné aroma podobné jahodám, ananasu a citrusovým plodům jako citron nebo limetky. Toto tropické ovoce je však mnohem více než jen chutnou potravinou. Je známé také jako super potravina, která obsahuje přírodní látky 10 tisíc krát silnější v porovnání s chemoterapií při léčení mnoha typů rakovin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ROSTLINNÁ ANTIBIOTIKA

3. 5. 2016

garlic-2777304_960_720.jpgVíte, že v přírodě rostou byliny, které dokážou zlikvidovat viry, bakterie i plísně a nemají žádné nežádoucí vedlejší účinky? Zkuste zapomenout na tabletky a vsaďte při léčbě na přírodu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

CO S VAŠIM ZDRAVÍM DOKÁŽE RAŠELINA

25. 4. 2016

blue-eyes-1836547_960_720.jpgRašelina si umí poradit s řadou mutagenů, jako jsou různé druhy záření, látky vznikající při spalování včetně kouření, chemikálie, léčiva, některé nebezpečné viry (tzv. onkoviry)... Humáty na sebe vážou těžké kovy, toxiny, látky organického i anorganického původu, které bez rizika pro organismus vyloučí z těla ven.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

HUMÁTY PRO DOKONALÉ ZDRAVÍ A DETOXIKACI

20. 4. 2016

mask-1231843_960_720.jpgV poslední době je zaměřena velká pozornost na vnitřní užívání výtažků z rašeliny, které mají velmi široké spektrum pozitivních léčebných účinků a významný vliv na detoxikaci celého organismu. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

GUARANA ALTERNATIVA LEPŠÍ NĚŽ KÁVA

15. 4. 2016

guarana-eyes.jpgGuarana pomáhá podporovat bdělost a udržovat fyzickou a psychickou aktivitu. Potlačuje únavu a pomáhá udržovat schopnost koncentrace. Guarana přispívá také k lepšímu metabolizmu tuků a tím pomáhá při kontrole hmotnosti.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

RECEPT NA VÝBORNÉ BAZALKOVÉ PESTO

14. 4. 2016

pesto-2152234_960_720.jpgJak na VÝTEČNÉ BAZALKOVÉ PESTO, které zůstane stále zelené a nebude ho nikdy dost, se dozvíte právě zde:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

NEJSILNĚJŠÍ PŘÍRODNÍ ANTIBIOTIKUM

13. 4. 2016

vegetables-967352_960_720.jpgZde mám pro vás recept na nejsilnější přírodní antibiotikum. Recept je ze středověku. Jedná se o silné čistící antibiotikum, které ničí Gram pozitivní i Gram negativní bakterie. Přípravek má též mimořádně silný antivirový a protiplísňový účinek, zlepšuje krevní a lymfatický oběh v celém těle. Je to přípravek na rostlinné bázi. Pomáhá při léčbě všech možných virových, bakteriálních, parazitárních, houbových onemocnění a různých infekcí. Tímto přípravkem se v milosti dokonce léčil prý i mor!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

POZOR NA BABY KAROTKU

8. 4. 2016

vegetables-3026742_960_720.jpgVěděli jste, že Baby karotka je sice perfektně tvarovaná, oloupaná a bez tvrdého konce. Jde však o zbytky z poškozených, zlomených nebo jinak nevzhledných mrkví. Mrkev, která je upravena do známých tvarů, je pak ponořena do chlórové lázně, aby se očistila a získala zářivě oranžovou barvu. Chcete vědět více?  Tak čtěte:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

RAW PRO ZAČÁTEČNÍKY

1. 4. 2016

fit-1905733_960_720.jpgŽivá strava (v angl. raw food) je plnohodnotný koncept stravování a životní styl, někdy nazývaný také vitariánství. Zjednodušeně řečeno se potraviny konzumují v co nejpřirozenějším, „nejpřírodnějším“ stavu. Jídelníček tvoří ovoce, zelenina, ořechy a semena. Při 100% živé stravě se nepojídají žádné živočišné produkty, je to tedy strava veganská a z velké části i bezlepková. Živá strava (v angl. raw food) je plnohodnotný koncept stravování a životní styl, někdy nazývaný také vitariánství. Zjednodušeně řečeno se potraviny konzumují v co nejpřirozenějším, „nejpřírodnějším“ stavu. Jídelníček tvoří ovoce, zelenina, ořechy a semena. Při 100% živé stravě se nepojídají žádné živočišné produkty, je to tedy strava veganská a z velké části i bezlepková. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

MÝTY OKOLO ŘEPKOVÉHO OLEJE

26. 3. 2016

field-of-rapeseeds-1382772_960_720.jpgNejpěstovanější olejnina u nás - řepka olejná - v době svého kvetení nepřehlédnutelná dominanta naší krajiny. U našich západních sousedů nejoblíbenější olej. V českých kuchyních spíše výjimka. O olejích a tucích obecně přetrvává v našem povědomí celá řada mýtů. Pojďme se zaměřit na ty, které nám možná brání ocenit toto naše tekuté zlato.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ŽIVÁ STRAVA UZDRAVUJE

25. 3. 2016

salad-1672505_960_720.jpgNáš přístup ke zdraví prochází v současné době revolučními změnami. Vděčíme za to mimo jiné prvním odvážlivcům, kteří do svého jídelníčku zařadili syrové potraviny rostlinného původu, které vždy přispějí ke zlepšení kvality života.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

BULGUR - dejte mu šanci

1. 3. 2016

couscous-salad-2790796_960_720.jpgČeši už vzali na milost kuskus i luštěniny, bulgur se však na jídelních stolech stále objevuje spíše sporadicky. Zkuste dát téhle příloze šanci. Bulgur není drahý, není náročný na přípravu a navíc chutná skvěle. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

CHŮZE NABOSO

1. 3. 2016

foot-2268333_960_720.jpgCHOĎTE NABOSO, POSÍLÍTE TÍM IMUNITNÍ SYSTÉM! Po dlouhá staletí lidé vymýšleli a vytvářeli stále dokonalejší, krásnější druhy bot a po stejnou dobu chodila drtivá většina lidí bosá. Nyní se trend obrací: bot je všude dost i pro ty nejchudší a my, kteří o ně nemáme nouzi, je odhazujeme v touze po autentickém zážitku bosé chůze 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ŠPALDA - budiž pochválena

1. 2. 2016

cereals-1711833_960_720.jpgMnoho lidí  dosud neví, co si představit pod pojmem špalda. Pokud nenavštěvujete prodejny zdravé výživy, možná netušíte, jaký význam ukrývá toto staročeské slovo. Špalda je prastarý nešlechtěný druh pšenice. Je výjimečná svým složením i zajímavou ořechovou chutí. Obsahuje vysoký podíl bílkovin (17 %), kvalitní tuk s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin (2,5 %), sacharidy (68 %), minerály (hořčík, vápník, draslík, fosfor, zinek) a vitamíny především skupiny B. Výrobky ze špaldy: celozrnná mouka, kernotto, bulgur...

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

THAI CHI

1. 2. 2016

woman-570883_960_720.jpgBolí vás klouby, záda nebo krční páteř? Chtěli byste cvičit, ale všechny pokusy kvůli bolesti zatím zkrachovaly? Zkuste Tai Chi (čínsky Tchai Ti). Jde o systém sestav, které pomáhají při diabetes, osteoporóze, nebo třeba při artritidě. Cvičit můžete i vsedě na kolečkovém křesle. Tai Chi je opravdu pro každého.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

POHANKA - zapomenutý lék

1. 1. 2016

groats-1459940_960_720.jpgPohanka je velice prospěšná lidskému organismu, proto by měla patřit ke stálicím našeho jídelníčku. Je bohatým zdrojem na nejrůznější vitamíny a minerální látky. Nejdůležitější látkou, kterou pohanka obsahuje je rutin, který podporuje vstřebávání vitamínu C. Navíc příznivě působí na cévy a celý cévní systém vůbec. Pohanka je také významná krmná a medonosná rostlina.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 1

REKONEKTIVNÍ LÉČENÍ

1. 1. 2016

massage-2722936_960_720.jpgRekonektivní léčení je návrat k optimální rovnováze. Je výsledkem interakce s komplexním spektrem léčivých frekvencí, které se skládá z energie, světla a informací. Jeho základním prvkem je energie. Energie totiž tvoří vše, náš organizmus, naší podstatu i naše skutečné fyzické tělo. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ÚČINEK MOLEKULY "NO" V TĚLE

1. 12. 2015

dna-2789567_960_720.pngNemáte tušení, co je oxid dusnatý (NO) a jaké plní funkce v našem těle Věřte, že pokud jste muž, tak by Vás tato molekula měla opravdu zajímat. Tato látka je totiž velmi důležitá k tomu, abyste byli schopni dosáhnout kvalitní erekce. Nebojte se, vše si hned vysvětlíme.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ČERNÝ ZÁZRAK - MELASA TŘTINOVÁ

18. 10. 2015

melasa.jpgTřtinová melasa je vedlejší produkt z výroby cukru z cukrové třtiny. Je bohatá na vitamíny a minerály. Navíc obsahuje Beta-glukan, to je přírodní látka s významným účinkem na imunitní systém. Stimuluje makrofágy - obranné buňky těla, které pohlcují a ničí infekční organizmy, tělu cizí látky i vlastní zvrhlé nádorové buňky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

SOJA NENÍ ZDRAVÁ POTRAVINA

1. 9. 2015

soybean-2760711_960_720.jpgBěhem několika posledních let byla soja ceněna jako potravina se zázračnými účinky na zdraví. Ale opak je pravdou. Sója může způsobovat leukémii, různé formy rakoviny, diabetu 1.typu, onemocnění štítné žlázy i erektivní dysfunkce.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

SNIŽTE SVOU HLADINU CHOLESTEROLU

1. 9. 2015

bacon-1238243_960_720.jpgZvýšená hladina cholesterolu v krvi patří mezi faktory zvyšující riziko onemocnění srdce a cév, přičemž srdečně-cévní onemocnění jsou nejčastější příčinou úmrtí jak v Evropě, tak v České republice. Pokud máte hladinu cholesterolu v krvi zvýšenou nebo dokonce vysokou, musíte upravit svůj jídelníček, a to dlouhodobě. Touto cestou můžete nejen zabránit dalšímu zvyšování, ale dokonce hladinu cholesterolu snížit a tím si prodloužit svůj život.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

CHIA SEMÍNKA

20. 8. 2015

chia-2119771_960_720.jpgChia semínka jsou komplexním zdrojem živin a energie. Pomáhají při cukrovce, hubnutí a celkově podporují zdraví. Rychlá stravitelnost, nízký glykemický index a neutrální chuť dělají ze semínek chia superpotravinu opravdu pro každého.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

STŘEDOMOŘSKÁ KUCHYNĚ

1. 8. 2015

collage-1574067_960_720.jpgKaždý správný Čech zřejmě holduje české kuchyni. A výsledky jsou jasné: cholesterol, nadváha a celková tělesná nepohoda. A zkusili jste už "přepnout" na středomořskou kuchyni? Umožňuje pestré a zdravé stravování. Prospívá zdraví i kráse. Neobsahuje potraviny, které by byly špatné a finančně je srovnatelná s českou kuchyní.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

MIXTURAM nápad desitiletí

20. 7. 2015

health-621356_1920.jpgMixturam je jediná evropská služba, která umožňuje každému zákazníkovi namíchat si vitamíny, bylinky a extrakty na míru. Místo několika různých potravinových doplňků si jednoduše všechno namíchejte do jedné jediné tobolky, která bude dokonale odpovídat vašim potřebám a zdravotnímu stavu. Mixturam je řešením pro každého, kdo cíleně pečuje o zdraví.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

LIŠEJNÍK ISLANDSKÝ

1. 7. 2015

lichen-1584987_960_720.jpg Není náhodou, že se islandský mech často osvědčí na záněty v ústech, v hltanu a v trávicí soustavě. Řadě lidí dokonce pomohl zmírnit potíže se žaludečními vředy. Pukléřka islandská, jak se islandskému lišejníku říká mezi odborníky, má pověst přírodního antibiotika. Někteří z nich mu dokonce říkají přírodní penicilín.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

MED PRO KRÁSU I ZDRAVÍ

31. 3. 2015

honey-1006972_960_720.jpgMed je jednou z nejsilnějších přírodních hydratačních látek. Obsahuje inhibiny, které působí proti růstu bakterií a činí z medu významné antiseptikum. Med aplikovaný na drobné popáleniny, říznutí či odřeniny pomáhá odlučovat odumřelou tkáň. V medu dále nalezneme minerály, vitamíny skupiny B,C,D,E a flavonoidy, které pomáhají chránit pleť před účinkem škodlivých volných radikálů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0