Jdi na obsah Jdi na menu

JÍDLOVĚDA

Jíst zdravě není žádná věda. Naopak, je to ta nejpřirozenější věc na světě.

img_20220715_092506_122.jpg

Andrea Kindermann

váš osobní průvodce TRANSFORMACE

 

Příspěvky

DRUHÁ ČAKRA - SAKRÁLNÍ

1. 4. 2010

Druhá čakra je centrum původních, nefiltrovaných emocí, sexuální energie a tvořivých sil. Je přiřazena elementu vody, ze kterého postává vše živé. Prostřednictvím této čakry máme přístup k oplodňujícím a vstřícným energiiím, které pronikají přírodou. Zažíváme sebe jako část tvořivého procesu, který projevujeme skrze pocity a tvořivého jednání

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

BYLINKY ZE ZAHRÁDKY

3. 3. 2010

K posílení organismu pomohou vitamíny a minerály. Spíše než z kapslí z lékárny mají být z jarních bylinek a natí: jídelníček obohatí kopřiva, smetanka lékařská, popenec a potočnice. Všechny mají také léčivé účinky.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

VITAMIN D

1. 3. 2010

Kalciferoly jsou steroidní hormonální prekurzory, souhrnně označované jako vitamín D, nebo také antirachitický vitamín. Jsou výchozí látkou pro syntézu kalcitriolu, hormonu, který významně ovlivňuje metabolismus vápníku a fosforu –ovl. vstřebávání ve střevě a ukládání do kostí

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

PRVNÍ ČAKRA - KOŘENOVÁ

1. 3. 2010

Kořenová čakra tvoří životně důležitý základ a zdroj vitální energie pro vyšší čakry. Vyrovnané energie v první čakře poukazují na nezkalenou životní sílu a radost ze života. Existuje hluboká vazba se životem, člověk žije vědomě a na své úkoly stačí. V kořenové čakře je vyjádřena vůle k existenci a k tomu, aby člověk obstál v životním boji. Je to zdroj síly zdravé smyslnosti a něhy, harmonického vývoje a ochoty důvěřovat.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

STROMOVÁ MEDITACE

3. 2. 2010

Stromová meditace se může používat samotná, nebo v kombinaci s dalšími meditačními technikami. Je to vlastně otevření energetického kanálu, který prochází naším těle.. Pomocí tohoto cvičení lze přivést pozornost a tudíž i sílu právě do jednotlivých čaker od kořenové (kořen páteře) až po korunní (temeno hlavy ) a zároveň nastavit naše vědomí do stavu relaxace a současně neobyčejné pozornosti.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

VITAMIN A

1. 2. 2010

Vitamín A (axeroftol) je v tucích rozpustný vitamín. Existuje ve dvou přirozených formách – vitamín A1 (retinol) a vitamín A2 (3-dehydroretinol). Vitamín A je nutný pro tvorbu rodopsinu, zrakového pigmentu používaného za nízkého osvětlení. Nedostatek vitamínu proto vede k šerosleposti. Vitamín A je také důležitý antioxidant.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

O ČAKRÁCH

1. 2. 2010

Čakry jsou energetická regulační centra našeho těla. Proudí jimi vitální energie, která nás drží na živu. Čakry jsou centrem energetické potence a tím i zdrojem veškeré energie, která cirkuluje naším tělem mřížovou sítí meridiánů. Tato vitální energie proudí všemi energetickými centry a jde odzdola, podél páteře nahoru u muže, u ženy je to naopak. Energie šesti čaker se nakonec spojují v sedmé čakře,

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

O KYVADLU

1. 2. 2010

Kyvadlo je nevelká zátěž zavěšená na vlákně, řetízku nebo šňůrce. Je však něčím víc než pouhým závažím na konci provázku. Je to mocný nástroj, který se na věštění využívá již celá tisíciletí. Komunikovat s královstvím neznáma však dokáže jenom ten, kdo mluví pravdu.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 1

VITAMINY - OBECNĚ

1. 1. 2010


Vitamíny jsou chemicky nejednotná skupina nízkomolekulárních organických sloučenin. Jde o životně důležité organické l., vyskytující se v potravě, které organismus nemůže syntetizovat vůbec nebo jen v nedostatečném množství. Jejich množství v organismu je poměrně malé, nejsou stavební hmotou ani zdrojem energie. Nutné pro průběh všech metabol.procesů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

SVOU IMUNITU MÁŠ VE SVÝCH RUKÁCH

1. 1. 2010

Imunita je jako Bůh. Nikdo ji neviděl a nesáhl si na ni, ale všichni víme, že existuje a dá o sobě většinou vědět, když to nejmíň čekáme. Osobně jsem nebyla již skoro 4 roky vůbec nemocná, prostě vůbec NIC, za tu dobu jsem nevzala (kromě výživových doplňků a pár aspirinů) žádný lék. Říkám ANO - imunita se dá (do jisté míry dle přístupu k životu) jednoduše zvládnout.. Andy

 

 

 

 

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

OČISTNÁ SÍLA ROSTLIN

1. 1. 2010

NASA zveřejnila výsledky dvouleté studie, která zjistila, že běžné pokojové rostliny jsou schopny zlikvidovat znečištěný pokojový vzduch díky odstranění několika klíčových znečišťujících látek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

BYLINY PRO PÉČI O VLASY

3. 12. 2009

Mít zdravé a krásné vlasy je přáním většiny žen, k dosažení tohoto cíle je však nutné jim věnovat i náležitou péči. Ne vždy však k tomu potřebujeme drahé přípravky, první pomoc můžeme svým vlasům poskytnout i z domácích zdrojů.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

RELAXAČNÍ TECHNIKY

1. 12. 2009

Smyslem relaxačních technik je dosažení lepší psychické pohody prostřednictvím uvolnění. Mnoho výzkumů dokázalo, že mezi tělesným a duševním napětím existuje velmi úzký vztah - neboli jedno se přelévá do druhého. Jestliže se při relaxaci podaří dosáhnout uvolnění těla, přenáší se toto uvolnění i do oblasti psychiky. 
 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

AROMATERAPIE

15. 11. 2009

Aromaterapie je holistickou léčbou, která bere v úvahu stav těla, mysli a ducha člověka, i jeho životní styl, dietní návyky,vztahy apod..Blahodárné účinky aromaterapie můžete využít i Vy k&léčbě běžných zdravotních aobtíží,posílení své fyzické a zdravotní pohody, ale i k zpříjemnění mnoha stránek svého života.Aromaterapie je proto opravdovým darem přírody.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

HOMEOPATIE

15. 7. 2009

Homeopatickí léčba je založená na principu "podobné se léčí podobným" a homeopati předpokládají, že když určitá látka ve velkém množství může u člověka vyvolat příznaky choroby, má naopak ve velmi malém množství schopnost tuto nemoc vyléčit.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

FENG-SHUEJ

15. 6. 2009

Feng-shuej je starý čínský způsob uspořádání prostředí v němž se pohybujeme tak, abychom s ním žili v harmonii. Je možné ho použít na zjišťování a úpravu zdraví, rodinného života, vztahů, při rozhodování o místě stavby nového domu, o směru jeho orientace, určuje na co používat jednotlivé části domu, jak uspořádat nábytek, jak dům vyzdobit..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

AUTOPATIE

15. 2. 2009

Autopatie je sice nová metoda, ale v historii se běžně používala ve veterinářství. Působí celostně a odstraňuje příčiny disharmonie v organismu. Je postavena na základech homeopatie..
 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

LÉČBA HUDBOU

1. 2. 2009

O tom, že má na nás hudba emoční a duchovní vliv, není sporu. Zážitek z poslechu „new age“ hudby může katarzně změnit náš pohled na svět, naše vědomí a tím i naši fyzickou „formu“.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0