Jdi na obsah Jdi na menu

O KYVADLU

1. 2. 2010

 

Kyvadlo je nevelká zátěž zavěšená na vlákně, řetízku nebo šňůrce. Je však něčím víc než pouhým závažím na konci provázku. Je to mocný nástroj, který se na věštění využívá již celá tisíciletí. Komunikovat s královstvím neznáma však dokáže jenom ten, kdo mluví pravdu.

 

 

 

Přinejmenším už po dvě stě let lidé vědí, že kyvadlo se dává do pohybu nevědomými, bezděčnými aktivitami ruky, která je drží. Svaly uživatele reagují mimoděk, protože jsou navigovány podvědomou myslí. Fenomén je známý jako ideomotorická reakce (ideo znamená "myšlenka" a motor "pohyb"). Kyvadlo umocňuje sílu reakcí, jež by jinak byly prakticky nepostřehnutelné. Můžeme tedy dedukovat, že jeho odpovědi vycházejí z našeho vlastního nitra.

 

Můžeme říci, že je prodloužením naší centrální nervové soustavy. Logicky to tudíž není zdroj, odkud se berou informace. Ty vycházejí z podvědomí a jsou přenášeny nervovým systémem. Vzkazy nervového systému jsou kyvadélkem zesilovány.

 

Občas bývá předmětem kritiky domněnka, že pokud ovlivňujeme pohyb kyvadla myslí, musí být veškeré poskytnuté informace nezbytně podezřelé. Vlastně je ale naprostý opak pravdou. Kyvadlo dává možnost naslouchat podvědomí, kdykoliv chceme. Podvědomá mysl pak zpřístupňuje univerzální moudrost, která zná odpovědi na všechno. Z tohoto důvodu se občas odebíráme večer do postele s nějakým problémem, abychom ráno procitli a měli řešení. Zatímco jsme spali, požádala naše podvědomá mysl univerzální moudrost a odpověď, kterou nám ochotně, sotva jsme se vzbudili, předala. K velmi podobnému procesu dochází vždy, když používáme kyvadla.

 

Kyvadlo otevírá dveře podvědomé mysli, ta posléze zpřístupní univerzální moudrost a kyvadlem se odpověď přenáší.

 

Z uvedeného vyplývá, že kyvadlu můžeme položit jakoukoliv otázku, jež bude zodpovězena univerzální moudrostí. Nejlepších výsledků se obvykle docílí, máte-li opravdovou potřebu odpověď získat. Vaše otázky se nemusí zrovna dotýkat záležitostí života a smrti, ale měly by se vztahovat k věcem, které jsou pro vás důležité.

 

Dovednost v používání kyvadla rozvíjíte experimenty, které se mohou někdy zdát příliš hravé nebo lehkovážné. V praxi však budete spíš úspěšní při hledání klíčků od vozu, než ve snaze určit, na kterou ze sedmi mincí sáhl váš kamarád. Kyvadlo sice zodpoví oba dotazy, vždy ale bude reagovat vehementněji vůči těm seriózním a důležitým.

 

Mistrné ovládání

 

Domněnka, že se kyvadélko ovládá snadno, je klamná. Abyste se stali na ovládání kyvadla odborníky, budete muset cvičit, kolik vám čas dovolí. Tak jako u čehokoliv jiného, čím více cvičíte, tím kvalitnější výkon podáváte. Až to začnete s kyvadlem poprvé zkoušet, nezůstanete pochopitelně ušetřeni omylů, ale s postupem času jich bude ubývat.

 

Rychlejšího pokroku docílíte respektováním několika rad:

 

  • Nikdy nepřistupujte ke kyvadlu lehkovážně. Dokážete-li se rozhodnout sami, bez jeho pomoci, nechte ho ležet.
  • Nepokládejte dvakrát stejnou otázku při jednom sezení. Naznačili byste tak totiž skepsi. Odpovědím, které kyvadlo poskytne, musíte důvěřovat.
  • Se svými dovednostmi uživatele kyvadla se nikdy "nevytahujte".
  • Pokud jste na odpovědích emocionálně zainteresováni, požádejte raději někoho jiného, aby dotazy kyvadlu kladl místo vás.
  • Používejte kyvadla výhradně k dobrým účelům.

Mimo tyto instrukce také nedovolte, aby k vašemu kyvadlu měli přístup jiní. Časem se totiž vaše kyvadlo vyladilo speciálně na vás, což asi nechcete energiemi druhých osob narušit. Pokud kyvadlo nepoužíváte, přechovávejte je ve váčku z přírodního materiálu.

 

Ctíte-li tyto pokyny, dočkáte se rychlejšího a hladšího postupu vpřed. Shledáte, že práce s kyvadlem vás činí více citlivými, uvědomělými a intuitivními ve všech oblastech života.

 

Zdroj:

 Text tohoto článku je z knihy Richarda Webstera "Magické kyvadlo". (Vydalo ji nakladatelství Pragma, V Hodkovičkách 2/20, 147 00 Praha 4, internet: www.pragma.cz.)
 
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

aknel - Kyvadlo

22. 2. 2011 19:32

Kyvadlo je prostředek ke komunikaci s Universem, je úplně jedno z jakého materiálu kyvadlo je. Kámen, sklo, kov to vše komunikuje. U každého je doba učení komunikace jiná. Pokued je k tomu člověk určen, naučí se komunikovat s kyvadlem i za pět dnů.