Jdi na obsah Jdi na menu

POZOR NA BABY KAROTKU

8. 4. 2016

 

Pravda o oblíbené "Baby" karotce.

 

Baby karotka je oblíbenou a zdravou svačinkou dětí. Milují ji, protože je sladká a snadno se jí. Baby karotka ale není jako normální mrkev. Je to "chlorovaný zbytek" ze zbytků..

 

Vědě-li jste, že Baby karotka je sice perfektně tvarovaná, oloupaná a bez tvrdého konce. Jde však o zbytky z poškozených, zlomených nebo jinak nevzhledných mrkví. Mrkev, která je upravena do známých tvarů, je pak ponořena do chlórové lázně, aby se očistila a získala zářivě oranžovou barvu.



Chlór se totiž používá jako pesticid. Odborníci na výživu však znepokojeným spotřebitelům radí, že pokud nechtějí chlórem upravovanou mrkev, ať raději zůstanou u té běžné, se kterou si dají práci a nakrájí si ji sami. Pohodlí totiž nemusí být všechno. Tak co? Dáte ji zas příště jako lahůdku svým malým dětem? (a ještě za to pěkně zaplatíte?).

 

 

"Chlórová lázeň je v procesu potřebná, aby se zamezilo rizikům onemocnění z potravin, například bakterií E. coli," řekla webu Fox News Ashley Badeová, specialistka na výživu. Chlór se totiž používá jako pesticid. Odborníci na výživu však znepokojeným spotřebitelům radí, že pokud nechtějí chlórem upravovanou mrkev, ať raději zůstanou u té běžné, se kterou si dají práci a nakrájí si ji sami. Pohodlí totiž nemusí být všechno.

 

Vyšlo: http://aktuality.moneymag.cz/3137-pravda-o-oblibene-baby-karotce-budete-zdeseni/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář