Jdi na obsah Jdi na menu

PSYLLIUM

3. 5. 2012

 

Psyllium je rozpustná indická vláknina. 100% přírodní nenávyková rozpustná vláknina získaná ze semen indického jitrocele. S vodou nabobtná a až 50x zvětší svůj objem. Vzniklý gel působí příznivě na trávicí trakt, zlepšuje vyprazdňování, chrání sliznice střev a žaludku. Vyvolává pocit nasycení, takže je psyllium vhodné i pro snižování nadváhy.

Vláknina ve střevech váže cholesterol, snižuje jeho resorpci a omezuje riziko vzniku kardiovaskulárních chorob. Zpomaluje vstřebávání sacharidů v tenkém střevě a snižuje riziko vzniku cukrovky. Chrání sliznici střev před nežádoucím drážděním toxickými a karcinogenními látkami. Psyllium je vláknina naprosto přírodní a bezpečná, užívaná milióny lidí na celém světě. Není vstřebávaná našim tělem a není návyková.
 


 

Psyllium podporuje rozvoj zdravé střevní mikroflóry, napomáhá správnému vyprazdňování a čistí trávicí ústrojí.

Vláknina obsažená v semenech jitrocele indického (Plantago ovata) a jejich obalech, potlačuje tvorbu sekundárních žlučových kyselin, které se mohou podílet na některých karcinogenních procesech tlustého střeva.

Vláknina obsažena v tomto přípravku optimalizuje fyziologickou funkci trávicího traktu, zejména tenkého a tlustého střeva a přináší úlevu při zácpě a hemoroidech.

Rovněž navozuje pocit sytosti a tím přispívá ke snižování tělesné hmotnosti. Vláknina je proto často součástí celé řady dietních opatření.

Je vhodná pro dlouhodobé i krátkodobé užívání. Neobsahuje fytáty, lepek ani složky mléčného či obilného původu.
 

Více se o psylliu můžete dozvědět ve vaší lékárně. K dostání je nejen v lékárnách a prodejnách zdravé výživy, ale nyní také v drogériích DM.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář