Jdi na obsah Jdi na menu

MASOVÁ SMĚS V LILKU

1. 8. 2012

Lilek neboli baklažán si fantasticky rozumí s česnekem a bylinkami, jako je oregano, petržel a koriandr. Podlouhlé plody v barvě černofialové, bílé nebo sytě fialové mají neutrální chuť a konzistenci jako houba. A stejně dobře do sebe nasávají jiné chutě, takže je můžete proměnit v lahůdku přesně podle svého vkusu. Inspirujte se mým receptem:

 

Suroviny:

2 středně velké lilky
500 g míchaného mletého masa
1 konzerva krájených rajčat (400 g)
6 stroužků česneku
1 lžička podrceného sušeného rozmarýnu
1 lžička podrceného sušeného tymiánu
1 lžička podrceného sušeného oregána
1 lžička mletého nového koření
olej
černý pepř
sůl
100 g balkánského sýra

 

Postu

Lilky podélně rozkrojíme a vydlabeme dužninu tak, aby zůstal asi 1 cm silný okraj. Osolíme a necháme vyplakat.
V pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso, osolíme a opékáme. Dužninu z lilků nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Přisypeme koření, které jsme roztloukli v hmoždíři, krájená rajčata, prolisovaný česnek a opepříme.

Restujeme asi půl hodiny.


Poté osušíme lilky, vnitřek a hrany potřeme olivovým olejem a naplníme je masovou směsí. Vložíme do trouby, rozehřáté na 200°C a pečeme 45 minut. Poté posypeme hrubě nastrouhaným balkánským sýrem a necháme rozpustit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář