Jdi na obsah Jdi na menu

DENÍK mé DUŠE

 

Někdy postačí jediná myšlenka, nápad či inspirace, aby člověk úplně změnil svůj směr. Věnováno všem těm, kteří se kdy odvážili MYSLET JINAK.

img_20230909_162710.jpg

Andrea Kindermann

váš osobní průvodce TRANSFORMACE

 

Příspěvky

NĚKDY ČLOVĚKU POMŮŽE DEN JEN PRO SEBE

14. 4. 2019

2019-04-14.jpgNic dnes neprospívá tolik jako život v ústraní, málo mluvení s druhými lidmi a hodně sám se sebou.. ať máte také tak pohodovou neděli. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

AŤ SE DĚJE COKOLI, VYJDĚTE Z TOHO SE CTÍ

6. 4. 2019

2019-04-06.jpgLidé jsou zdrojem myšlenek, nápadů a informací, proto je jejich kvalitní volba nesmírně důležitá a v podstatě fatální (určující budoucí vývoj i cestu osudu).
Každý člověk, kterého si vyberete, má nějaké dovednosti, zkušenosti a hlavně svůj osobitý charakter. Ať jde o vztahy, přátelství nebo o práci. A to je přesně to, co zásadně ovlivní nejen výsledky, ale i to jak to celé pojede (nebo nepojede) dál.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

POSELSTVÍ Z ENERGIE STROMŮ

5. 4. 2019

2019-04-05.jpgMilý STROME, uvědomila jsem si, že když se spolu setkáváme, setkávám se i sama se sebou.. to co mi dáváš, s radostí sdílím a předávám tvé poselství s láskou dál.

Kéž bychom mohli, my lidé, dělat to, co je nám přirozené, mít to, co je pro nás nejlepší a dostat své šance, být co nejvíce sami sebou. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

OSLAVA ALTERNATIVNÍHO ŽIVOTA - FESTIVAL EVOLUTION

23. 3. 2019

2019-03-22.jpgMůj "Nový rok" každoročně nezačíná oslavou Silvestra, ale spouští ho březnový festivalem Evolution. Je totiž zaměřen nejen na zdraví tělesné, ale také to duševní.

 

Veřejná oslava alternativniho života na Výstavišti v Praze slaví letos již své 15. narozeniny.. my jsme tu po 13. Jak symbolické. Letos poprvé jen já a Aja, naše první dámská jízda. Ouu, užíváme si to.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

KE SPOKOJENOSTI POTŘEBUJE ČLOVĚK TAK MÁLO

17. 3. 2019

2019-03-17.jpgČlověk potřebuje ke spokojenosti a pocitu štěstí tak málo! Ale přitom kolikrát tak mnoho, aby to vůbec pochopil..

A tak, když to na nás někdy dolehne, nejlepší je se zastavit, zhluboka se nadechnout a jen pozorovat. Jen se podívejte, jak krásný svět kolem sebe vlastně máme.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

NA HORMONY ŠTĚSTÍ PLATÍ PROTÁHNOUT SI KOSTI

9. 3. 2019

2019-03-09.jpgMoje doporučována terapie.. JEDNOZNAČNĚ POHYB a také nějaké to cvičení. Já si vybrala TRX. Tohle cvičení je efektivní, zábavné a přináší úžasné výsledky. TRX mi pomohlo za 2 měsíce vybudovat lepší a hlavně pevnější postavu. Jeho výhodou je, že se dá dělat doma, v tělocvičně či na cestách.

Pohyb mi snižuje napětí i frustrace z práce, zvyšuje produkci endorfinů a činí mě celkově šťastnější.. jo a abych nezapomněla. Mám tu nejlepší trenérku na světě!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

KRŮČEK PO KRŮČKU ZA SVÝM POSLÁNÍM

4. 3. 2019

2019-03-04.jpgUž jste se někdy zastavili a vážně zamysleli nad tím, co máte doopravdy rádi? V čem jste fakt dobří? Co je vaše opravdu silná stránka? A hlavně, čeho byste chtěli v životě, díky tomu, ještě dosáhnout?

Vím, že většina lidí se nad takovou zásadní věcí nikdy nezamyslí. A také je hodně z nás smířeno s tím, co dělá, přestože to člověka vůbec nebaví. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ŽIVOT NÁM NĚKDY PĚKNĚ NALOŽÍ..

15. 2. 2019

2019-02-15-a.jpgŽivot nám prý nikdy nenaloží víc, než dokážeme unést.. někdy tomu člověk sám nevěří. My se přitom potřebujeme jen naučit nějaké ty žonglérské triky, protože nikdy nedostaneme od vesmíru tolik míčků, abychom je všechny upustili.

 

Jestli je tedy bolest nezbytným nástrojem k duševnímu růstu, pak svůj vnitřní stín s láskou přijímám. Ať žijí temnější životní období!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

LES NÁM UKAZUJE JAK PROSTÉ JE BÝT

10. 2. 2019

2019-02-10-terapie-lesem-v-bezruraku.jpgNejvyšší čas dopřát si svou pravidelnou dávku přírody.. moje nedělní koupání v lese aneb zpomalení a ponoření do pohádkové atmosféry. Osobní terapie, která odkazuje k nasávání zrakových vjemů, vůní a zvuků přírodní scenérie, což podporuje nejen tělesné, ale především duševní zdraví. Přitom nejde o nějakou turistiku, tady jde o cílené vstřebávání okolního prostředí a stimulaci všech smyslů s léčivým zaměřením. Jde o splývání s energií a atmosférou lesa.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

KAŽDÝ ČLOVĚK NESE ŽIVOTEM SVŮJ DAR PRO DRUHÉ

5. 2. 2019

2019-02-05.jpgKaždý člověk, se kterým jsme se v životě kdy potkali, nám přinesl do života nějaký svůj dar. A bylo vždy jen na nás, co jsme si z něho kdo k srdci sám vzal.

Dnes bych ráda věnovala své vděčné myšlenky jedné milé, osmileté holčičce. Usměvavá plavovláska, co mi připomíná anděla. Díky jejímu daru se moje dcerka Aja mohla ve svém životě posunout zas o krok dál.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

DEJ SI PAUZU AŤ NESKONČÍŠ VE CVOKHAUZU

1. 2. 2019

2019-02-01.jpg

Emoce do práce patří.. Ale jak s nimi zacházet? V pátek jsem se v práci kvůli něčemu pěkně rozpálila. Je normální, že se s kolegy dost zasmějeme, občas také hudrujeme a výjimečně nám to přijde spíš na hlavu, jako zrovna dnes.

Jsem si při tom všem uvědomila, jak zbytečně citlivá (na některé skutečnosti, které se nezmění) pořád ještě jsem.

 

Tak jsem raději vyrazila spravit si náladu do tělocvičny. A jak mi pak bylo hnedka lépe. Doma jsem si na nějaké starosti, v náruči své dcerky, a ještě po takové makačce, ani nevzpomněla.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

OSUD ČLOVĚKA JE V JEHO SRDCI

20. 1. 2019

2019-01-20-osu-cloveka.jpgOsud člověka není v jiných lidech, ale v něm samém. Vše závisí na tom, jak moc vyslyší volání svého ❤️. Hledala jsem se více jak dvacet let své dospělosti, než mi došlo, že není důležité faktické co, jako spíše srdečné jak.

Občas se mne někdo ptá, jak se mi podařilo prosadit a získat pozornost lidí pro věci, které potřebovaly změnu. A já na to mám jen jednu jedinou odpověď. Vždycky jdu nadšeně do toho, co dělám..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

TRX - PUSTILA JSEM SE DO PRAVIDELNÉHO CVIČENÍ

12. 1. 2019

trx-2054737_960_720.jpgTak jsem se i já při tom novém roce, rozhodla vyzkoušet něco, co jsem dosud nikdy nezkusila. Protože potřebuji nejen zpevnit své tělo, ale hlavně redukovat stále narůstající hmotnost (hold v práci výborně vaří) tak jsem do toho šla. A potom jsem byla šťastná jako blecha.  Ty endorfíny a pocit, že jsem to zvládala bylo k nepopsání..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

PŘÁNÍ DO NOVÉHO ROKU 2019

1. 1. 2019

20180524_074046-1-01.jpegMáme tady Nový rok. Nový začátek. Většina lidí si přeje formu naprostého štěstí. Každý by si přál už nikdy nezažít bolest utrpení. Všichni si přejí mít šťastný a bezproblémový život, zamilovat se, mít úžasný vztah i sex, vypadat skvěle, mít perfektní zdraví, mít peníze, mít úspěch, být populární, být respektovaným a uznávaným člověkem. Prostě žít život snů. To chtějí všichni. Je přece tak jednoduché si něco takového přát.
Daleko zajímavější úhel pohledu na celou věc je, jakou bolest je člověk sám ochoten vytrpět proto, aby získal to, co opravdu chce. Všechna ta přání nepřijdou sami od sebe, nevyraší ze země jako kouzelná fazole, i když by to tak bylo dokonalé.. bohužel nežijeme v pohádkové zemi splněných přání. Realita je drsná.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

KAŽDÝ ŽIVOT MÁ SVŮJ SMYSL

28. 12. 2018

20171223_113909-1.jpgCo jsem si skrz výchovou své dcerky v posledních letech uvědomila je fakt, že mojí povinností je nejen předávat ji zkušenosti a znalosti, ale především tříbit v ní cit pro „vlastní“ odpovědnost.  To znamená, učit jí být v životě selektivní.

 

Žijeme v době nadbytku, médií a pilulek doslova na vše.. tempo doby je latentním úprkem člověka před vlastní podstatou, před smyslem své existence.  Čím více máme, tím se nám zdá svět rychlejší. Je to však jen klam, který má zakrýt prázdnotu a frustraci nenaplněné lidské bytosti.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

JEŽÍŠEK ŽIJE V KAŽDÉ RODINĚ SVÝM VLASTNÍM ŽIVOTEM..

25. 12. 2018

2018-12-25.jpgVánoční atmosféra je krásná právě díky příběhu o Ježíškovi, který nosím dětem dárky. Je to okouzlující a fascinující zvyk, nad kterým se málokdo pozastaví.

 

Ježíšek je nezbytným symbolem Vánoc, Každé dítě má svůj jedinečný vnitřní svět, ve kterém se odehrávají příběhy nám dospělým nepochopitelné. Proč jim tyto krásné iluze brát?

 

Způsob jakým děti vnímají svět kolem sebe je právě skrz symboly, pohádkové bytosti a jejich příběhy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ZIMNÍ SLUNOVRAT - NOC NADĚJE

21. 12. 2018

winter-3035593_960_720.jpgNoc naděje. Zimní slunovrat fascinuje lidstvo i astronomy.. Začíná astronomická zima. Nejdelší noc bude trvat až šestnáct hodin.V pátek večer ve 23:23 vstoupí Slunce do znamení Kozoroha, nastane zimní slunovrat a začne tak astronomická zima.

Dnešní den je symbolickým bodem obratu – astronomického, přírodního, ale pro člověka i kulturně-náboženského. V mnoha kulturách totiž představuje zimní slunovrat den, kdy se znovuzrodí slunce a s ním i lidská společnost. Slunovrat si člověk odpradávna spojuje s oslavou obnovy, plodnosti i okamžiky, kdy se živí mohou setkat s mrtvými.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

VÁNOČNÍ VOLNO A RODINNÁ POHODA PRÁVĚ ZAČALA

20. 12. 2018

2018-12-20-aja.jpgTak nám to dneska začalo.. téměř 2 týdny rodinné pohody a zábavy. A jak jinak uvítat tento výjimečný čas než společně a venku.

Teď před vánoci mne na nákupech nepotkáte. My si to užíváme po svém.. 

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

OSOBNÍ BILANCE LETOŠNÍHO ROKU

15. 12. 2018

2018-12-15-andy-charita.jpgOsobní bilance tohoto roku.. mých 5 top nej, které jsem letos s radostí v srdci udělala. Každý rok totiž pracuji na tom, být lepším a lepším člověkem 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

DVACET TISÍC ČLENŮ VE SKUPINĚ PRO CHOMUTOVÁKY

12. 12. 2018

20170215_143034.jpgDvacet tisíc lidí.
Dvacet tisíc osobních příběhů.
Dvacet tisíc úhlů pohledu na všechny možné situace, které kdy skupinou PRO CHOMUTOVÁKY proběhly. Díky! Autorka a správce Andrea Kindermann

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

DOBROU NÁLADU SI UDRŽUJI POHYBEM

8. 12. 2018

2018-12-08.jpgBýt pravidelně v pohybu je pro mne ideální způsob odreagování se od práce a od běžných problémů, ale hlavně je to zdroj pro moji dobrou náladu. Hlavně žádné výkonnostní sportování..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

POMOC DĚTEM Z KLOKÁNKU v Chomutově

7. 12. 2018

2018-12-07.jpgDnes jsem zavolala do Klokánku. Aktuálně zde mají na 3 bytech 12 dětí. Jsou to děti, které ve své často nelehké životní situaci potřebovaly okamžitou pomoc. V Klokánku se ocitnou často úplně bez ničeho, není výjimkou, že jen v pyžámku nebo v košilce a kalhotkách.. Když jsem se dnes sociálních pracovnic ptala, co by ještě děti potřebovaly, jejich odpověď mne překvapila:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ČERVENÁ JE SYMBOLEM ŠTĚSTÍ A PROSPERITY

4. 12. 2018

2018-12-04.jpgDnes jsme měli v práci hromadné focení (cca 40 lidí na jedné fotce) A protože vím jak působí síla barev, vybrala jsem si na sebe tu nejvýraznější.. jen ČERVENÁ to mohla být.

Bohužel jsem se svým odvážným postojem "červených šatů" byla jediná.. A proč jsem při takové chvíli sáhla po červené, kterou v běžném pracovním životě moc nenosím?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

POBYT VENKU JE NEJLEPŠÍ BALZÁM PRO TĚLO I DUŠI

24. 11. 2018

2018-11-24-venku.jpgV náročných chvílích mého života mi vždycky pomohla příroda. Pomohla mi najít cestu ven, vyrovnat se s ranami osudu, prožívat vnitřní štěstí, radost a hlavně vděčnost za vše co mám. Díky času stráveného v přírodě jsem se zbavila permanentní únavy, objevila jsem jak na rovnováhu v sobě a ve vztahu ke světu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

BÝT VE STRESU NENÍ NORMÁLNÍ..JAK Z TOHO VEN?

20. 11. 2018

2018-11-20.jpgČím více jsme ve stresu tím snáze nás vytočí kdejaká maličkost. Naše obavy nás nejen oslabují, berou nám schopnost jasného úsudku, ale i schopnost být výkonní a užitečně jednat. Navíc stres otevírá dveře nemocem..takže?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

POZDRAV Z RODINNÉ FARMY

17. 11. 2018

2018-11-17.jpgVětšina lidí v dnešní době žije ve městech, obklopená stavbami, moderními technologiemi a ve společnosti masy dalších osob. Příroda je součástí našich životů často jen okrajově. Málo kdo však ví, že právě příroda zostřuje pozornost a soustředění, redukuje stres a rozviji chápání souvislostí a řešení problémů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

STANEME SE NIČITELI A NEBO TVŮRCI?

10. 11. 2018

2018-11-10-v-cv-parku.jpgMálokdo si uvědomuje jak moc nás příroda ovlivňuje. A vliv člověka na svět, na přírodu i na to nejcennější co má, na zdraví, je též bezmezný.

Otázkou zůstává na jaké straně bude každý z nás stát. Staneme se ničiteli a nebo tvůrci? To je to oč tady běží. Já už jsem si svou volbu vybrala. A co vy?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE

SVĚT ZAJÍMÁ JEN TO, CO OD TEBE MŮŽE ZÍSKAT

8. 11. 2018

2018-11-08-v-praci.jpgTak co,už jste nalezli něco,co můžete dát světu? Už jste odhalili vaše schopnosti, osobnost a zanecháváte zde svou jedinečnou stopu? 

Internet má necelých 10tisíc dní, přesto totálně změnil naše životy. Dnes si můžete sami vydat knihu, cd, film, udělat výstavu, vytvořit internetový obchod, pomoci svému městu, sdílet ze života cokoli chcete.. a to vše jen během mrknutí oka.

Revoluční změna směrem k individualitě každého z nás je zde. Nevyužívat všechny ty možnosti je jako byste doma měli Porsche a jezdili jen MHD..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

NEMOC ZAČÍNÁ V HLAVĚ

1. 11. 2018

2018-11-02-nemoc.jpgDnes jsem šla z práce o trošku dříve. Asi také znáte ten pocit vnitřní zimnice, únavy a skleněných očí. Prostě klasická, podzimní viróza.
Hned jak jsem přišla domů, naordinovala jsem si svůj vlastní smrkový sirup, domácí šípkový čaj a naložila jsem se do horké vany. No vlastně jsem se v ní celá „nasolila“..
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

SKLENICE VODY S CITRONEM PO RÁNU

29. 10. 2018

lemonade-2823221_960_720.jpgTraduje se, že našemu organizmu prospívá, když si ráno dáme sklenici teplé vody s citronem. Ale proč? Právě přidáním citrónu, případně i medu do vody zlepšujete trávení, čistí se lymfatický systém, zlepšuje se fungování tlustého střeva, zvyšuje se hladina energie, napomáhá se při očistě močových cest, dává kůži lesk. A  tak se i já snažím pravidelně začínat den vodou s citronem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0