Jdi na obsah Jdi na menu

DENÍK mé DUŠE

 

Někdy postačí jediná myšlenka, nápad či inspirace, aby člověk úplně změnil svůj směr. Věnováno všem těm, kteří se kdy odvážili MYSLET JINAK.

img_20230909_162710.jpg

Andrea Kindermann

váš osobní průvodce TRANSFORMACE

 

Příspěvky

SAMOTA A MOŘE TICHA.. HOJIVÝ BALZÁM PRO DUŠI

3. 7. 2019

2019-07-03.jpgMiluji samotu a moře ticha.. Jasně, že jsem normálně společenská a ráda trávím čas s naší širokou rodinou i s dobrými přáteli. Jen na mne někdy doléhají pocity, že proto abych mohla být skutečně sama sebou, abych dobře vnímala své tělo a myšlenky, prostě potřebuji svou pravidelnou dávku samoty. Ticho skutečně podporuje kreativitu mysli, navíc snižuje krevní tlak, reguluje hladinu stresových hormonů a dokonce i vnitřní napětí a úzkost.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ZÁKLADEM KOLOBĚHU SVĚTA JE ZMĚNA

30. 6. 2019

2019-06-30.jpgČasto žijeme v bláhových myšlenkách, že vše zůstane tak jak je. Držíme se představy "neměnnosti" a neustále nás překvapuje, když se věci změnily, když odcházejí lidé, které jsme měli rádi, když ochládají vztahy, na kterých nám záleželo, když se naše tělo mění, protože stárne.. tohle všechno, ať se nám to líbí nebo ne, se děje naprosto přirozeně a v souladu s koloběhem světa.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

BĚŽTE SE VYSPAT!

29. 6. 2019

 

2019-06-29.jpgKdybych s ohledem na všechno, co vím a znám z oblasti lidského zdraví a duševní pohody, měla vybrat jednu jedinou věc, kterou bych s čistým srdcem doporučila jako prevenci, ale i terapii jakýchkoli životních potíží, moje rada by zněla naprosto jasně a jednoduše: běžte se VYSPAT!

 

Lidé, kteří si dopřávají dostatek spánku, jsou zdravější, chytřejší, štíhlejší, atraktivnější a šťastnější. Navíc podle nejnovějších studií si kvalitní spánkem můžeme ovlivnit DNA a tím se chránit např. proti obávanému Alzheimeru. Evoluce nás prostě touto fází životního rytmu nevybavila jen tak náhodou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

NEJCENNĚJŠÍ NA SVĚTĚ NEJSOU VĚCI ANI PENÍZE, ALE SPRÁVNĚ APLIKOVANÉ VĚDOMOSTI

28. 6. 2019

2019-06-28.jpgK zachování svěží mysli a skvělého zdraví je nezbytné se o sebe celý život starat. Jednou přijde okamžik, dříve či později, kdy nám náš život vystaví finální účet a my, chtě nechtě, budeme muset všechny své prohřešky řádně zaplatit.

 

I proto je moudré si vážit svého těla, nevystavovat se zbytečně škodlivým vlivům (průmyslové jídlo, kouření, nadmíru alkoholu, stres, nedostatek spánku atd.) a pomáhat si v dnešním toxickém světě alternativním životním stylem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

VESELÁ MYSL, PŮL ZDRAVÍ

27. 6. 2019

2019-06-27.jpgVeselá mysl, půl zdraví a nebo spíš jaká mysl, takové tělo.. Už naši předci tušili to, co je dnes ověřený fakt, že tělo a mysl jsou jeden spojený celek. Což mimo jiné znamená, že myšlenky a emoce zásadně ovlivňují naši fyzickou schránku.

 

I proto je potřeba udělat něco, co za nás nikdy nikdo neudělá.. přehodit výhybku života a odstranit pocity jako jsou nenávist, strach či sebelítost, smutek, neúctu k vlastnímu tělu a další osobní mindráky (a že jich máme, co?)

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

KAŽDÝ SI ŽIJEME SVŮJ JEDINEČNÝ, OSOBNÍ PŘÍBĚH

26. 6. 2019

2019-06-26.jpgPřestože jsme si v ledasčem hodně podobní, každý z nás je jedinečná a originální bytost.. Každého z nás utvářelo trochu jiné rodinné prostředí. Někteří z nás měli úžasné dětství, jiní takové štěstí neměli. Někteří z nás žili v hojnosti, jiní prožili velikou chudobu. Někteří z nás mají mnoho přátel, někteří je teprve hledají a jiní o ně dokonce vůbec nestojí. Každý z nás prožívá svůj osobní životní příběh.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ŠTĚSTÍ JE OTÁZKA VNITŘNÍ VOLBY

25. 6. 2019

2019-06-25a.jpgŠťastní lidé mnohdy nemusí být paradoxně příliš bohatí, nemusí ani vést ideální život, kde je všechno dokonalé. Šťastní lidé jsou totiž ti, jejíž životní štěstí určuje způsob jakým se na všechno kolem sebe dívají a jak prožívají svojí přítomnost.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

PŘEKÁŽKA JE JENOM SLOVO

24. 6. 2019

2019-06-24.jpgHodně lidí se v životě bojí změny. Na cestě za našimi sny a přáními často vidíme zábrany a hledáme výmluvy. Důvody, proč něco nejde bývají vskutku velmi nápadité a barvité.

Jenže to jediné co nám brání jít svou vysněnou cestou, jsme my sami. Jen my sami se rozhodneme, zda nějaká překážka existuje či nikoli.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ŽIVOT JE POHYB

21. 6. 2019

2019-06-21.jpgŽivot je pohyb! Děkuji Ajinko! Máma

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

DÝCHÁM, TEDY JSEM

15. 6. 2019

2019-06-15.jpgDýchám, tedy jsem.. to, že se mi honí hlavou spousta myšlenek, je normální. Jsme lidé a patří to k naší podstatě, přemýšlet. Jenže v dnešní době jsme až příliš zahlcení informacemi a je toho na nás někdy prostě už moc.

 

Člověk kolikrát potřebuje jakoby otočit svůj vnitřní knoflík a ztlumit volume reality. To, co v takové chvíli nečekaně pomůže, je věc, která má mmj. obrovskou moc změnit celý náš život.. mluvím o MEDITACI (kdo nezačal, neuvěří).

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ROZJÍMÁNÍ U VODY

14. 6. 2019

2019-06-14.jpgNáš život patří jen nám samotným. A tak si v každém jeho okamžiku můžeme vybrat mezi rolí oběti nebo vítěze. Nikdo jiný není schopný nás zachránit, milovat a nebo udělat šťastnými. Jediný kdo je toho schopen, jsme my sami.

Tyhle chvíle u vody naprosto miluji. Znamenají pro mě klid, uvolnění a také čas na přemýšlení.. opět u Kamencového jezera.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

SÍLA SPOJENÍ SE ZEMÍ

12. 6. 2019

2019-06-12.jpgSíla spojení se zemí.. to je to tajemství. Energie země je výborným lékem proti stresu. Chodíme-li bosi, přijímáme léčivou energii pro celé tělo. Už i vědci potvrzují, že "něco" v půdě opravdu zklidňuje civilizačně přetíženou nervovou soustavu člověka. Na ploskách nohou je mnoho reflexních bodů působících mmj. i na snižování stresu. Tato energetická centra se aktivují buď masáží a nebo právě chůzí na boso.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

POHLTILA NÁS NEJMOCNĚJŠÍ PSYCHOLOGICKÁ ZBRAŇ VŠECH DOB

8. 6. 2019

2019-06-08.jpgZ čeho bývám zamýšlená a někdy i smutná? Z toho, že permanentně vsázíme na krámy před zážitky, upřednostňujeme peníze před dobrými vztahy, že totálně zapomínáme na svoji skutečnou podstatu, na vlastní duši. Navíc nás pohltila nejmocnější psychologická zbraň všech dob.. obrazovka. Přesně tahle věc řídí a ovládá totiž náš dnešní svět.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ŘEKNI MI JAK BYDLÍŠ A JÁ TI ŘEKNU JAKÝ JSI

6. 6. 2019

img_2534.jpg"Řekni mi jak bydlíš a já ti řeknu, jaký jsi..“ Ano, uznávám filozofii feng shuej. Věřím, že domov je odrazem stavu naší duše. Je zajímavé jak naše domovy naprosto přesně zrcadlí to, co se v našem vnitřku děje. Kým skutečně jsme. Stačí letmé nakouknutí, krátká návštěva a člověk o sobě druhým prozradí víc než by tušil.. A naopak, skrze sebe dáváme duši našemu domovu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

PO STOPÁCH NEJHLUBŠÍCH RAŠELINIŠŤ VE STŘEDNÍ EVROPĚ

2. 6. 2019

2019-06-02.jpgPozdravy z Novodomskych rašelinišť a od Prameniště Chomutovky, nedaleko Hory Sv.Šebestiána.Mimo jiné jdeme společně s průvodcem z Muzea v Chomutově po stopách nejhlubších rašelinišť ve střední Evropě.Prima neděli všem přeje Amazonka, terapie přírodou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ÚKOL ZNĚL JASNĚ - DĚLEJ CO NEJČASTĚJI TO, CO TĚ BAVÍ

1. 6. 2019

2019-0601.jpgÚkol zněl jasně – napsat si seznam činností, které mi dělají největší radost. Může to být cokoliv. Procházky v přírodě, setkání s přáteli, labužnické ochutnávky v restauracích, focení jidel, psaní článků o zdraví, čas strávený s pejsky, poznávání nových míst, relax u vody, být užitečná a prospěšná, courat se po krásných městech a nebo si třeba jen tak číst v motivačních knihách. Sepsala jsem si na papír všechno, co mne jen napadlo. A je to fakt výživný seznam.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

KVĚTINOVÉ HODINY V CHOMUTOVĚ - PODAŘILO SE MI PROSADIT NÁVRH, KTERÝ NAŠE MĚSTO PROSLAVÍ

26. 5. 2019

2019-05-26-kvetinove-hodiny.jpgTak jsme se konečně dočkali.. přijeďte se podívat na chomutovské, květinové hodiny. Chomutov je aktuálně druhé město v České republice, kde si je můžete prohlédnout a třeba se u nich i vyfotit.
Cesta k jejich realizaci nebyla vůbec snadná. Celé to trvalo více jak dva roky a přestože nejsou dokonalé (na ciferník je z chodníku hůře vidět), tak mám radost, že se do našeho města zase vrátily (za První republiky byly jeho chloubou). Změnit město, ve kterém žijete, můžete i vy! Tak co, přidáte se?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

KAŽDÝ HRAJEME HLAVNÍ ROLI VE VLASTNÍM FILMU ŽIVOTA

25. 5. 2019

2019-05-25-v-bezrucaku.jpgKaždý člověk na Zemi, bez ohledu na to, co dělá, hraje hlavní roli ve svém vlastním životním filmu. Uvědomuje si to málokdo, ale každý jeden z nás tvoří neopomenutelný dílek v mozaice historie lidstva.  Smyslem života je život, který má smysl. A život každého z nás má právě takový smysl, jaký mu člověk sám dá.. Je to tak jednoduché a přitom tak nepochopené.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

CESTOVÁNÍ PŘIVEDE ČLOVĚKA PŘEDEVŠÍM K SOBĚ

22. 5. 2019

2019-05-19.jpgAlespoň jednou za čas navštívím místo, kde jsem nikdy předtím nebyla.., protože investice do cestování je pro mne investicí do něčeho, co mi nejen rozšiřuje obzory, ale i dobíjí baterky. Každé navštívené místo, které se dotkne mého srdce, obohacuje dimenzi mojí duše a stává se navěky kouskem mého já.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

JAK NA TO, KDYŽ SE NÁM DĚJÍ ŠPATNÉ VĚCI?

3. 5. 2019

2019-05-03.jpgKdyž se nám dějí špatně věci, je výborným postojem chtít, aby to tak bylo. Chtějme, aby to tak bylo, protože smíření se s tím, co se stalo, je první krok k překonání následků každé nepříjemnosti.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

PŘÍRODA JE MOCNÁ ČARODĚJKA

1. 5. 2019

2019-05-01.jpgČas strávený v přírodě je vynikající tím, že jsme ušetření všech těch mediálních podnětů a dokonce má příroda klíčovou schopnost obnovovat naší ztracenou pozornost.

Čím více jsme v přírodě, tím více se nám obnovuje soustředění, ale i empatie a vnímavosti vůči sobě samému.. a to je přesně to, co člověku dnešního doby, díky vlivu všech těch médií, často chybí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ŽIVOT JE PLNÝ SYMBOLŮ

28. 4. 2019

2019-04-28.jpgŽivot k nám neustále mluví prostřednictvím symbolů a souvislostí. Zrcadlí nám naše vztahy i postoj ke světu. Světu, který má svůj řád a určitá pravidla.

Čím více tomu porozumíme, tím dříve se nám bude dařit. V našem životě nic není náhoda. Naše vnitřní přesvědčení a nastavení nám přináší "realitu". V podstatě žijeme to, co vnitřně prožíváme. To na základě našich myšlenek a rozhodnutí se to celé odvíjí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

MÁ ŽIVOT NĚJAKÝ SMYSL?

25. 4. 2019

2019-04-25.jpgČasto se vracím k zamyšlení, zda je život, a vše co se v něm děje, čistá náhoda a nebo jestli je za tím vším něco vyššího, nějaký hlubší smysl.. co myslíte?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

MOJÍ CESTOU JE BÝT LEPŠÍM ČLOVĚKEM

22. 4. 2019

2019-04-22-zamysleni.jpgNechci být úspěšným člověkem! Chci být člověkem, který za něco stojí.. krásné Velikonoce přeje všem Andy alias Andrea Kindermann,

na facebooku mne najdete zde: https://www.facebook.com/kindermann.andrea

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ŽIVOT JE JAKO ZRCADLO

21. 4. 2019

2019-04-21-viden.jpgŽivot není o tom, jak moc jsme oblíbení, či kolik vyděláváme peněz. Život je spíše věrný obraz toho, kdo uvnitř jsme a v co věříme. Funguje totiž jako zrcadlo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

NEJLEPŠÍ METROPOLÍ PRO ŽIVOT BYLA PODESATÉ ZA SEBOU ZVOLENA VÍDEŇ

20. 4. 2019

2019-04-20-viden.jpgI letos byla Vídeň - po desáté v řadě, opět zvolena městem, s nejlepší kvalitou života. Takže z 231 metropolí světa je právě tohle místo, kde se prý žije nejlépe.

Počasí nám přeje, jsou velikonoce, potřebovala jsem si dobít baterky trochou té kulturnosti. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

NECHME ŽENY MĚNIT NÁŠ SVĚT

19. 4. 2019

2019-04-19-ultra-violet.jpgNevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.. myslím, že ženy jsou bláznivé, když se snaží vyrovnat mužům, sama to moc dobře znám. Ve skutečnosti mají ženy božský potenciál..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

VÍTÁM MILIONTÉHO NÁVŠTĚVNÍKA SVÉHO BLOGU SUPERIMUNITA

18. 4. 2019

2019-04-18.jpgTak je to tady. Něco o čem se mi ani nesnilo. Na svém bloguwww.superimunita.cz vítám miliontého návštěvníka. Jak krásně symbolické, že právě na ZELENÝ ČTVRTEK.. 
Děkuji všem svým čtenářům za důvěru. Děkuji životu za obrovské zkušenosti a inspiraci. Děkuji Bohu, že jsem došla až sem. S odvahou v srdci vaše Amazonka alias Andrea Kindermann, terapie přírodou 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ZDRAVÁ RODINA ROVNÁ SE ZDRAVÉ DÍTĚ

17. 4. 2019

2019-04-17-aja.jpgMalé děti bývají často nemocné. Obvykle se tvrdí, že je to proto, aby získaly imunitu. Lékař Jan Hnízdil zabývající se celostní medicínou má ale jiný názor. Tvrdí, že děti bývají nemocné hlavně proto, že nejsou zdravé vztahy rodině. Pokud vás to nenaštvalo, čtěte pozorně dál. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

15. DUBEN JE PROKLETÝM DNEM ANEB CO VŠECHNO SE STALO

15. 4. 2019

notredame-2019-04-15.jpgUž jste si toho také všimli? Napadlo vás někdy, že se toho 15. dubna v historii stalo až příliš?

 

Tak já jsem si to tady hezky sepsala. Aneb 7 událostí, které 15. dubna změnily náš svět.  Začnu od té poslední. 15.4.2019 vyhořela katedrála Notre-Dame v Paříži. Z téhle kulturní ztráty mi bude ještě chvíli ve skrytu duše fakt smutno.. pak tady máme: 15.4.2013, 15.4.2010, 15.4.1989, 15.4. 1927, 15.4.1912, 15.4.1865 (co se v tyto dny stalo se dozvíte v článku)..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0