Jdi na obsah Jdi na menu

ANTIDEPRESIVA ZAPLAVUJÍ SVĚT

1. 3. 2020

Ať chceme či nechceme v našich životech se v čím dál větší míře objevují pilulky.. mám pocit, že jsou úplně všude. Vždyť už jeden z pěti dospělých bere léky na psychické potíže. Jejich spotřeba v Česku za posledních 10let vzrostla trojnásobně (antidepresiva u nás bere už přes 600 tisíc lidí). Ve Francii a Anglii prý takhle frčí už více jak třetina dospělých.To snad ani není možné!

Jestli si však my ostatní myslíme, že jsme téhle chemii pro mozek ušetřeni, tak vás musím zklamat, těmhle lékům bohužel neunikne nikdo. Rozbory a testy vodovodních sítí potvrzují, že jsou v ní stopy nejen antikoncepce, ale i antidepresiv. My jsme těmi nejrůznějšími léky, chtě nechtě, doslova zaplaveni.

Co mne však zaráží ještě víc je fakt, že jsme v naší době chladně přijaly postoj, že mít tak obrovské množství lidí s duševními problémy, kteří musí brát chemikálie, aby mohli normálně žít a fungovat, je v pořádku.

Co se ve společnosti a naší kultuře stalo tak strašného, že tolik lidí očividně trpí navzdory luxusu a přebytku, který v dějinách lidstva nemá obdoby? 

Co když je v té příčině současné deprese něco víc, než jen špatná chemická konfigurace mozku (lékařský argument pro předepisování prášků na hlavu)?

Co když to celé není ve fyziologii naší hlavy? Co když to celé tkví někde jinde..Třeba v okolním světě? Ve způsobu jakým jako společnost žijeme? Co kdyby pomohlo lidem, kteří se s depresí cítí tak zle něco, co za peníze vlastně nekoupí?

To, co by to mohlo být, nechám na individuálním zamyšlení. Osobně si však myslím, že primárním důvodem, proč tolik lidi potřebuje prášky pro lepší náladu není špatným fungováním jejich těla. A že ten problém prášky za nikoho nevyřeší je asi jasné.

Buďme šťastní (i bez chemie)! Buďme sví!
Krásný začátek nového měsíce přeje všem Andy

Spojme se spolu na facebooku zde: https://www.facebook.com/kindermann.andrea

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář