Jdi na obsah Jdi na menu

KLÍČE KE ŠTĚSTÍ

14. 9. 2019

Naše společnost si užívá takový blahobyt, že by to naším předkům vyrazilo dech. Jenže naše lékárničky jsou víc než kdykoli dříve totálně přeplněné.

Máme k dispozici bezpočet zařízení, techniky, vychytávek usnadňující život, šetřící čas i práci..a přesto jsme nikdy v historii netrpěli takovým nedostatkem času, tolika duševními problémy i pocity "pracovní" marnosti jako dnes.

Většina lidí si myslí, že zaručeným klíčem ke šťastnému životu jsou totiž peníze. Jenže to nějak dost dobře nefunguje. Příkladem jsou podnikatelé i manažeři, kteří domů nosí každý měsíc balík, přesto patří paradoxně k nejvyčerpanějším lidem a málokdo vám řekne, že je ve své práci šťastný a spokojený.

"Krysí závod" už roztáčí své x-té kolo. Čím víc věcí totiž chceme, tím více peněz musíme vydělávat. Čím víc peněz musíme vydělat, tím více času trávíme prací.. Jenže čím více jsme v práci, tím méně času máme na lidi a činnosti, které nás skutečně naplňují a baví. 

A tak jedeme na kolotoči: nákupy – peníze – práce – další nákupy – víc peněz – víc práce – a také míň radosti.. 

Odvahu vystoupit z bludného kruhu a začít žít alespoň trošku podle sebe má jen málokdo.. kéž bychom byli odvážnější a více si řídili svůj život nikoli podle peněz, ale především podle svého srdce. Amen.

Přeji vám, přátelé, opravdu překrásný víkend. S radostí v srdci z cest úsměv posílá Andy

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář