Jdi na obsah Jdi na menu

BĚŽTE SE VYSPAT!

29. 6. 2019

Kdybych s ohledem na všechno, co vím a znám z oblasti lidského zdraví a duševní pohody, měla vybrat jednu jedinou věc, kterou bych s čistým srdcem doporučila jako prevenci, ale i terapii jakýchkoli životních potíží, moje rada by zněla naprosto jasně a jednoduše: běžte se VYSPAT!

 

Lidé, kteří si dopřávají dostatek spánku, jsou zdravější, chytřejší, štíhlejší, atraktivnější a šťastnější. Navíc podle nejnovějších studií si kvalitní spánkem můžeme ovlivnit DNA a tím se chránit např. proti obávanému Alzheimeru. Evoluce nás prostě touto fází životního rytmu nevybavila jen tak náhodou.

 

Zanedbáváním spánku si nejen fakticky poškozujeme zdraví, zkracujeme život, ale také kazíme náladu i sociální vztahy. Nedostatek spánku je epidemií západního světa a aktuálně se vyskytuje na seznamu faktorů ovlivňující mimo jiné i vznik rakoviny (tedy jako oficiální karcinogen).

 

Bohužel si málokdo uvědomuje jak zásadní a v podstatě fatální situace nastávají, pokud například za volant sedne unavený a nedostatečné vyspalý člověk (tím ohrožuje bohužel nejenom sebe). V USA v důsledku únavy tragicky na silnicích zemře každou hodinu jeden člověk, což sumárně převyšuje počet osob usmrcených na silnici v důsledku drog či alkoholu.

 

Nefunguje-li náš spánek správně, nefunguje správně ani naše tělo. Osobně věnuji spánku značný prostor i pozornost. Spím opravdu hodně a díky tomu mám sílu na mnoho svých mimopracovních aktivit.

 

Vím, že dobře se vyspat je jeden ze zásadních pilířů kvalitního života a podle toho je i potřeba žít, tedy pokud chci žít dobře.

 

Pojďme tedy společně, za pomoci spánku, chránit své nejdůležitější místo v těle... náš mozek. Místo, kde se určuje kdo jsme, co vnímáme a jak se cítíme..

 

Doufám, že jste se dnes tedy opravdu dobře vyspinkali a přeji vám překrásné sobotní ráno!
Úsměv posílá Andy, na facebooku mna najdete zde: https://www.facebook.com/kindermann.andrea

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář