Jdi na obsah Jdi na menu

NEJSME STROJE, JSME LIDSKÉ BYTOSTI

11. 8. 2019

Dnes jsem prožila neskutečný návrat v čase.. zastavila jsem se ve své bývalé práci a zažila jsem několik šoků.

 

Za prvé: Moje bývalá šéfová, ředitelka Pupppu (ano, byla jsem kdysi členem managementu Grandhotelu) se stala vloni na podzim primátorkou Karlových Varů (fakt jsem to dodnes nevěděla). Andree (ano měly jsme spolu i stejné jméno) posílám dodatečně veliké gratulace. Je to zasloužený úspěch. Mimo jiné, aby toho nebylo málo, můj další bývalý šéf chomutovského Zooparku jeod loňska senátorem naší země. Je vidět, že jsem ve své kariéře měla fakt štěstí a učila se od těch nejschopnějších. Neříkám však, že to bylo snadné.

 

Za druhé: Potkala jsem se v Puppu s několika bývalými kolegy, kteří zde i po těch dlouhých letech stále ještě pracovali. Jeden dokonce oslavil v hotelu již 23 pracovních let, a to na jedné z nejexponovanějších pozic. Petře i Tobě posílám obrovskou poklonu za takovou výdrž. To se v cestovním ruchu jen tak nevidí.

 

Za třetí: Bohužel lidé, kteří na tomhle překrásném a kulturně významném místě pracovali fakt dlouho, přežili zde několik náročných evolučních změn a jejich pracovištěm byly prostory, které každý miloval a svou přízní je poctily titáni historie naší planety, v posledních měsících tuhle vlajkovou loď lázeňského města pracovníci hromadně opouštějí. Důvod? Úcta k loajalitě i práci člověka zde prý jde od desíti k pěti.. ach jaká škoda. Ach jak povědomé!

 

Všimla jsem, že v dnešní době je to docela běžný fenomén.. šířící se infekce respektive z firem odcházejí i dlouholetí zaměstnanci. Fakt, který zažívá nejen slavný hotel s více jak 300letou historií.

 

Co s tím? Co způsobí, že se lidé rozhodnou švihnout s celkem dobrou či zajímavou práci? Evidentně peníze nehrají vždy hlavní roli..

 

Tuším, co zatím vším ve firmách asi je. Vím, že na tenhle psychologický faktor běžní manažeři obvykle nehledí. A jsem si jistá, že se hromadné odchody nedějí ve firmách, které vedou potenciální elity národa..

 

Ať se vám tedy v práci nejen daří, ať máte štěstí na své vedoucí, ale hlavně ať se tam cítíte především jako lidé.. krásné dny přeje všem Andy z Chomutova.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář