Jdi na obsah Jdi na menu

SVĚT JE TAKOVÝ, JACÍ JSME MY

7. 8. 2019

Svět je přesně takový, za jaký ho pokládáme.. Když se vědomě rozhodneme vzít věci do vlastních rukou, když se vědomě rozhodneme, že mužem změnit běh osudu, pak můžeme svůj život přetvořit k obrazu svému. Netvrdím, že je to snadné, ale my v dnešní době můžeme téměř cokoli.

 

O víkendu jsem si volala se svým kamarádem z vejšky. Už se téměř deset let léčí z chronické únavy resp. deprese. Nepracuje a obíhá všechny možný doktory, léčby, terapie a já nevím co ještě. Zatímco mu po celou tu dobu, jeho život pomalu a jiste protéká mezi prsty.

Prý má všechno svůj čas a on pomalu a jistě pracuje na tom, aby to bylo lepší. A já vím, že až příště zase zavolá, lepší to nebude. Za ty roky co spolu jeho stav pravidelně řešíme, mám pocit, že si ve svém "zoufalství" z nějakého záhadného (podvědomého) důvodu svým způsobem vlastně hoví.

Ano, pokud se dobrovolně vzdáváme moci nad vlastním životem, potom se nám vše děje jakoby bezděčně a vypadá to, že nemáme možnost volby.

Pak sami sebe s omluvenkou vnímáme jako obětí: genetiky, špatných rodinných vztahů, nezdravého prostředí, blbé politické situace, špatného zaměstnáni, nezdravé stravy, nedostatku peněz a já nevím čeho ještě.

Život každého z nás dnes vypadá přesně tak jak k němu přistupujeme a má přesně takový smysl jaký jsme mu sami svými volbami dali.

Nejsme obětí svého osudu.Jsme tvůrci svého života a ať se nám děje cokoli, máme v tom někde otisk svých myšlenek..respektive prstů.

Krásné prázdninové chvíle přeje všem Andy z Chomutova

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář