Jdi na obsah Jdi na menu

NECHŤ JE VAŠE JÍDLO VAŠÍM NEJLEPŠÍM LÉKEM

 

A

 

ZDROJEM PEVNÉHO DRAVÍ

salad-2756467_960_720.jpg

INFORMAČNÍ BLOG

Kdo bude chtít lépe žít, naplněně a bezbolestně, musí začít nejen přemýšlet, ale především správně konat. Každý dospělý člověk je za svůj život plně odpovědný. Vypořádání životního účtu nikoho nemine. I proto si ve svém životě dopřávejte jen to nejlepší. 

Nechť jsou vám tyto stránky nápomocny! Na životní cestě vám správnou a zasvěcenou volbu, a to nejen v jídle, přeje Andrea Kindermann

vegetable-skewer-3317055_1920.jpg

Mým posláním je pomáhat optimalizovat vaši stravu

a tím také zlepšovat vaše  tělo a jeho zdraví.

Andy

Informace na toto webu nejsou náhradou za zdravotní péči. Pokud máte trvalé zdravotní potíže obraťte se na svého lékaře.

 

Kniha: TUČNÉ SUPERPOTRAVINY A OLEJE

1. 5. 2021

tucne-superpotraviny-a-oleje.jpgKvalitní a zdravé tuky jsou přitom nejdůležitější živinou v naší stravě. MUDr. David Frej přesvědčivě dokazuje, že epidemii cukrovky, obezity, nemocí srdce a dalších civilizačních nemocí způsobila propagovaná nízkotučná strava s převahou nezdravých tuků, rafinovaných rostlinných olejů a margarínů provázená nadbytkem sacharidů a rafinovaných cukrů. Přináší výsledky studií, které ukazují, že cukry spolu s nedostatkem tuků a také nízký cholesterol zkracují život a zvyšují riziko nemocí.
 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

ZA NÍZKOU OBRANYSCHOPNOST SI OBVYKLE MŮŽEME SAMI

10. 4. 2021

dna-2789567_960_720.pngPokud pomineme případy jako genetická zátěž nebo těžká choroba, fakticky platí, že za ono snižování imunity si vesměs můžeme sami. Stačí k tomu, abychom zažívali dlouhodobý stres, neměli dostatek spánku, minimálně se hýbali, konzumovali stravu chudou na vitaminy, zato bohatou na chemické látky a měli eventuálně ještě nějaké další životosprávné hříšky.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: PREVENCE NEMOCÍ | Komentářů: 0

Kniha: ZÁNĚT SKRYTÝ ZABIJÁK

1. 4. 2021

zanet-skryty-zabijak.jpgJste často unavení a bez energie? Máte vysoký krevní tlak nebo ischemickou chorobu srdeční? Léčíte se na alergie či astma? Máte nadváhu nebo cukrovku? Diagnostikovali vám nádorové onemocnění? Bolí vás často v krku? Objevují se vám kožní vyrážky? Bolí vás klouby? Trpíte depresemi, nebo příznaky Alzheimerovy demence? Pak máte pravděpodobně v těle chronický zánět, který je často příčinou civilizačních nemocí a je třeba začít ho léčit.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

POZOR NA TOXICKÉ SVÍČKY, KTERÉ MOHOU POŠKODIT VAŠE ZDRAVÍ

31. 3. 2021

room-2593422_1920.jpgSpojujete si romantický večer se svíčkami, nejlépe vonnými? Zkontrolujte, z čeho jsou svíčky vyrobeny a jaký mají knot. Mohou být zdrojem látek, které  poškodí vaše zdraví.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

VÝŽIVA PŘI CHŘIPCE

30. 3. 2021

woman-601568_1920.jpgObecně bychom při chřipce měli konzumovat lehce stravitelné potraviny. Tuky a přemíra koření mezi ně nepatří. Pokud se chcete kvalitně najíst a zároveň doplnit tekutiny, zařaďte do chřipkového jídelníčku polévky. Vhodné jsou především masové a zeleninové vývary.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: TERAPIE VÝŽIVOU | Komentářů: 0

TEA TREE OLEJÍČEK- SVÝMI ÚČINKY VÁS PŘEKVAPÍ

29. 3. 2021

essential-768949_1920.jpgEsenciální olej tea tree se silnými antiseptickými účinky dezinfikuje drobné ranky a poranění, pomáhá při štípnutí hmyzem a oparech. Urychluje hojení a pročišťuje vzduch.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ZDRAVÍ Z PŘÍRODY | Komentářů: 0

HIMALAJSKÁ SŮL - POKLAD NAZÝVANÝ BÍLÉ ZLATO

24. 3. 2021

img_20210306_102035.jpgHimalájská sůl, obvykle dovážená z Pakistánu, obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví, a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodík, fosforu a železa. Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rez). Zinek, selen, jód a měď jsou v soli přítomny ve stopovém množství. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

OSVĚŽTE SVOU MYSL A UZDRAVTE SVÉ TĚLO PITÍM ZELENÉHO ČAJE

19. 3. 2021

img_20210309_071609.jpgVíte, co je to modrá zóna? Jedná se o území různě po světě, kde se tamní obyvatelé dožívají nadprůměrně vysokého věku. A když se zeptáte, co za tím stojí třeba v Japonsku, shodně Vám odpoví, že určitě popíjení zeleného čaje. Také ho doma pravidelně připravují. I díky tomu možná nemám potřebu ani chutě na kávu a o jeho zdravotních přínosech ani nemluvě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PREVENCE NEMOCÍ | Komentářů: 0

UŽ JSTE VYZKOUŠELI CHLORELLU?

18. 3. 2021

pills-234633_1920.jpgChlorella je řasa, která je užívána nejen pro vysoký obsah chlorofylu, ale hlavně proto, že pro člověka představuje jeden z nejbohatších zdrojů vitamínů, minerálů, bílkovin a dalších vzácných látek, takže je chlorella často označována za nejzdravější stravu v historii.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ZDRAVÍ Z PŘÍRODY | Komentářů: 2

VÝŽIVA SENIORŮ

16. 3. 2021

food-1050813_960_720.jpgVýživa seniorů se vyznačuje řadou zvláštností, které souvisí se zdravotním stavem starších lidí.  Její důležitost by si měl uvědomit každý, kdo přichází se starším člověkem do styku – zdravotník, sociální pracovník, ale i příbuzný.

 

„Mně stačil ten rohlík s kávou. Nedělej si škodu, já už moc nepotřebuju…“ Už jste někdy něco podobného slyšeli od svých rodičů či prarodičů?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: TERAPIE VÝŽIVOU | Komentářů: 0

ZINEK -KLÍČ K SUPERIMUNITĚ

15. 3. 2021

health-621356_1920.jpgJeden lékař kdysi napsal, že kdybychom chtěli přidělit k antickým bohům minerály, zinek by patřil Diovi. Zinek je superhrdinou a ochráncem imunitního systému, chrání nás proti vnějším vetřelců a je v podstatě zapleten do každé ochrany proti infekcím. Jestli se chcete rychleji uzdravit z rýmy (dle výzkumů zkracuje její trvání až o 50%), z nachlazení a nebo ze zánětu dýchacích cest (působí totiž jako antivirotikum) dopřejte si přiměřenou dávku zinku. Denní doporučená dávka je 11 mg denně.

 
 
Celý příspěvek
| Rubrika: PREVENCE NEMOCÍ | Komentářů: 0

NEJZDRAVĚJŠÍ ZELENINA POCHÁZÍ ZE DNA MOŘE

12. 3. 2021

img_20210312_123600.jpgMořské řasy jsou výbornou potravinou už pro svůj mořský původ. Jsou pomalu rostoucí zeleninou na mořském dně, jsou ohebné a pružné a tyto vlastnosti mohou předat i našemu tělu. Obsahují až 15krát více minerálních látek než zelenina. Řasy a chaluhy můžeme s úspěchem používat jako doplňkovou léčbu u všech nemocí, navíc mají i omlazující a zkrášlující účinky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PREVENCE NEMOCÍ | Komentářů: 0

VITAMIN C - NEZBYTNÝ VITAMÍN PRO NAŠE TĚLO

10. 3. 2021

lemon-2539163_1920.jpgVitamín C je ve vodě rozpustná živina a vitamin nezbytný k životu a udržení tělesného zdraví, v lidském těle plní vitamín C mnoho důležitých funkcí. Je citlivý na teplo a vysoce citlivý na oxidaci. Jeho přesný chemický název je kyselina L-askorbová, její sumární vzorec je C6H8O6.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PREVENCE NEMOCÍ | Komentářů: 0

TAK JE TO TADY: BIO chléb PERNERKA V LIDLU

8. 3. 2021

appetite-1239259_960_720.jpgTak je to tady, Lidl nám, míle dámy, právě na MDŽ začal prodávat chléb, který se blíží ideálu pečiva vhodného pro zdraví prospěšné kuchyně naší doby.
A cože je to na tom chlebu mimořádného?
BIO chléb Pernerka se peče z celozrnné žitné mouky, kvasu, vody a soli (najít v prodávaném pečivo jen pár surovin je fakt zázrak). Navrch je ještě posypaný ovesnými vločkami. Obsahuje dokonce 10 % vlákniny a ve sto gramech své váhy má šest gramů bílkovin a 1,3 gramu tuku.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ŘEKNI MI, CO DĚLÁŠ, KDYŽ SE NIKDO NEDÍVÁ?

7. 3. 2021

2020-03-07.jpgTak jako milovník jídla, každý den věnuje své myšlenky výborným lahůdkám a pak je s láskou připravuje, tak já jsem posedlá touhou po poznání fyziologie a psychologie zdraví. Takže i já, jako blázen, každý den, bez ohledu na to, zda je pracovní týden a nebo víkend, věnuji vždy jednu až čtyři hodiny volného času denně, a to fakt úplně každý den, a to už dlouhé roky, hledání a spojování si poznatků o fungování lidského těla, které může překonat jakoukoli nemoc.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK | Komentářů: 0

ZA ŠPATNOU IMUNITU SI OBVYKLE MŮŽEME SAMI

6. 3. 2021

girl-791563_1920.jpgPokud pomineme případy jako genetická zátěž nebo těžká choroba, fakticky platí, že za ono snižování imunity si vesměs můžeme sami.
Stačí k tomu, abychom zažívali dlouhodobý stres, neměli dostatek spánku, minimálně se hýbali, konzumovali stravu chudou na vitaminy, zato bohatou na chemické látky a měli eventuálně ještě nějaké další životosprávné hříšky.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK | Komentářů: 0

NEBEZPEČNÉ BAKTERIE V POTRAVINÁCH

5. 3. 2021

age-1238311_960_720.jpgK potencionálně nebezpečným potravinám se řadí nedovařená drůbež a maso, nepasterované mléčné výrobky, rýže, která stála příliš dlouho na teple nebo byla nesprávně ohřívána, korýši a měkkýši z neznámých zdrojů, zkažené tučné ryby, vařené masné výrobky, syrová a nedovařená vejce, případně vejce s porušenou skořápkou.Syrová vejce odborníci doporučují nejíst. Vyřadit z jídelníčku vejce naměkko by měli staří a nemocní lidé, děti a těhotné a ženy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 2

NEBEZPEČÍ ENERGETICKÝCH NÁPOJŮ

4. 3. 2021

alcohol-654729_960_720.jpgSpotřeba energetických nápojů a stimulantů ve formě potravinových doplňků zaznamenává v posledních letech stálý růst. Mezi nejčastější konzumenty energetických nápojů patří teenageři, studenti, manažeři a sportovci. Atraktivní až sugestivní pojmenování těchto přípravků v nás vyvolávají touhu vyzkoušet je a využit jejich účinků především v obdobích výrazného fyzického i duševního vypětí. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

Kniha: DETOXIKACE PRO DLOUHÝ ŽIVOT

1. 3. 2021

detoxikace-pro-dlouhy-zivot-david-frej-2014-111941-0.jpgV historii lidstva není detoxikace ničím neznámým, ovšem dnes se více než v minulosti stává podstatnou součástí prevence a léčby chronických nemocí. V současné době se zvyšuje počet lidí trpících srdečně-cévními chorobami, alergiemi, rakovinou i depresemi vznikajícími v důsledku hektického životního stylu, špatné životosprávy a škodlivin kolem nás. Odpovědí může být pravidelná detoxikace.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

JÍT S DAVEM SE NEVYPLÁCÍ

28. 2. 2021

london-692137_1920.jpgProzradím vám jedno osobní poznání a asi i veliké tajemství na cestě za perfektním zdravím (ověřeno na sobě i na vlastním dítěti).
Budete-li dělat i jíst to, co dělají davy, bude to mít stejné dopady, jaké ten dav běžně zažívá.. a tím jsou především civilizační, degenerativní onemocnění.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK | Komentářů: 0

ZMĚNU ŽIVOTNÍHO STYLU KONZULTUJTE SE SVÝM LÉKAŘEM, ALE..

28. 2. 2021

2021-02-28.jpgVšimli jste si zajímavého životního paradoxu? Když chce nějaký pacient zlepšit svůj chronický zdravotní stav za pomoci změny životního stylu a také výživy, je vždy doporučováno, aby to konzultoval se svým lékařem. To je vlastně skvělé, že se máme na koho obrátit, kdyby tam nebylo jisté ALE..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK | Komentářů: 0

OVESNÁ KAŠE S JABLKY, OŘÍŠKY A SKOŘICÍ - IDEÁLNÍ SNÍDANĚ

27. 2. 2021

img_20210227_072800.jpgUž jste zkusili alespoň párkrát do týdne zařadit do svého jídelníčku ovesnou kaši, která má mnoho zdravotních benefitů? Jestli ne, tak to musíte zkusit. Vaše trávení bude za takovou porci zdraví  jednoznačně děkovat.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: TERAPIE VÝŽIVOU | Komentářů: 0

ČEKANKOVÝ SIRUP - ZDRAVÉ SLAZENÍ VHODNÉ I PRO DIABETIKY

26. 2. 2021

img_20210226_073411.jpgDíky inulinu je skvělou výživou hodných střevních bakterií. Dobrý stav střevní mikroflóry se nám odmění zlepšenou imunitou i lepší náladou. Navíc se zlepší celkově trávení. Omezí se zánět v těle. 

Lidé trpící zácpou by měli pocítit úlevu od svých potíží, ale i ti, kdo mají spíš průjem by si měli svůj zdravotní stav zlepšit. Jestliže dosud sladíte, nasazením čekankového sirupu dojde k významnému zmenšení energetického příjmu kalorií

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

BIORYTMUS

25. 2. 2021

human-288135_1920.jpgVšechny děje v přírodě probíhají v určitém čase. Lidé, zvířata, ale i rostliny jsou vybaveny biologickými hodinami, jejichž základem je 24 hodinový cyklus a ten nás provází celým životem. Jím se řídí nejen  naše vnitřní orgány, ale např. i naše výkonnost či citlivost.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: PREVENCE NEMOCÍ | Komentářů: 0

OTRAVA Z JÍDLA

23. 2. 2021

mold-2636720_960_720.jpgSelhání ledvin, diabetes, nebo vysoký krevní tlak... Jediná otrava z jídla může mít pro vaše zdraví doživotní následky. Nové výzkumy ukazují, že související zdravotní komplikace se často objeví i po několika letech.

 
 
Celý příspěvek
| Rubrika: TERAPIE VÝŽIVOU | Komentářů: 0

ÚŽAS NAD FUNGOVÁNÍM LIDSKÉHO TĚLA

20. 2. 2021

2021-02-20.jpgVděčnost za náš život je na místě v každém okamžiku, který je nám tady na tom světě dopřáván. Jsem tak ráda, že mi byla kdysi (1991) dána příležitost i možnosti nahlédnout profesionálně pod pokličku fungování naší tělesné schránky, naši fyzické podstaty.
Uvnitř každého z nás totiž pracuje miliony buněk, které jsou složitě propojeny a reagují na vše, co se v nás i okolo nás děje. A to aniž bychom to vůbec kdy vědomě řídili.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK | Komentářů: 0

GHÍ - KDO MAŽE, TEN JEDE

19. 2. 2021

img_20210219_125209.jpgŘíká se mu elixír života, protože podporuje zdroj životní energie. Hojně se využívá v ájurvédské kuchyni. Naše babičky jej znaly prostě jako přepuštěné máslo. Jeho výhodu viděli v tom, že se ve spíži, na rozdíl od másla, nekazilo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ZIMNÍ SALÁT - DOBRÝ ZAČÁTEK

15. 2. 2021

salad-1477483_1920.jpgHubnout neznamená hladovět. Se zimními zeleninovými saláty se dá najíst dosyta a bez nadměrného příjmu tuku i energie. A protože se jí také očima, jejich barevná struktura uspokojí i tento požadavek.

Zejména vláknina obsažená v zelenině je pro redukci váhy důležitá. Spolu s obsaženou vodou totiž zpomaluje trávení, a tím rychle vyvolává pocit nasycení.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

CHVÍLE PRO MÉ LEPŠÍ ZDRAVÍ

13. 2. 2021

2021-02-13.jpgTím co děláme a jak o tom přemýšlíme, své zdraví buď posilujeme a nebo si ho ničíme. Nevědomky totiž všichni hrajeme každý den hru o nic menšího než je náš vlastní život.
A co jste právě dnes pro to nejcennější, co máte, udělali vy?
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK | Komentářů: 0

PROČ DOMA POUŽÍVÁM ŠPALDOVOU MOUKU?

12. 2. 2021

img_20210212_163422.jpgŠpaldová mouka měla pevné místo v jídelníčcích našich babiček. S nástupem levnější pšenice ozimé se na ni téměř zapomnělo. Teď se naštěstí znovu vrací do našich kuchyní. Špaldová mouka se vyrábí z pšenice špaldy. Jelikož tento druh neprošel žádným typem šlechtění jako jiné obiloviny, zachovává si už po staletí vysoký obsah vitaminů, minerálů a vlákniny. Navíc se k výrobě mouky se používají celá zrna včetně obalové části, které obsahují největší množství cenných látek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0