Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

kniha: OTOKY, LYMFA A NEJČASTĚJŠÍ ŽENSKÉ NEMOCI

1. 8. 2020

otoky-lymfa-a-nejcastejsi-zenske-nemoci.jpgKniha je volným pokračováním úspěšného prvního dílu knihy Otoky a záhadná lymfa,  autorky Jitky Bičíkové, která je zaměřená opětovně na ženskou tématiku. Rozebírá problémy žen jako jsou otoky, zavodnění, celulitida, obezita a nově čím dál častější se vyskytující problémy se: štítnou žlázou, menstruačními a gynekologickými problémy, sebepřijetím, stále častěji vyskytované záněty močového měchýře, onemocněním štítné žlázy, nízkým a vysokým tlakem, tukovými bulkami a mnoho dalšího. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

DOMÁCÍ LEDOVÁ KÁVA

3. 8. 2020

iced-coffee-2305203_1920.jpgRecept na domácí ledovou kávu - udělejte si svou oblíbenou kávu za studena snadno a rychle.

Do sklenice od přesnídávky dáme 2-3 lžičky instantní kávy, 1-2 lžičky cukru. Kávu zalijeme do půlky přesnídávkové sklenice studenou vodou. Sklenici uzavřeme a protřepeme, dokud se neobjeví pěna. Do sklenice, ve které podáváme ledovou kávu, dáme kostky ledu a přilijeme kávovou pěnu. Led můžeme nahradit vanilkovou zmrzlinou. Dobrou chuť.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

PŘIPÁLENINY Z NEVYČISTĚNÉHO GRILU VYTVÁŘEJÍ RAKOVINOTVORNÉ LÁTKY

5. 8. 2020

grilling-1081675_1920.jpgPo každém grilování se na roštu přichytávají zbytky masa, tuku a tvoří se z nich nepěkné připečené krusty. Tyto spáleniny se při dalším grilování uvolňují a kvůli působení ohně vytvářejí rakovinotvorné látky, jež se vsakují do masa, které na takto znečištěný gril položíte. Vyčistěte proto gril po každém grilování.

Nejenže grilováním na připáleném roštu můžete produkovat zdravotně závadné maso, ale výsledná chuť pokrmu nebude dobrá. Spálenina chutná hořce, při zahřátí se dostává do syrového masa a ani sebelepší marináda to nezachrání.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

NAŠE TĚLA JSOU ODRAZEM NAŠICH ŽIVOTŮ

7. 8. 2020

2020-08-08.jpgNaše tělo je jasným důkazem a odrazem toho, jaký ve skutečnosti žijeme život a je zrcadlem stavu naší mysli. Pokud je naší opravdovou hodnotou být zdrav (já to tak určitě mám), je navíc potřeba si všímat take svých myšlenek i slov.. Vždyť slova, která vyslovíme, ale i ta, která si jen myslíme, prokazatelně ovlivňují nejen naši náladu, ale i současnou buněčnou strukturu (skutečný stav těla).
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

TAJEMSTVÍ PYRAMID

8. 8. 2020

2020-0808.jpgPoutavý dokumentární film podrobně zkoumá jeden ze sedmi divů světa - Velké Pyramidy v Egyptě. Tajemství, které tyto epické stavby obklopuje už po staletí, je zdrojem různých teorií, od vědeckých až po skutečně bizarní. Nicméně podrobný výzkum, který trval více než 37 let, v oblastech jako je Čína, Peru, Mexiko nebo Egypt, pomohl jednomu vědci pochopit a poté odhalit, co se skrývá za jednou z největších archeologických záhad všech dob. Jde o poselství klíčového významu pro lidstvo napříč časem a prostorem.Za mne jeden z nej dokumentů o pyramidách. V článku odkaz na YT.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

PRVNÍ POMOC PŘI PÍCHNUTÍ VOSOU A VČELOU SE LIŠÍ

10. 8. 2020

mouth-5173979_960_720.jpgPři bodnutí hmyzem dochází ke vstříknutí jedu do těla. Základním projevem je obvykle zarudnutí a otok různého rozsahu. Místo bolí či svědí. Může se objevit i zvýšená teplota či horečka, případně nevolnost nebo zvracení. První pomoc je však odlišná pro vosí a pro včelí bodnutí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

MANUÁLNÍ LYMFODRENÁŽ TĚLA

13. 8. 2020

masaz-hlavy.jpgManuální lymfodrenáž těla je speciální ručně prováděná masáž, která má vynikající ozdravný, detoxikační, regenerační, relaxační i kosmetický účinek. Za pomocí jemné techniky se pod určitým tlakem, tempem a pořadím daných specifických hmatů, aktivuje lymfatický (mízní) systém těla.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

TĚLO A DUŠE JAKO JEDEN CELISTVÝ EKOSYSTÉM, KTERÝ SE VZÁJEMNĚ OVLIVŇUJE

14. 8. 2020

2020-08-14.jpgZa ty roky pozorování lidiček jsem si všimla jedné takové zajímavosti. Tak jak je člověk imunní vůči nemocem fyzicky, bývá stejně imunní vůči tlakům světa i psychicky. Tělo a mysl je jeden celek, náš osobní ekosystém, ve kterém je vše vzájemně propojené.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

MARMELÁDA Z MÁTY POMÁHÁ PŘI LÉČBĚ NACHLAZENÍ NEBO S NADÝMÁNÍM

15. 8. 2020

jam-3489306_960_720.jpgUž jste slyšeli o mátovém džemu? Příprava je velmi jednoduchá. Nejenže báječně chutná, navíc je to i oku lahodící dobrota, která udělá z obyčejného chleba s máslem delikatesu. Mátová marmeláda navíc dokáže pomoci při bolestech břicha, při nadýmání nebo s obyčejným nachlazením. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 3

ČÍM SVĚTU OSOBNĚ PŘISPĚJI? JAKÝ ODKAZ TADY PO SOBĚ ZANECHÁM?

16. 8. 2020

2020-08-15.jpgMyslím, že jedna z nejdůležitějších osobních vizí je vědomi toho, jak chci během svého života světu přispět a jakou stopu tady po sobě vůbec zanechám, protože všichni jsme tady opravdu jen na chvíli, ale z nějakého určitého důvodu existujeme. Je nádhera, když se člověk na ten svůj směr zaměří a věnuje mu celou svou pozornost. A jak vůbec tu svoji misi života poznat a najít? Když se podíváme do svého nitra, když si uvědomíme na čem nám opravdu záleží a co nám dělá obrovskou radost, tak máme odpověď.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ESTAS TONNE - HUDBA, KTERÁ OTEVÍRÁ SRDCE I DUŠI

19. 8. 2020

2020-08-19.jpgŽijeme v mimořádné době. Skryté se stává zjevným. Stačí, aby snílek překonal vnitřní bitvy a naslouchal sám sobě.. Nejde o čas, ten není důležitý, důležité je naše já, které se projevuje ve všem co existuje.
Tohle je hudba, kterou miluji.. je to hlas našeho srdce, naší podstaty, přenesený zvuk přírody. Je to hudba, která nás spojuje a přitom hladí naší duši a dává jí prostor. Introspekce.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

UŽ JSTE OCHUTNALI CHLEBOVNÍK? DOKÁŽE NAHRADIT MASO

27. 8. 2020

chlebovnik-tree-3044954_960_720.jpgZajímáte se o exotické suroviny a také o zdravou stravu, popřípadě veganské či vegetariánské pochoutky? V tom případě vám jistě neunikl ani chlebovník neboli jackfruit. Ten mnohým připomíná chuť banánu či ananasu a jiní na něj nedají dopustit ani v kuchyni, kde může skvěle nahradit dokonce i maso. Připravit se ovšem dá na tisíce způsobů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ZAMYŠLENÍ NAD KNIHOU: MŮJ TAJNÝ ŽIVOT

27. 8. 2020

2020-08-27.jpgKamarádka mi půjčila tuhle knížku: Můj tajný život. Skutečný příběh luxusní společnice. Teda ta obálka je ďábelsky božská.
A já jsem tak skoro po sto letech četla taky něco jiného, než jen ty moje odborné (pozor, neplést se slovem odporné) publikace o zdraví a o duši.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

MÝCH DESET OSOBNÍCH KROKŮ NA CESTĚ LEPŠÍHO ŽIVOTA

28. 8. 2020

2020-08-28.jpgMých deset osobních kroků ke zdravému tělu i klidnější duši..

Přátelé přeji nám všem mít ty krásné pocity radosti a lásky ze svého života, přestože je tam to "přestože'. Možná je totiž vše vlastně právě proto.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky