Jdi na obsah Jdi na menu

MARMELÁDA Z MÁTY POMÁHÁ PŘI LÉČBĚ NACHLAZENÍ NEBO S NADÝMÁNÍM

15. 8. 2020

Džem z máty nejen skvěle chutná, pomáhá také s trávicími problémy a dokáže pomoci s léčbou nachlazení

Už jste slyšeli o mátovém džemu? Příprava je velmi jednoduchá. Nejenže báječně chutná, navíc je to i oku lahodící dobrota, která udělá z obyčejného chleba s máslem delikatesu. Mátová marmeláda navíc dokáže pomoci při bolestech břicha, při nadýmání nebo s obyčejným nachlazením. Ne nadarmo jej používaly naše babičky, když nebyla po ruce stará dobrá Alpa a kostka cukru.

 

Recept na mátový džem

Ingredience:

  • 350 g čerstvé máty
  • 1 kg cukru krystal 
  • 2 citrony
  • 500 ml vody

Postup:

Mátu propláchněte pod studenou vodou a nechte okapat. Společně s citronem (i s kůrou) ji nadrobno nakrájejte a dejte do většího hrnce společně s půllitrem vody. Přiveďte k varu a povařte 10 minut. Do vychladlé směsi přidejte cukr a vařte na mírném stupni zhruba 2 hodiny. Během vaření je důležité směs pravidelně míchat, nelekejte se, že konzistence začne houstnout. Hotový džem dejte do čistých sklenic s víčkem a dobře uzavřete. 

Tip: Mátový džem se skvěle hodí k palačinkám v kombinaci s hořkou čokoládou.

zdroj receptu: https://www.kupi.cz/magazin/clanek/8729-dzem-nebo-zele-z-maty-skvele-chutna-pomaha-s-travicimi-problemy-a-dokaze-vylecit-nachlazeni

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář