Jdi na obsah Jdi na menu

ZMĚŇME ZPŮSOBY JAKÝM PROŽÍVÁME SVÉ TĚLO, ZMĚNÍME TÍM CELÝ SVŮJ ŽIVOT

19. 7. 2020

Většina toho, co cítíme, je výsledkem toho jak používáme své tělo.. i letmé změny ve výrazu obličeje dokážou ovlivnit způsob toho, jak se cítíme a tedy i například to jak hodnotíme svůj život (už jste si také všimli propojenosti, hodnocení svého života s aktuálními vnitřními pocity?)

Každá emoce, kterou jsme kdy měli, má svou specifickou fyziologickou souvislost. V našem obličeji máme desítky různých svalů. Přesto se většina z nás ve své tváří automaticky omezuje na pár svých obvyklých schémat výrazů, aniž bychom si uvědomili, jak moc to ovlivňuje to, jak se celý den cítíme a tedy jak myslíme i jak se během dne chováme.

 

2020-07-19.jpg


Naše navyklé výrazy vyjadřující frustraci, nudu a nebo depresi nám doslova diktují odpovídající vnitřní stav. 

Schválně, kdybyste teď měli sepsat pocity, které jste za poslední týden prožili, co by to bylo? Láska?Radost? Štěstí? A nebo nejistota? Zlost? Osamělost? Utrápenost?

Neomezujme se na své navyklé vzory svého "ksichtění", ale zkoušejme třeba i něco nového.. co takové okouzlení? Nadšení? Zvědavost? Jemnost? Laskavost? Touha? ..

Jestliže opakovaně používáme své tělo špatným způsobem (máme například neustále svěšená ramena a díváme se raději do země), budeme působit, že jsme unavení a také se unavení cítit budeme.To naše tělo řídí naše emoce. Emoce zase ovlivňují zpětné naše tělesné schránky a vzniká nekonečná smyčka našich životních pocitů.

A tak se probuďme a naučme se navozovat si neustále příjemné stavy, nezávisle na tom, co se kolem nas děje..

Změňme tedy způsob jakým prožíváme své tělo a změníme tak způsob jakým prožíváme svůj život!

Takže se začněme už konečně usmívat. Přeji nám všem hodně zábavy a prima letní neděli. 
Pozdravy z přírody posílá Andy, být lepším člověkem 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář