Jdi na obsah Jdi na menu

TĚLO A DUŠE JAKO JEDEN CELISTVÝ EKOSYSTÉM, KTERÝ SE VZÁJEMNĚ OVLIVŇUJE

14. 8. 2020
Za ty roky pozorování lidiček jsem si všimla jedné takové zajímavosti. Tak jak je člověk imunní vůči nemocem fyzicky, bývá stejně imunní vůči tlakům světa i psychicky. Tělo a mysl je jeden celek, náš osobní ekosystém, ve kterém je vše vzájemně propojené.
Ten kdo si skrz sílu své mysli nepřipustí k tělu problémy či stres, nepřipustí si k tělu ani nemoc. Naopak ten, co prožívá životní negace, tak vlastně nevědomky otevírá svoji vnitřní bránu pro vstup nemocí. A také i bývá nemocen.
Nemoc je totiž jistá forma "negace". Vetřelec, který dokáže žít jen na nemocné (negativní) půdě. Na zdravé půdě by nemoc neměla šanci přežít a růst.
Vím, že se to nehezky poslouchá. Naštěstí je v nemoci i jistá osobní výzva. Každá nemoc, kterou si k sobě připustíme, je vlastně darem, díky kterému máme šanci pochopit, co děláme ve svém životě špatně. Protože řešení vždy existuje, důkazem jsou nejedno zázračné vyléčení původně nevyléčitelné diagnózy. Základem cesty k uzdravení je totiž CHTÍT a hlavně něco s sebou v životě UDĚLAT. Změnit se..
Vesmír nás prostřednictvím neduhů totiž učí především se zastavit v tom našem křečkovým závodě, abychom se už konečně mohli vrátit k sobě, abychom se už konečně podívali dovnitř sebe samých na to, co opravdu chceme, kým skutečně jsme, jak se ve skutečnosti opravdu cítíme.
Otázka Vesmíru vůči naší duši totiž zní: "Žiju v lásce? Žiju v radosti? Ve smíchu a v přátelství?" Pokud je někde problém, pokud někde chybí harmonie, tak se to někde vždycky projeví. Vesmír ví přesně co udělat..pošle nám lekci. Často právě v podobě té nemoci.
Tak jako neexistuje zdravá duše a nemocné tělo, tak neexistuje nemocná duše a zdravé telo. Jak řekl Sokrates tělo je obalem duše. Navzájem spolu komunikují a sdílí informace. Vše je propojené. Naším zásadním úkolem je naučit se této své jedinečné řeči těla s duší nejen naslouchat, ale hlavně jejich poselství alespoň trošku porozumět.
Ať jste přátelé zdraví (na těle i na duši). Život v harmonii přeje všem náš
křeček Molly a také Andy, zamyšlení nad spojením těla a duše pro blog www.superimunita.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář