Jdi na obsah Jdi na menu

RAKOVINA, PSYCHIKA A STRES

22. 5. 2021
Krásné sobotní ráno, milí přátelé. Začetla jsem se do knihy o vlivu psychiky na léčbu onkologicky onemocnění a musím sem napsat jednu zajímavou věc.
A to je obrovský přínos blízkých lidi v případě, že člověk onemocní rakovinou (druhá nejčastější příčina úmrtí u nás). Když totiž přijde onkologické onemocnění, dotkne se to v rodině úplně všech. Rozhodující je však to, jak budeme navzájem i v takhle náročné situaci spolu komunikovat.
Buďme proto na naše "rakoviňáčky" co nejvíce empatičtí (umíme se vcítit do jejich nelehké, životní situace), nedávejme jim neustále rady, co mají a nebo nemají dělat, naopak raději si vyslechněme, co cítí a jak vše prožívají, a hlavně se pořád neptejme, jestli něco nepotřebují.
Oni nepotřebuje "něco", oni potřebují někoho. Dávejme jim svůj čas, ukažme jim naši podporu a hlavně to, že jsme tady na sto procent pro ně. To je totiž to nejlepší, co v takové chvíli můžeme nemocnému člověku ze srdce dát.
Přeji nám všem překrásné dny a buďme na sebe, prosím, co nejvíce laskaví (ve zdraví i v nemoci). To je mé obrovské přání. Úsměv posílá Andy, objevitel osudových cest a prosazovatel alternativní zdravotní péče.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář