Jdi na obsah Jdi na menu

PRVNÍ SILNÝ EMOCIONÁLNÍ ZÁŽITEK ROKU 2021

1. 1. 2021
První, silný, emocionální zážitek 1.1.2021?
 
Novoroční koncert Vídeňských filharmoniků 2021.. ze Zlatého sálu ve Vídni (vysíláno v přímém přenosu) mi tady láskyplné hladí duši. Krásné melodie skladeb třeba od Johanna a Josefa Strausse, Franze von Suppé nebo Carla Zellera v podání nejlepších evropských muzikantů, čest jejich umění. Boží zážitek.
 
Ano i hudba může být lék. Hudba provází člověka celým životem a dokáže na něj silně zapůsobit. Už naši předkové dobře věděli, jak hluboce nás hudba ovlivňuje, naše zdraví i psychiku.
 
Hudba totiž působí v nejhlubších vrstvách našeho mozku, brnká na jeho nejstarší struktury (limbický systém, amygdalu a bazální ganglia). A ty jsou zodpovědné za emoce. Proto si nás hudba tak často získává, proto je pro nás tak podmanivá a může nečekaně silně zasáhnout naše srdce i celou duši.
 
Ano, právě taková Muzikoterapie (psychoterapie za pomoci hudby) navozuje zvláštní stav psychického i fyzického uvolnění. Zároveň člověka mobilizuje.. lékaři na operačních sálech, kteří to praktikují, by mohli vyprávět.
 
Za normálních okolností by teď muzikantům aplaudovali lidé ve slavné koncertní síni. Teď jim vsak aplaudují lidé z celého světa, díky online přenosu.. mimořádná zkušenost. Jak vidno, někdy ty špatně konstalace mohou být pro něco i dobré.
 
Krásný Nový rok 2021 přeje všem Andy, alternativní terapie těla i duše.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář