Jdi na obsah Jdi na menu

PŘÁNÍ K 1.NAROZENINÁM MOJÍ DCERKY

15. 1. 2011

Milá Ajo, nechť mé neobvyklé dary upevňují  tvůj charakter, hodnotový systém a duchovní úroveň. S láskou Tvá máma



Po celém světě shromažďují matky svým dcerám věci, které jim chtějí dát „věnem“. V Indii začíná matka nakupovat pro svou dceru šperky a sárí dřív, než se vůbec narodí. V Americe připravují matky dcerám výbavu do krásné dřevěné truhly. Tato rodinná cennost s výbavou je symbolem naděje a lásky, kterou rodiče vkládají do svých dcer a jejich budoucnosti.

 

Tradičně se do těchto truhel dávalo ložní prádlo, látky, přikrývky, nádobí a vůbec všechno, co bude dcera potřebovat v domácnosti.

I já chci své holčičce vytvořit symbolickou skřínku, tentokrát však s duchovným věnem, patří to k mým důležitým, krásným a radostným mateřským povinnostem. Bude trvat léta, než seženu „věci“, které budou vyjádřením mých nadějí a snů, mé lásky k ní. Je to úkol, který bude vyžadovat hodně času, přemýšlení a láskyplné píle.

Osobně chci tuto srdeční záležitost, tedy truhličku Ajinky, naplnit optimismem, vnitřní silou, svobodou, zvídavostí, smyslem pro dobrodružství, klidem, duchovní silou a nekonečnou energií. Chci jí tam vložit velké příběhy, obrazy, které jsem nasbírala, filozofii slavných mudrců, poezii všech dob, letenky do všech koutů světa, mantry, které zapustí kořeny do její duše, recepty, jimiž nasytí tělo, i rodinné památky, které ji budou připomínat předky. Chci napsat vzpomínky na její dětství, na procházky do ZOO a cesty do ciziny. Chci ji schovat obrázky, které za ta léta nakreslí, a udělat koláže z fotek našich společných krásných zážitků. Chci ji darovat poklady, které z ní učiní moudrou lidskou bytost, jíž není lhostejný osud naší planety ani okolních lidí.

Ráda bych jí uložila do truhly naši rodičovskou lásku a společná citová pouta. Přála bych si, aby si tuhle darovanou „skříňku“  mohla v různých obdobích života otevřít a najít v ní pokaždé něco nového – když bude šťastná i když bude smutná, poklady pro čas životní pohody i pro čas nouze.

 

Všemi těmito  dary chci dát své dceři najevo, že ona sama je pro mě tím nejvzácnějším darem.

 

Děkuji Ajinko,  že mne učíš být lepším člověkem.

S láskou navždy, Tvá.. maminka

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář