Jdi na obsah Jdi na menu

PĚT VTEŘIN KAŽDODENNÍ ODVAHY

20. 6. 2020

Nalijme si pohár.. pravdy. Jsme a nebo nejsme spokojený se svým životem? Trápí nás něco a nebo chceme něco už konečně fakt změnit?

2020-06-20.jpg

Všechno konání určuje síla naší každodenní odvahy. To naše drobná, vědomá rozhodnutí určují náš skutečný směr. V životě o věcech však raději příliš přemýšlíme místo toho, abychom prostě už konečně něco začali dělat.

Ano, je pro nás daleko pohodlnější jet na autopilota než odpovědně převzít otěže svého života a kočírovat vnitřní spřežení řítící se existencí světa.

Často však místo očekávaného činu "něco" uvnitř naší hlavy zatáhne ruční brzdu a nestane se zase jako obvykle vůbec nic. Takové zaseknutí v časoprostoru obhájené argumenty logické hemisféry našeho mozku.

Jenže nechávat svůj život až příliš na rozumu nám paradoxně ukazuje, že jen hlava na všechno nestačí. Vesmír takhle nefunguje. Je potřeba poslouchat i své srdce. Svou vnitřní podstatu. Když totiž začneme jednat na základě své odvahy resp. impulzů srdce, mozek se do toho v tu chvíli nemíchá. Všimli jste si?

A tak kyž na to přijde, pusťme si v hlavě tuhle jednoduchou výzvu. Program, který obejde automat našich stereotypů a zvyků, které vypadají, že nás chtějí chránit, ve výsledku nám však ubližují. Drží nás totiž zbytečně na místě. To však nemůžeme čekat lepší věci (jiné výsledky) pokud děláme jen to, co jsme dělali do teď.

Odpočítejme si ve chvíli potřebné změny pár vteřin, jako když NASA vypouští raketoplán: 5-4-3-2-1, a pak přijde to na co celou dubu čekáme: AKCE! Bez hledání argumentů a obviňování blbé životní situace, špatných lidí a já nevím co ještě. Skočme do víru dění. Udělat něco je to, co mění náš život.. ne přemýšlení o tom, co bychom udělat mohli.

Pět vteřin každodenní odvahy, to je ten zásadní rozdíl. Od úplně jiného života nás dělí jedno rozhodnutí. Vzpomeňte si na to, až přijde ten okamžik a spusťte si v hlavě své odpočítávání. 5-4-3-2-1 START!

Deštivé pozdravy a prima víkend přeje všem Andy, filozofka co se vydala na cestu poznání.

Spojíme se spolu na Facebooku: https://www.facebook.com/kindermann.andrea

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář