Jdi na obsah Jdi na menu

PÁTEČNÍ SMUTNÉ ROZJÍMÁNÍ, POSLEDNÍ SBOHEM

5. 2. 2021
Páteční smutné rozjímání.. dnes jsme se v rodinném kruhu rozloučili s někým, kdo v mém životě byl vlastně od jeho samotného počátku (a to doslova).
Loučili jsme se dnes v slzách s člověkem, který možná nebyl moc vidět ani moc slyšet, ale za to jeho výsledky práce tady na tom světě budou sloužit druhým opravdu ještě hodně dlouho.
Můj strejda Franta z Kadaně měl nejen zlaté ruce (na co sáhnul, to se mu dařilo, od něj opravená a vylepšená žehlička mi dělá radost pokaždé když ji vezmu do ruky), v jeho duši kvetl bezmezný optimismus a obrovská chuť žít a tvořit.
Opustil nás tak náhle, nikdo jsme to vážně nečekal. V takové chvíli si najednou člověk uvědomí relativitu a dočasnost všeho v našich životech. Dočasnost přítomnosti každého blízkého. I dočasnost života vlastního.. Člověk si uvědomí, že i ti nejbližší nás můžou opustit bez slova rozloučení. Co naplat, když si nás Nejvyšší zavolá, chtě nechtě, musí se jít. Zůstanou jen vzpomínky.
A tak se tady na tom bláznivém světě radujme za dar, který nám byl dán. Za dar žít každý nový den. Sdílejme své každodenní radosti i strasti a pomáhejme jeden druhému, nikoho nesuďme a mějme úctu k sobě navzájem. Nikdy člověk netuší, co si kdo nese za svůj nelehký úděl a kdy přijde poslední chvíle.
Když už se s někým naposledy loučíme, vzpomínejme s hrdostí na něj i na jeho předky Buďme vděční za všechny ty blízké i vzdálené lidičky, kteří tady v zápřahu těla i v potu mysli, často však v tichosti, klestili cestu pro další generace, pro nás.. abychom my všichni mohli lépe žít, abychom se mohli takhle dobře mít.
Bože ochraňuj naše duše i duše všech těch, kteří se museli do tvé bezmezné náruče, s pokorou, zpět navrátit. Buď k nám všem, k živým i mrtvým, prosím milosrdný, Otče náš.. Amen.
 
 
Tento článek je forma mého osobního rozloučení s někým, kdo tento svět obohatil tak moc, aniž by si to možná sám uvědomoval. R.I.P. náš drahý Františku.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář