Jdi na obsah Jdi na menu

NIC NENÍ TAK, JAK TO NA PRVNÍ POHLED VYPADÁ

23. 8. 2021
Také potkáváte lidi, kteří s hrdostí prohlašují, že věří jen tomu, co uvidí? A přitom už děti na základní škole ví, že lidské oko je schopno zachytit jen část světelného spektra (cca od 400-700nm). Což tvoří zhruba jen 8 procent z celkového rozsahu existujícího elektromagnetického záření. Nastavení našich dalších smyslů (sluchu, čichu, atd..) je na tom vůči realitě ještě hůř.
 
Už tahle faktická skutečnost kalibrace lidských "přijímačů" určuje, že nemůžeme vidět celou realitu. 92 procent existence zůstane našim očím bohužel navždy ukryta. Naše vnímání nám tedy skutečnou podobu světa nikdy neukáže.
Denně i tak musíme zpracovávat obrovské množství informací. A navíc, vědomě přemýšlet můžeme jen nad minimální částí z nich. Mozek selektuje a cíleně se vůči přívalu informací vypíná. Konkrétně každou vteřinu přijímáme zhruba 11 000 informací a vědomě se v té jediné vteřině můžeme věnovat pouze asi jen 9 z nich.
A to pak suverénně považujeme za absolutní pravdu. Lidé často z neznalosti prohlašují, že co nevidí, to přece neexistuje..(a to si uvědomujeme jen pár vjemů z milionů, které na nás ve skutečnosti obklopují a působí na nás).
Realita, kterou prožíváme, je svým způsobem mizivá ve srovnání s realitou, ve které žijeme.. náš mozek si z těch pár "pidimidi" kousíčků, co z reality vyzobe, snaží sestavit celý obraz světa (to znamená, že to dotváří v naší hlavě, dle dosavadních zkušeností, které máme), a my tomu promítání filmu uvnitř mozku bez výhrad věříme. Co nám také zbývá, že?
Pokud skutečně chceme pochopit, kdo opravdu jsme, v jakém světě žijeme a jak s námi universum pracuje, musíme se vydat cestou, kdy opustíme řady nevědomých slepců a více než na smysly (které jsou evidentně značně omezené) se zaměříme na své srdce.
 
Za prvé je nutné si uvědomit, že existuje realita, kterou nejsme schopni svými smysly navnímat. To je prostě fakt. Přijmou skutečnost, že tam venku něco je, víc než vidíme či slyšíme, umí málokdo.
A za druhé, začněme si vědomě z přijaté nabídky vjemů také cíleně vybírat. To znamená, zaměřovat svou vědomou pozornost na to, co v životě chceme a přestaneme věnovat pozornost tomu, co vůbec nechceme (kam směřuje pozornost tam proudí energie), a to se pak začnou dít v našich životech opravdové krásy a zázraky..
Přelaďme tedy své vnitřní rádio. Možná se nám díky tomu navíc podaří zvýšit své frekvence vibrace těla i mysli (že žádná hmota v realitě neexistuje, si povíme někdy příště) a díky tomu přitáhneme do svého života to, co odpovídá naši skutečné podstatě a co si třeba tak moc ze srdce přejeme.
 
Nic na světě totiž není tak, jak to na první pohled vypadá..
 
S radostí pozdravy všem posílá Andy, poutník na cestě za poznáním
 
NA FACEBOOKU MNE NAJDETE ZDE: https://www.facebook.com/kindermann.andrea/
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář