Jdi na obsah Jdi na menu

NAŠE POCITY OVLIVŇUJÍ NAŠE MYŠLENKY

24. 6. 2021
Přátelé, zní to neskutečně, ale efekt nastavení naší mysli je tisíckrát ověřený faktem a skutečnost našich životů. Vždycky se cítíme podle myšlenek, které v hlavě zrovna máme. A naše myšlenky jsou zase výsledkem našich přesvědčení. Změňme čemu věříme a změní se i naše vnímání reality.
Podělíme se s vámi o jeden takový příběh, který se opravdu stal v září roku 1943 za druhé světové války a jehož poselství má pro nás silný význam i dnes.
Tehdy se Spojenci vylodili na italských březích, ale zaskočilo je silně bombardování fašisty. Zemřelo tam mnoho mužů a také zde bylo mraky vážně zraněných. Polní nemocnici ubývaly léky. A pak se v jeden okamžik stali lékaři svědky něčeho zvláštního.
Přivezli jim těžce zraněného vojáka, který naříkal bolesti, ale oni už neměli morfin. A tak jedna zdravotní sestřička nečekaně nabrala do injekční stříkačky fyziologický roztok (používá se jako náplň do kapaček) a píchla ho tomu vojákovi se slovy: "Všechno bude dobrý, dali jsme vám silnou dávku morfia.."
A k překvapení všech, kteří to viděli, se vojákovi od bolesti náhle ulevilo. Dokonce se nedostavil ani silný traumatický šok, který při takových zranění bez anestezie přichází.
Jak to bylo možné? Co se stalo? Co se změnilo, že bylo najednou vojákovi lépe?
Změnilo se zranění? Proměnil se snad zázrakem fyziologický roztok na anestetikum?
Skutečnost je taková, že jediné co se opravdu změnilo bylo myšlení a vnímání toho vojáka, které mu pomohlo ulevit od silné bolesti.
A tak využívejme sílu energie vlastní mysli nejlépe jak můžeme. Všechno je to opravdu v naší hlavě. Ano, chvíle bolesti jsou svým způsobem potřebné, abychom pochopili, co se právě teď děje, ale nesmí se v nich člověk zbytečně utápět (zůstat v nich viset). Jaké si to uděláme, takové to budeme mít.
Krásnou středu přeje všem s vděčností v srdci Andy, poutník na cestě poznání tajemství lidské mysli
(Ája má na to své nastavení nálady tuhle skvělou chobotnici

  <div class=  

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář