Jdi na obsah Jdi na menu

KAŽDÝ SE NĚKDY SETKÁ S NĚČÍM, CO VŮBEC NEČEKAL

11. 4. 2022
Každý z nás se alespoň jednou v životě potká s něčím, co naprosto nečekal. Najednou se před námi objeví překážky, kde jsme netušili, že by mohly kdy existovat. Z nenadála prožíváme zkušenosti, o které jsme vůbec nestáli. Jakoby z ničeho nic se ocitneme tam, kde jsme neměli ani v nejmenším úmyslu být. A přesto tam najednou stojíme.
To jsou ty okamžiky, kdy se nám náš život vynoří přesně takový, jaký je. Ne takový, jaký si ho přejeme. Propast, která tak před námi trčí, vyzývá k jedinému: "Haló, prober se, je čas na změnu! "
Ano, nejsou to jednoduché okamžiky. Ano, je to velmi náročné období bohužel také naplněné bolestí a zklamáním.
Jenže ty nejcennější zkušenosti paradoxně najdeme právě v situacich, kterým se chceme za každou cenu vyhnout.
Člověk má v takové chvíli možná (zbytečně) pocit, že je cizincem ve vlastním životě. Nic nám totiž nepřipomíná to, co jsme dosud zažili.. A pak nás napadá jediná otázka: Kdo vlastně doopravdy jsem?
Pravdou Vesmíru je fakt, že nejsme schopni skutečného sebepoznání bez utrpení. Právě v takových okamžicích má totiž člověk nejblíže k sobě i k druhým. Ke všemu, k čemu cítíme strach či odpor, je potřeba postavit se čelem. Vitejme tyto prožitky jako vzácné hosty. Nezavírejme dveře před žádnou přicházející zkušeností.. je tím nejlepším lékem, který pomáhá uzdravit naší nemocnou duši.
Důvěřujme Vesmíru, protože vše je tak jak má být. Vše je v pořádku!
Krásné pondělní pozdravy z Vyšehradu posílá všem Rea, na cestě poznání sebe sama
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Karel Steiner - Nádherně popsané

1. 5. 2023 20:40

Věřím a vím, že i těžké životní situace nás posouvají vpřed. Ale některé lidi dokáže některé situace i zlomit. Těžké životní situace. Dostat na zcestí. Ale Vy to máte nádherně a inspirativně popsané. Člověk po přečtení těchto písmenek má chuť bojovat a jít vpřed.

Andy - autorka blogu - Re: Nádherně popsané

2. 5. 2023 19:25

Karle to jste mne opravdu potěšil. Vše má opravdu svůj smysl a my ho často uvidíme až s odstupem času. Přeji Vám mnoho síly a pokory ke všemu, co život přináší. Krásný květen Vám ze srdce přeje Andy