Jdi na obsah Jdi na menu

KALÍTE VODU VESMÍRU A NEBO JI ČISTÍTE?

24. 4. 2022
To náš každodenní život ukazuje, kdo skutečně jsme a jakými cestami jsme se ve svém životě vydali. Zda vodu Vesmíru kalíme a nebo čistíme.
Tak jako pstruh musí žít v čisté vodě a ne v bahnité, tak i duchovní bytost, člověk, chce žít v "čistotě", jinak začne vnitřně pomalu hnít za živa (někdy si toho bohužel ani nevšimne).
Ve skutečnosti na své cestě potkáváme ty nejskvělejší lidi, jen si toho kolikrát nejsme vědomi. Oni jsou to nejcennější co máme, protože se ujali role našich učitelů duchovního vývoje i pokušitelů v rozhodnutí, ve které z poutí budeme dále pokračovat..
Umět se radovat i ve smutku, vidět smysl ve všem, co se kolem nás děje, věřit v prozřetelnost Vesmíru.. to je opravdová úcta k existenci. A když při té své životní tíži dokážeme ještě povzbudit a pozdvihnout ty druhé, dojde nám kouzelný paradox, že jsme ve skutečnosti pozdvihlo sami sebe.
Přijímejme vše jako dar, s úctou a pokorou. Protože jen pochopený život nám umožňuje poznat rozdíl mezi spoutaným a vnitřně svobodným bytím.
Spoutaný život hodně bolí. Svobodný život neklade podmínky a mi ho milujeme takový jaký je. V tu chvíli totiž docházíme ke smíření a opravdovému (ne hranému) duševnímu klidu. A tak ať se nám děje v životě cokoli s pokorou zašeptejme: Buď vůle tvá!
Protože vesmírný zákon praví: "Pomáháš-li k vítězství ostatním.. zvítězíš!"
Krásnou neděli a pozdravy z Katovy uličky v Kadani posílá všem dobrým duším Andy, na cestě poznání pravd Vesmíru.. v sobě.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář