Jdi na obsah Jdi na menu

DŮLEŽITÉ JE TO, CO S TÍM VŠÍM UDĚLÁME

19. 4. 2020

Život je to, co máme.. ne to, co bychom chtěli.
Také si někdy v mysli pokládáte otázky, jak to všechno teďka zvládneme? Co bude dál? Nejistota, strach či obavy nečekaně zaplavují nejednu roztěkanou mysl.

 

Každý tuhle mimořádnou a svým způsobem jedinečnou situaci řešíme po svém. Jednou o tom všem budeme číst v knihách a vyprávět svým vnoučatům, stejně jako mi o hospodářské krizi kdysi vyprávěla moje babička.

 

Přátelé je důležité si uvědomit, že strach má veliké oči. Pokud v naší hlavě převezmou otěže úzkosti a strachy, bohužel se nám paralelně s tím automaticky vypíná zdravý rozum. (To jsem nevymyslela já, to je vědecky ověřený fakt).

 

Nenechme se tedy zbytečně vyčerpávat stresem ani prázdnými obavami..jednoduše svůj strach vypněme jak zmáčknutí červeného tlačítka u ovladače televize.

 

Ano i takhle jednoduše to může jít, stačí k tomu jeden praktický krok a tím je: sám sebe zaměstnávat logickými úkoly (bych teď v tom psychu mohla dlouze vyprávět), nebo dělat něco manuálního (já vyklidila celou dílnu i chatku na zahradě, šití roušek se také počítá:-) a hlavně nenechat se strhnout negativní náladou. I to je realita nejistých dní.

 

Zkusme přistoupit k naší nečekané sociální izolaci bez negativních emocí.. vím, že takový přístup bude pro nás Čechy asi hodně těžký (ve výzkumech jsme kdesi dopadli jako druhý nejnegativnější národ na světě).

 

Ano, vím, že současná epidemii není sranda, protože (chtě nechtě) zasáhla životy miliardám lidí. Každopádně rezignace či vztekání se, situaci nijak nepomůže. Co nám však může pomoci je, vzít to všechno s nadhledem a hlavně začít už konečně něco dělat.. protože jak už napsal nejeden klasik, dělání všechny smutky zahání.

 

Ať jsme tedy v klidu a hlavně v pohodě.. pozdravy všem posílá Andy, vaše inspirace na cestě pro pohodový život

NA FACEBOOKU MNE NAJDETE ZDE:

 https://www.facebook.com/kindermann.andrea

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář