Jdi na obsah Jdi na menu

VÝSKYT NEMOCÍ V ČR PROTI KTERÝM SE POVINNĚ OČKUJE

1. 2. 2014

Dala jsem si tu práci a vyzobala čísla výskytu nemocí v 10 milionové ČR (zdroj info Státní zdravotní ústav - SZU)


Povinné očkování  vakcinama všech dětí (řádově 100-120 tisíc dětí určitého věku v ČR) kvůli CELKOVÉMU ročnímu výskytu (tedy mezi víc jak 10miliony lidí):

 ZÁŠKRT: za posledních 35 let se vyskytl v ČR 2x

 HEPATITIDA B: (nemoc přenosná jen krví a tělními sekrety –např.u narkomanů či prostitutek- nedokáži si představit jak se jí nakazí kojenec z normální rodiny) z 10 milionů občanů zrhuba 200 případů ročně

 ČERNÝ KAŠEL: (z 10 milionů občanů) asi 800 případů ročně

 TETANUS: (jedná se o neinfekční onemocnění–nelze se jím nakazit přenosem z druhého člověka, jedná se o nemoc hlubokých znečistěných ran) (z 10 milionů občanů) za posledních 10let ŽÁDNÝ PŘÍPAD (co vím a znám, má přitom dnes každý 3.- 4.dospělý prošlý termín tetanovky -memí to jasný paradox a důkaz,že je to s očkováním trošku jinak než se obecně prezentuje?)

 DĚTSKÁ přenosná OBRNA: za posledních 50 let se na území ČR nevyskytl ani jeden případ (proč se tedy stále očkuje, nechápu)

 HAEMOPHILLUS INFLUENZAE TYPU B: (z 10 milionů občanů) ročně zhruba 15 -20 případů ročně

 SPALNIČKY: (z 10 milionů občanů) ročně zhruba 15 -20 případů ročně

 ZARDĚNKY: (z 10 milionů občanů) 4-14 případů ročně

 PŘIUŠNICE: (z 10 milionů občanů) ročně zhruba 3000 případů, jediné infekční (VIROVÉ!)  onemocnění (mechanismus ochrany vaklcínou je stejný jako u vakcíny proti chřipce- mutací jádra buněk) , které má epideomiologický výskyt jež stojí v 10ti milionovém Česku za zmínku. Touto nemocí může onemocnět kdokoli, nejedná se tedy o rize dětskou nemoc! Šíří se jako chřipka. Epidemie a výskyt je obvykle BEZ KOMPLIKACÍ! Což se však nedá říci o stavu po vakcinaci.

 

Tyto čísla uvádím jen  pro ujasnění, až mi bude zase příště někdo vykládat, že ty nemoci, proti kterým se očkuje, na nás resp. na mé dítě číhají na každém rohu. (navíc nikoho už ale  nenapdane, že se to „číhání“ týká vlastně úplně všech, tedy i dospělých – učinnost vakcín je jen pár let na rozdíl od účinnosti prodělání daných nemocích-tam bývá často celoživotní imunita).

Já bych řekla, že daleko spíš než nemoci z povinného očkování, mé dítě ohrožuje hloupost a neznalost faktů nad obecně zakořeněnými zdravotními mýty v populaci. 

Pravděpodobnost, že se někdo nakazí spalničkami je asi 100X menší než pravděpodobnost, že zemře při autonehodě. (1100-1200 smrtelných případů při nehodě ročně v ČR)

Pokud Vás budou lékaři dále strašit, že se sem blíží epidemie např.spalniček z Německa.Tak pro Vaši informaci, ve více jak 80milionovém Německu je za rok 2013 nahlášeno 1773 případů spalniček, což by při 10mil.Česku odpovídalo zhruba "epiemii" 220 případů za rok na 10milionů obyvatel..to pro ujasnění čísel a pravděpodobností.

Kdo můžete šiřte tyto čísla dál, a nebo je rovnou prezentujte jako neprůstřelný argument svému lékaři, který vás pravděpodobně (poučen farmaceutickým reprezentantem) bude nemocemi strašit asi nejvíce. 

Naproti tomu každá vakcína má vedlejší nežádoucí účinky (to je nevyvratitelný fakt -viz příbalový leták, proto vám žádná vakcína zdraví opravdu nepřidá, jako užívání každého léku má svá opodstatněná rizika) jež může udělat ze zdravého dítěte (někdy i trvale) dítě nemocné!

 

JEŠTĚ ZDE MUSÍM ZMÍNIT JEDEN PODSTATNÝ ČÍSELNÝ FAKT.

CENA JEDNÉ VAKCÍNY SEPOHYBUJE V ŘÁDOVĚ STOVEK AŽ TISÍCŮ, POKUD SE TAKTO POVINNĚ ROČNĚ OČKUJE 100-120 TISÍC DĚTÍ (I ZA CENU POŠKOZENÍ JEJICH IMUNIT) JE TO PROSTĚ JEN SLUŠNÝ A LEGÁLNÍ VÝCUC Z KAPSY ZDRAVOTNÍ POJIŠŤIVNY NA KONTO FARMACEUTICKÉ FIRMY - řádově miliardy každý rok zajištěný příjem.

Více o výskyt nemocí v ČR proti kterým se očkuje najdete na stránkách státního zdravotního ústavu:

http://www.szu.cz/uploads/documents/CeM/Zpravy_EM/21_2012/04_duben/139_vyskyt_inf.pdf

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jana - Re: Skvělá čísla díky očkování

6. 2. 2014 17:34

Nezlobte se, ale srovnavat podminky, ktere jsou v Syrii a u nas, je holy nesmysl. Lide tam trpi hlady, hygiena je priserna. Psychika lidi tam desne trpi, protoze ziji ve strachu. To vse ma vliv na celkovy zdrav. stav obyvatelstva. Vemte ty lidi do cisteho prostredi, dejte jim najist a jistotu a uvidite, ze obrna se u nich neobjevi ! Tohle typicky kec, vsech co se nezajimaji o telesnou kondici, ale nechaji se manipulovat mainstreamem !

Lenka - Re: Re: Skvělá čísla díky očkování

13. 2. 2014 13:28

tak porovnejte vyspělé země kolem nás............když se vám nezdá Sýrie. I tam se dá hezky najít počet chorob u očkovaných a neočkovaných

Katka - Re: Skvělá čísla díky očkování

12. 2. 2014 9:17

Díky za příspěvek, kdybych mohla dám: To se mi líbí. Hezky jste to napsala. By mě zajímalo, zda paní co napsala článek byla jako dítě očkována, určitě byla! A má snad nějaké následky? Předpokládám že ne. Buďme rádi, že žijeme v ČR, kde je očkování zcela nebo částečně hrazeno pojišťovnami.

Katka - Re: Re: Skvělá čísla díky očkování

12. 2. 2014 9:19

...ráda bych dodala, že jsem reagovala na příspěvek paní Kaliny, se kterou souhlasím.

Andy - autorka webu - Re: Re: Skvělá čísla díky očkování

13. 2. 2014 8:56

Vakcíny před 35 lety (vzpomínám si že jsme dostávali i na lžičku) jsou zcela odlišné od vakcín dnes. Je to jako by jste srovnávala dnešní "chemické" párky z českého supermarketu s párky před 35 lety z masa a uzenin. Asi by jste se divila jaký (naprostý) rozdíl by vám byl z laboratoře předložen.

Zdeněk - Re: Re: Re: Skvělá čísla díky očkování

26. 1. 2015 18:43

Paní Andy, překvapuje mě, že by nové vakcíny měly být horší než ty za socializmu. Například proti obrně se používá v ČR od r. 2007 jiná vakcína, u které nehrozí vznik postvakcinační poliomyelitidy vakcína. Ta asi bude lepší. V současné době se dětská obrna vyskytuje pouze v Pákistánu, Afghánistánu, Indii a několika afrických státech. Není ještě vymýcená.
Za to, a to je skvělé, se už nemusí očkovat proti pravým neštovicí. V Somálsku byl v r. 1978 zaznamenán poslední případ. Díky očkování. Ne proto, že by se tam radikálně zlepšila hygiena.
Mám jen obavu, aby někdo "nevytáhnul" neštovice z laboratoře...
Jsem pro očkování a důslednou kontrolu vakcín. hezký den.

Lenka - Re: Skvělá čísla díky očkování

13. 2. 2014 13:25

naprosto souhlasím

Hana - Re: Skvělá čísla díky očkování

23. 9. 2014 10:20

a co cena léčby nemocí způsobené nebo vyvolané očkováním??? Epilepsie, cukrovka, astma, a další autoimunitní onemocnění, jenže to samozřejmě nezpůsobilo očkování.....že.....to se radši rodičům potvrdí jen za zavřenými dveřmi a dál se to nenahlásí.

Věra - imunita

24. 8. 2014 22:05

Ono by bylo třeba se i zamyslet nad tím, jak to bez očkování mohli přežít naši prarodiče, či praprarodiče... Třeba moje prababička se dožila vysokého věku (95 let), nejspíš si prodělala většinu z těch smrtících dětských nemocí, proti kterým se v dnešní době očkuje (Když si porovnáme podmínky jak se žilo tenkrát a jak teď, tak je to sci-fi, že se dalo žít bez očkování). Narodila se ještě před první světovou a celý život žila na vesnici... Její potomci jsou zdrávi, k lékařům nechodí a vlastně ani nevím, jestli v posledních 10 letech měli nějakou závažnou nemoc.... Zato její vnoučata a pravnoučata, která jsou očkovaná začínají trpět alergiemi, exémy... Každý rok jsou v zimním období nemocní, sotva se "uzdraví" hned po týdnu se jdou zase léčit a to jsou očkovaní...

Jana - ...každý máme na výběr...

24. 8. 2014 16:07

Každý má právo se rozhodnout zda naočkuje sebe a své děti. Jen bych chtěla napsat, že každý dospělý, který za své dítě rozhoduje by si měl přečíst aspoň příbalový leták a mít taky otázky na pediatry svých dětí. Kolik z rodičů se o to zajímá??? Asi málo podle některých reakcí dole. Spousta rodičů to bere prostě jen tak, že se očkovalo, očkuje a bude očkovat, protože to ochrání dítě, a tak přijde, nechá píchnout a hotovo a o nic okolo očkování se nezajímají. A když dítě i přesto onemocní, tak se to vlastně ani neřeší, protože stoprocentní účinnost vám přece nikdo ani neslíbil. Tak proč bych měla své dítě nechat očkovat, když to není stoprocentní ochrana a případných vedlejších účinků je mnohem víc... A proč mé dítě pak nebudou chtít vzít do kolektivu, když ostatní děti jsou chráněné??? A tak dále a tak dále...

Andy - autorka webu - DNES JE V ČR POVINNÉ OČKOVÁNÍ ZÍTRA TO BUDE POVINNÁ STERILIZACE

13. 2. 2014 9:05

Říkám to pořád dokola, o svém zdraví a o tom, co kdo bude dělat s mým tělem rozhoduji jen já sama! Nechápu, že ještě v 21.stol. existují nařízení z hůry a říkají mi, co si mám a nemám nechat píchnout do svého těla..

DNES JE V ČR POVINNÉ OČKOVÁNÍ ZÍTRA TO BUDE POVINNÁ STERILIZACE.. demokracie obdobně jako v KLDR!

Lenka - Re: DNES JE V ČR POVINNÉ OČKOVÁNÍ ZÍTRA TO BUDE POVINNÁ STERILIZACE

13. 2. 2014 13:23

tak když ti nevadí, že svou ješitností ohrožješ zdraví ostatních.....

Andy - autorka webu - Re: Re: DNES JE V ČR POVINNÉ OČKOVÁNÍ ZÍTRA TO BUDE POVINNÁ STERILIZACE

13. 2. 2014 14:05

Jak už jsem psala, žijeme v Německu a zde je očkování nepovinné a nikomu si zde ani náznakem nikdo nedovolí naznačit (už vůbec ne lékař), že by neočkováním (asi 25% populace z 85milionů) někdo někoho ohrožoval.. výskyt očkovaných nemocí je přesto nižší než doma, hold je vidět, že se v Česku máte ještě co učit :-) tady si prostě na demokracii nikdo nehraje, tady prostě je a to je dobře, protože v Čechách je i díky této politické hře na povinné očkování (kdo to ještě nepochopil je jaksi mimo) vše totálně v...

Jana - Re: Re: DNES JE V ČR POVINNÉ OČKOVÁNÍ ZÍTRA TO BUDE POVINNÁ STERILIZACE

24. 8. 2014 15:57

To není o ješitnosti, pletete si pojmy s dojmy. Když se nad tím do hloubky zamyslíte a začnete se o to více zajímat, nikdy tohle nenapíšete... Navíc, proč se bojíte nemocí od lidí, kteří očkovaní nejsou, když vás vakcína, kterou jste si nechali dobrovolně píchnout, má ochránit, ne?

Věra - kdo chce kam...

24. 8. 2014 12:20

Tak zastánci očkování, šup na přeočkování, aby nemocnost na spalničky, zarděnky a příušnice nestoupala, nechceme tady přeci epidemii ;) aby se nám ty děti od nenaočkovaných dospělých nenakazily ;)

Lucie - Kecy

24. 8. 2014 5:30

Nechápu komentáře některých lidi. Vždyť tam je odkaz na statistiky nemocí, takže to máte podloženo čísly. Navíc výskyty nemocí se opravdu začaly podstatně snižovat již dlouhou dobu před zavedením očkováni. A argumentovat tím, že my jsme též naockovaní je kravina: jednak byly úplně jiné vakcíny (a to tedy podstatně) a jednak pokud i dříve existovalo hlášení nežádoucích učinků tak jako teď (kdy lékaři přiznají jeden případ z xxx ) tak to pak vypadá, ze je vše OK. Ale že někteří z nás dostali "rakovinotvornou" vakcínu, o tom se mlčí. Ti, co si myslíte, že je očkování skvělé - znáte látky, které vakcíny obsahují? Proč se očkuje již ve 2 měsících? V takovém věku je velice těžké prokázat nežádoucí účinky! Ale, kdo nechce tak nepochopí, ale potom, až budete mít po očkováni nějaké problémy, prosím nechoďte si pro rady co máte s dítětem dělat až vám bude 3 dny v kuse neutesitelne plakat (a to je jen začátek). Všichni jsou vždycky strašně chytří, ale jen do doby, než se jim stane průser. To už jsem viděla několikrát.

Andy - autorka webu - KBYBY OČKOVÁNÍ VYMÝTILO NEMOCI KAM SE PODĚLY TY, NA NĚŽ OČKOVÁNÍ NIKDY NEBYLO?

13. 2. 2014 14:49

Kdyby jen vakcíny vymýtily nemoci, jak se s oblibou zastánci očkování argumentují, (překroucený fakt jež vidí každý, kdo si nastudoval grafy poklesu nemocí v Evropě ještě před zavedením plošných očkování)tak by mě zajímalo kam se poděli ostatní infekční nemoci, na které očkování nikdy neexistovalo, byly daleko závažnější než oněch 9 nemocí, na které se povinně očkuje a přesto vymizely? To přece odporuje pro-vakcinančním teoriím?

Lenka - a kolik stojí léčba nemocí?

13. 2. 2014 13:21

Chtěla bych vědět, kolik by stála léčba nemocí. Není přeci jen očkování levnější než léčit nemoci? A když se přestane očkovat - tak se nám většina chorob pravděpodobně zase vrátí, že? Řekla bych, že je očkování dle této statisktiky úspěšné a děkuji za to, že tyto nemoci nejsou.

Andy - autorka webu - Napsala jsem tento článek úmyslně jak "pro blbý"

13. 2. 2014 9:00

Článek jsem napsala úmyslně tak, aby mu rozuměl i ten, kdo má jen základní školu.Protože kdyby zde začala rozebírat imunologii (Vakcíny snižují počet bílých krvinek, schopnost fagocytózy polymorfonukleárů, vitalitu lymfocytů a segmentaci neutrofilů.. akcína zeslabuje imunitní odpověď zprostředkovanou Th1 lymfocyty o 50 %) tak by tomu rozuměl asi málo kdo.

Andy - autorka webu - JSEM ZASTÁNCE SVOBODNÉ VOLBY V OČKOVÁNÍ

13. 2. 2014 8:53

Osobně jsem zastánce svobodné volby v očkování.Žijeme na jihu Německa, zde je očkování volba každého jednotlivce, A ZA TO JSEM RÁDA, nikoli tedy nařízením z hůry tak jak je zvykem postkomunistickém Česku.Říkám neustále dokola, ať si každý do svého dítěte napíchá co chce, mě je to total egal.

K výskytu epidemie spalniček na téměř 85milionové DE je 1773 případů v roce 2013. Což odpovídá zrhuba 200 případů na 10milionové Česko. Daleko větší pravděpodobnost(a to téměř 6x větší) je, že zemřete při autonehodě.