Jdi na obsah Jdi na menu

VÝSKYT NEMOCÍ V ČR PROTI KTERÝM SE POVINNĚ OČKUJE

1. 2. 2014

Dala jsem si tu práci a vyzobala čísla výskytu nemocí v 10 milionové ČR (zdroj info Státní zdravotní ústav - SZU)


Povinné očkování  vakcinama všech dětí (řádově 100-120 tisíc dětí určitého věku v ČR) kvůli CELKOVÉMU ročnímu výskytu (tedy mezi víc jak 10miliony lidí):

 ZÁŠKRT: za posledních 35 let se vyskytl v ČR 2x

 HEPATITIDA B: (nemoc přenosná jen krví a tělními sekrety –např.u narkomanů či prostitutek- nedokáži si představit jak se jí nakazí kojenec z normální rodiny) z 10 milionů občanů zrhuba 200 případů ročně

 ČERNÝ KAŠEL: (z 10 milionů občanů) asi 800 případů ročně

 TETANUS: (jedná se o neinfekční onemocnění–nelze se jím nakazit přenosem z druhého člověka, jedná se o nemoc hlubokých znečistěných ran) (z 10 milionů občanů) za posledních 10let ŽÁDNÝ PŘÍPAD (co vím a znám, má přitom dnes každý 3.- 4.dospělý prošlý termín tetanovky -memí to jasný paradox a důkaz,že je to s očkováním trošku jinak než se obecně prezentuje?)

 DĚTSKÁ přenosná OBRNA: za posledních 50 let se na území ČR nevyskytl ani jeden případ (proč se tedy stále očkuje, nechápu)

 HAEMOPHILLUS INFLUENZAE TYPU B: (z 10 milionů občanů) ročně zhruba 15 -20 případů ročně

 SPALNIČKY: (z 10 milionů občanů) ročně zhruba 15 -20 případů ročně

 ZARDĚNKY: (z 10 milionů občanů) 4-14 případů ročně

 PŘIUŠNICE: (z 10 milionů občanů) ročně zhruba 3000 případů, jediné infekční (VIROVÉ!)  onemocnění (mechanismus ochrany vaklcínou je stejný jako u vakcíny proti chřipce- mutací jádra buněk) , které má epideomiologický výskyt jež stojí v 10ti milionovém Česku za zmínku. Touto nemocí může onemocnět kdokoli, nejedná se tedy o rize dětskou nemoc! Šíří se jako chřipka. Epidemie a výskyt je obvykle BEZ KOMPLIKACÍ! Což se však nedá říci o stavu po vakcinaci.

 

Tyto čísla uvádím jen  pro ujasnění, až mi bude zase příště někdo vykládat, že ty nemoci, proti kterým se očkuje, na nás resp. na mé dítě číhají na každém rohu. (navíc nikoho už ale  nenapdane, že se to „číhání“ týká vlastně úplně všech, tedy i dospělých – učinnost vakcín je jen pár let na rozdíl od účinnosti prodělání daných nemocích-tam bývá často celoživotní imunita).

Já bych řekla, že daleko spíš než nemoci z povinného očkování, mé dítě ohrožuje hloupost a neznalost faktů nad obecně zakořeněnými zdravotními mýty v populaci. 

Pravděpodobnost, že se někdo nakazí spalničkami je asi 100X menší než pravděpodobnost, že zemře při autonehodě. (1100-1200 smrtelných případů při nehodě ročně v ČR)

Pokud Vás budou lékaři dále strašit, že se sem blíží epidemie např.spalniček z Německa.Tak pro Vaši informaci, ve více jak 80milionovém Německu je za rok 2013 nahlášeno 1773 případů spalniček, což by při 10mil.Česku odpovídalo zhruba "epiemii" 220 případů za rok na 10milionů obyvatel..to pro ujasnění čísel a pravděpodobností.

Kdo můžete šiřte tyto čísla dál, a nebo je rovnou prezentujte jako neprůstřelný argument svému lékaři, který vás pravděpodobně (poučen farmaceutickým reprezentantem) bude nemocemi strašit asi nejvíce. 

Naproti tomu každá vakcína má vedlejší nežádoucí účinky (to je nevyvratitelný fakt -viz příbalový leták, proto vám žádná vakcína zdraví opravdu nepřidá, jako užívání každého léku má svá opodstatněná rizika) jež může udělat ze zdravého dítěte (někdy i trvale) dítě nemocné!

 

JEŠTĚ ZDE MUSÍM ZMÍNIT JEDEN PODSTATNÝ ČÍSELNÝ FAKT.

CENA JEDNÉ VAKCÍNY SEPOHYBUJE V ŘÁDOVĚ STOVEK AŽ TISÍCŮ, POKUD SE TAKTO POVINNĚ ROČNĚ OČKUJE 100-120 TISÍC DĚTÍ (I ZA CENU POŠKOZENÍ JEJICH IMUNIT) JE TO PROSTĚ JEN SLUŠNÝ A LEGÁLNÍ VÝCUC Z KAPSY ZDRAVOTNÍ POJIŠŤIVNY NA KONTO FARMACEUTICKÉ FIRMY - řádově miliardy každý rok zajištěný příjem.

Více o výskyt nemocí v ČR proti kterým se očkuje najdete na stránkách státního zdravotního ústavu:

http://www.szu.cz/uploads/documents/CeM/Zpravy_EM/21_2012/04_duben/139_vyskyt_inf.pdf

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Katka - O ničem

12. 2. 2014 9:01

Nechci ani vidět ty čísla, kdyby se neočkovalo. Velice jednoduchý nicneříkající článek hodný základní školy.

sali - Doporučuji přečíst...očkování je pouze byznys..nic víc

7. 2. 2014 11:28

http://www.celostnimedicina.cz/exkluzivni-a-sokujici-rozhovor-s-byvalym-reditelem-farmaceuticke-firmy.htm

Andy - autorka webu - Děkuji

6. 2. 2014 17:29

Jsem ráda, že diskutujete a přemýšlíte. Děkuji. Osobně jsem naprostý zastánce svobodné volby v očkování. A také říkám, ať si každý do svých dětí naočkuje co chce.. :-)

WAD - bože..

6. 2. 2014 16:18

... bez urážky, ale něco tak hloupého jsem už dlouho nečetl..

Bez očkování by ten výskyt byl radikálně vyšší - a třeba tetanovka.. nejdřív si prosím něco dohledejte a pak teprve šiřte bludy.. děkuji.

pozor na to - Re: bože..

6. 2. 2014 17:20

za chvili bude jedovate i pasterizovane mleko, nekterym lidem by neuskodilo aspon zakladni vzdelani, presne tak, vetsi blud, lepereceno prekrouceny vyklad treba i presnych stat. dat jsem dlouho necetl.

Zuzana - tetanus

6. 2. 2014 17:03

jo a je zbytečné, očkovat tetanus, protože pokud máš hlubokou ránu - uzavřenou bez přístupu kyslíku, kde máš nějaké nečistoty, nejlépe hlína, tak ti stejně v nemocnici štípnou tetanovku....takže očkování je fakt zbytečné

Zuzana - podpora článku

6. 2. 2014 17:01

Zde je jiný zdroj informací, který mluví o tom, že vakcinace není příčinou vymizení nemocí, proti kterým se očkuje.
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1338

Jan - Opravdu?

6. 2. 2014 16:02

Tak teď si ještě najděte výskyty v jednotlivých letech v minulosti, porovnejte s různým stupněm proočkovanosti, druhů vakcín apod., prostě vývoj. Vaše "statistika" je totiž opravdu velice vypovídající. Tetanus u nás nebyl ani jeden proč? Vykultivujte si nejbližší kus země, plotu nebo něčeho podobného a pak se můžeme o něčem bavit. To je fakt neuvěřitelné, jak jste tady tzv. z hovna upletla bič.

Lister - ?

6. 2. 2014 16:01

A neni ten vyskyt nizky prave diky ockovani? Jen se ptam...