Jdi na obsah Jdi na menu

DENÍK mé DUŠE

 

Někdy postačí jediná myšlenka, nápad či inspirace, aby člověk úplně změnil svůj směr. Věnováno všem těm, kteří se kdy odvážili MYSLET JINAK.

img_20230909_162710.jpg

Andrea Kindermann

váš osobní průvodce TRANSFORMACE

 

Příspěvky

TAJEMSTVÍ PYRAMID

8. 8. 2020

2020-0808.jpgPoutavý dokumentární film podrobně zkoumá jeden ze sedmi divů světa - Velké Pyramidy v Egyptě. Tajemství, které tyto epické stavby obklopuje už po staletí, je zdrojem různých teorií, od vědeckých až po skutečně bizarní. Nicméně podrobný výzkum, který trval více než 37 let, v oblastech jako je Čína, Peru, Mexiko nebo Egypt, pomohl jednomu vědci pochopit a poté odhalit, co se skrývá za jednou z největších archeologických záhad všech dob. Jde o poselství klíčového významu pro lidstvo napříč časem a prostorem.Za mne jeden z nej dokumentů o pyramidách. V článku odkaz na YT.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

NAŠE TĚLA JSOU ODRAZEM NAŠICH ŽIVOTŮ

7. 8. 2020

2020-08-08.jpgNaše tělo je jasným důkazem a odrazem toho, jaký ve skutečnosti žijeme život a je zrcadlem stavu naší mysli. Pokud je naší opravdovou hodnotou být zdrav (já to tak určitě mám), je navíc potřeba si všímat take svých myšlenek i slov.. Vždyť slova, která vyslovíme, ale i ta, která si jen myslíme, prokazatelně ovlivňují nejen naši náladu, ale i současnou buněčnou strukturu (skutečný stav těla).
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ZMĚŇME ZPŮSOBY JAKÝM PROŽÍVÁME SVÉ TĚLO, ZMĚNÍME TÍM CELÝ SVŮJ ŽIVOT

19. 7. 2020

2020-07-19.jpgVětšina toho, co cítíme, je výsledkem toho jak používáme své tělo.. i letmé změny ve výrazu obličeje dokážou ovlivnit způsob toho, jak se cítíme a tedy i například to jak hodnotíme svůj život (už jste si také všimli propojenosti, hodnocení svého života s aktuálními vnitřními pocity?)

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

CESTA SPOKOJENÉHO ŽIVOTA

17. 7. 2020

img_20200717_165921.jpgProšla jsem si za poslední roky docela výraznou osobní proměnou. A to teď nemluvím o svém fyzičnu. Myslím tím svůj způsob uvažování o životě (cítím vděčnost za vše, co mám), způsob přemýšlení o druhých (mám pochopení téměř pro všechny) i závazek jedinečné cestu k životnímu štěstí a spokojenosti i kdyby trakaře padaly.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

NAŠE POHYBY PROZRAZUJÍ NAŠI NÁLADU

16. 7. 2020

img_20200717_172308.jpgMáme jedinečnou DNA, jedinečné otisky prstů, originální barvu hlasu a také jedinečnost našich pohybů.
Napadlo vás někdy jaké poselství vysíláme do světa způsobem jakým se vlastně hýbeme? Každým svým krokem nevědomky druhým říkáme, kdo jsme a jak se právě cítíme. Je to takové naše jedinečné "mluvení bez mluvení".
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

VÍTEJME SLUNOVRAT, JEDEN Z NEJMAGIČTĚJŠÍCH DNŮ V ROCE

21. 6. 2020

2020-06-21.jpgDnes k nám přišlo konečně léto. Letní slunovrat je jedním z nejmagičtějších dnů v roce. Slunce, světlo, teplo a pohlazení na duši to jsou magické ingredience léta. První letní den oslavujeme slunovratový východ i západ Slunce. Každoročně se 21. června na mnoha místech po celém světě vítá léto, přichází radost, naděje a plodnost.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

PĚT VTEŘIN KAŽDODENNÍ ODVAHY

20. 6. 2020

2020-06-20.jpgVšechno konání určuje síla naší každodenní odvahy. To naše drobná, vědomá rozhodnutí určují náš skutečný směr. V životě o věcech však raději příliš přemýšlíme místo toho, abychom prostě už konečně něco začali dělat.

Ano, je pro nás daleko pohodlnější jet na autopilota než odpovědně převzít otěže svého života a kočírovat vnitřní spřežení řítící se existencí světa.

Často však místo očekávaného činu "něco" uvnitř naší hlavy zatáhne ruční brzdu a nestane se zase jako obvykle vůbec nic. Takové zaseknutí v časoprostoru obhájené argumenty logické hemisféry našeho mozku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

MOBILITY LIFE BALANCE

14. 6. 2020

2020-06-14-zf.jpgMoje práce? ZF E-mobility.

Přeji vám, přátelé, sílu, nadšení i potěšení, ať děláte cokoli. Není žádné umění dělat s láskou to co nás baví. Dělat s láskou to, co zrovna děláme, to je ten opravdový kumšt.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ZABÝVAT SE TADY A TEĎ JE ZPŮSOB JAK PŘEŽÍT I TY NEJVĚTŠÍ TĚŽKOSTI

6. 6. 2020

2020-0606.jpgTotální stres... alespoň tak mi to vychází podle psychologické škály životních událostí (271 bodů). Já to naštěstí zas tak katastroficky nevnímám. Každopádně si v této své náročné době nepomáhám falešnými berličkami, tedy alkoholem, kouřením a už vůbec ne nějakÝmi oblbovacími praškami na hlavu (každý ať si užívá co chce, moje volba to však není). Mne pomáhají skvělí lidé, jejich přítomnost i milá slova.

Mým osobním tajemstvím, které mě taky drží nad vodou, je, že se zabývám jen tím, co je "tady a teď" a věnuji tomu svou plnou pozornost.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ VZTAH JE TEN K SOBĚ SAMÉMU

27. 5. 2020

2020-05-27.jpgTím nej vztahem, který mám a budu kdy vůbec opravdu mít, je vztah ke mně samotné. Každý jiný vztah v životě přijde a zase jednou odejde. Jediný člověk, se kterým jsem tady úplně navždy, dokud nás smrt nerozdělí, je sama se sebou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

KAŽDÝ ČLOVĚK JE JEDINEČNÝ A JE DŮVOD, ŽE NA SVĚTĚ EXISTUJE

24. 5. 2020

2020-05-24.jpgKaždý z nás je jedinečný. Všichni máme své vlastní zkušenosti a máme své vlastní zážitky. V životě jsme udělali nejrůznější rozhodnutí, vyzkoušeli nejrůznější věci, dopustili se nejrůznějších chyb a vydali se na nejrůznější cesty, díky kterým jsme navzájem odlišní a došli jsme až sem, do "tady a teď". Člověk, kterým jsme dnes je souborem drobných činů, myšlenek i pocitů, rozhodnutí i událostí jejíž kombinaci nikdo jiný nezažil.

Květinové hodiny v Chomutově. Místo, které mi připomíná, kdo ve svém nitru vlastně opravdu jsem. Člověk, co si plni své sny, mění sebe i okolní svět.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

DEN MATEK JE DEN DÍKUVZDÁNÍ VŠEM SUPERMÁMÁM

10. 5. 2020

2020-05-10.jpgPrávě dnes tady máme den, kdy se vzdává pocta mateřství.. Den matek.

A tak tady sdílím takových sedm úhlů pohledu na mateřství ( pro každý den v týdnu jedna myšlenka):

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

DOMEČEK PRO VÍLY JAKO SEMÍNKO VZPOMÍNKY PRO ŠTĚSTÍ

7. 5. 2020

2020-05-07-vily.jpgVíte, co je klíčem k dlouhodobému pocitu štěstí? Hezké vzpomínky!

A tak jsem dnes zasela do mysli svojí dcerky další jedno malé, vzpomínkové semínko. Navíc jsem tím splnila svou každodenní výzvu pro drobnou změnu a vytvořily jsme spolu naši první zahrádku pro víly.. jak krásné je být zas jak malé dítě a bezstarostně si hrát.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ZASTAVME SE A ZKUSME JEN ZÍRAT Z OKNA

29. 4. 2020

2020-04-29.jpgJestli se necítíte dobře, jestli na vás padly v téhle zmatené době nějaké chmury, jestli nemáte zrovna svůj den.. mám pro vás nejprostší a zároveň nejspolehlivější radu: ZASTAVTE SE A PODÍVEJTE SE VEN Z OKNA.

Možná nevěříte, ale tenhle jednoduchý pohled vám skutečně dokáže změnit náladu. Tedy pokud z něho můžete pozorovat alespoň špetku přírody. Nevěříte? Fakt je to tak, zkuste to alespoň na pár minut a pochopíte..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

NÁŠ ŽIVOT NENÍ SAMOZŘEJMOST

24. 4. 2020

2020-04-24.jpgPravidelně mám pocity, že je každý nový den jak bílý nepopsaný list papíru, který můžeme zaplnit svým vlastním způsobem. Sami rozhodujeme, co na něj namalujeme a napíšeme.

 

Je přitom úchvatné vnímat pestrosti světa i lidí okolo nás. Každý den je obrovským darem, který jsme od života dostali. Není samozřejmostí. Važme si ho. Nejsme tu navěky. Naše životy jsou jako rozepsané knihy.. ať jsme tedy autory příběhu, které je radost číst.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

DŮLEŽITÉ JE TO, CO S TÍM VŠÍM UDĚLÁME

19. 4. 2020

2020-04-19.jpgŽivot je to, co máme.. ne to, co bychom chtěli.
Také si někdy v mysli pokládáte otázky, jak to všechno teďka zvládneme? Co bude dál? Nejistota, strach či obavy nečekaně zaplavují nejednu roztěkanou mysl.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

KAŽDÝ Z NÁS JE NAPROSTO JEDINEČNOU BYTOSTÍ

8. 4. 2020

2020-04-08.jpgVětšina našich problémů vznikne, často až ve chvíli, když se začneme porovnávat s těmi kolem nás.Každý člověk má však jedinečnou cestu, nikdo není lepší než ten druhý. Jediné, co takovým zbytečným porovnáváním získáme, je stres a vlastní znepokojení.

Pokud se jen soustředíme na to, co nemáme, nikdy nebudeme mít dost, naopak pokud se soustředíme na to, co máme, budeme mít ještě víc.. takhle to ve vesmíru prostě funguje.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

NIC NENÍ V NAŠEM ŽIVOTĚ DŮLEŽITĚJŠÍ, NEŽ ABYCHOM SE V NĚM CÍTILI DOBŘE

29. 3. 2020

2020-03-29.jpgVždycky se v životě rozhoduji podle svých pocitů.. pokud se při nějaké konkrétní volbě cítím dobře, jdu do toho. Pokud mi moje tělo hlásí negativní stav, pokud to jen trochu jde, zdržím se akce.

Protože cokoli pociťuji jako dobře, je se mnou v harmonii. Cokoli pociťuji jako špatně, v harmonii se mnou v žádném případě není.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

DŮLEŽITĚJŠÍ NEŽ TĚLO JE NAŠE PSYCHIKA

19. 3. 2020

2020-03-19.jpgDůležitější než naše tělo je naše psychika.Tělo duši poslouchá a právě podle ní se řídí. V našem těle se neděje nic náhodně. Žádná překážka ani nemoc člověka nepoloží pokud má vnitřní sílu. Pokud má jeho tělo energii se bránit (že mu to hlava kolikrát komplikuje). Autentická energie mysli i láska ❤️ umí doslova zázraky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE

MOJE ROUŠKA CHRÁNÍ TEBE, TVOJE ROUŠKA CHRÁNÍ MĚ

16. 3. 2020

2020-03-16.jpgMoje rouška chrání Tebe, tvoje rouška chrání mě.. krásná a výstižná myšlenka. Kéž by bylo více takových, co nemyslí jen na sebe.

Vzpomínám si, když jsem se v práci kdysi chránila rouškou (příspěvek z roku 2018), protože na mě něco lezlo, tak jsem byla za exota. Dneska už nám s tou rouškou v práci do smíchu fakt nebylo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

MĚJME SAMI SEBE SKUTEČNĚ RÁDI

15. 3. 2020

2020-03-15.jpgBýt spokojený sám s sebou, mít se opravdu rád, navzdory věku, váze či vzhledu… přátelé to je TO tajemství. Je potřeba zbavit se sebenenávisti, role oběti a vystoupit ze spirály své úzkostí. Mít strach nevadí, důležité je být v souladu se svým vnitřním já a jít si svou cestou, i kdyby trakaře padaly.

Žije-li člověk v souladu se svou duší, má ve svém životě vnitřně dobré pocity, třebaže se ho snaží  vnější okolnosti nějak potrápit. Každé naše rozhodnutí dnes určuje, jací budeme zítra. Rozhodnu-li se dnes být obětí, budu obětí i zítra. Když svůj postoj ke světu změním dnes, zítra uvidím úplně jinou realitu. Tak to na zemi prostě funguje.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ČESKO JE V NOUZOVÉM STAVU, NAJDĚME SI NA TĚCHTO CHVÍLÍCH TO DOBRÉ

13. 3. 2020

heart-1192662_1920.jpgPřátelé, přeji nám všem v tomto zvláštním období roku 2020 především sílu své duše.

Věnujme prosím čas i pozornost našim dětem (když už je máme nečekaně doma), procházkám v přírodě (když už se musíme vyhýbat hromadnýmu kontaktu s lidmi) a hlavně buďme především milující lidské bytosti (když už máme tu obrovskou energii svého ❤️).

Život není jednoduchý, já vím, ale když se máme s kým o své starosti podělit, dá se to zvládnout.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

V KAŽDÉM Z NÁS JE DOSTATEK VNITŘNÍHO SVĚTLA.. JEN HO NENECHAT VYHASNOUT

8. 3. 2020

2020-03-08.jpgMarcus Aurelius, známý římský císař i filozof, autor slavných "Hovorů k sobě" napsal, že když nás něco rmoutí, v podstatě necítíme hořkost kvůli té věci samé, ale spíše kvůli tomu jak ji vnímáme. To však můžeme kdykoli změnit.Takže?

 

Kultivujme proud své pozornosti směrem, který nám pomáhá růst a rozvíjet se a na to ostatní (negativní, co nás ničí a táhne dolů) nehleďme, protože na každém okamžiku se dá najít něco dobrého, co je tam jen a jen pro nás.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ANTIDEPRESIVA ZAPLAVUJÍ SVĚT

1. 3. 2020

2020-0301.jpgAť chceme či nechceme v našich životech se v čím dál větší míře objevují pilulky.. mám pocit, že jsou úplně všude. Vždyť už jeden z pěti dospělých bere léky na psychické potíže. Jejich spotřeba v Česku za posledních 10let vzrostla trojnásobně (antidepresiva u nás bere už přes 600 tisíc lidí). Ve Francii a Anglii prý takhle frčí už více jak třetina dospělých.To snad ani není možné!

Jestli si však my ostatní myslíme, že jsme téhle chemii pro mozek ušetřeni, tak vás musím zklamat, těmhle lékům bohužel neunikne nikdo. Rozbory a testy vodovodních sítí potvrzují, že jsou v ní stopy nejen antikoncepce, ale i antidepresiv. My jsme těmi nejrůznějšími léky, chtě nechtě, doslova zaplaveni.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

Cesta do hlubin mozku - Co nás dělá tím, čím jsme(2)

29. 2. 2020

Co nás dělá tím, čím jsme? Perfekní dokument o mozku, díl 2. The Brain with David Eagleman Dokumentární cyklus. Vydejte se spolu s tvůrci do hlubin lidského mozku. Poznejte jeho tajemství i způsob fungování.

https://www.youtube.com/watch?v=kqK_gBnfZPQ

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

VIDEO: CESTA DO HLUBIN MOZKU - 1.ČÁST

19. 2. 2020

2020-02-19.jpgCesta do hlubin mozku - Co je naše skutečnost? Občas píšu věci, kterým se nechce ani věřit. Vnímání skutečnosti má totiž hodně málo společného s tím, co se děje tam venku jako strašně moc s tím, co se děje tam uvnitř (naší hlavy).Ono totiž vůbec nezáleží na tom, co máme před očima, jako na tom jak to naše mysl interpretuje. Více možná pochopíte z perfektně udělaného dokumentu o mozku zde:https://www.youtube.com/watch?v=JUNEB4FQBH4
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

JÍT PO ŽIVOTNÍ CESTĚ ZA SVÝMI SNY

14. 2. 2020

2020-02-14.jpgMít svůj sen a jít po své cestě.. Když jdeme za tím, co nás baví, prožívané mnohem lepší život. Lidé, kteří dělají to, co mají rádi, jsou obvykle spokojenější než ti druzí, prostě proto, že následující své sny..nezávislé na tom, kolik jim je let či jak vypadají.

Stejně jako u auta, s prázdnou nádrží motor nenastartuje. Naše sny jsou palivem pro osobní cestu životem. Bez nich nelze dosáhnout žádných smysluplných a trvalých hodnot.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ÚČAST V PSYCHOLOGICKÉM VÝZKUMU - PŘIDEJTE SE K NÁM

12. 2. 2020

2020-02-12.jpgDrazí přátelé, katedra psychologie Univerzity Palackého aktuálně provádí výzkum inkoustových skvrn projektivní metodou (neboli zjišťuje reakce lidí na neurčité podněty). Samozřejmě anonymně.Pokud věnujete vědě něco přes půl hodiny svého času (kliknutím na odkaz níže) zúčastníte se zajímavého psychologického výzkumu předních odborníků z obecné psychologie u nás.Získáte tak pro sebe zajímavé hodnocení osobnostního testu a pro mě cenné informace, které mi pomůžou při studiu zajímavého oboru psychologie. Díky každému za účast i za sdílení testu. http://inkblot.vyzkum-psychologie.cz?992

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

V ŽIVOTĚ JSME ČASTO SVÝMI SMYSLY KLAMÁNI

7. 2. 2020

2020-02-07.jpgTo, jak vnímáme svět je ovlivněno nejen  interpretací naší mysli, ale také tím, čím ty informace z venku přijímáme.. našimi smysly. A ty máme jako lidé na jednu stranu dost podobné (mechanismy na základě kterých fungují), na druhou stranu je máme individuálně citlivé (například vnímání barev je naprosto osobní záležitost, už proto, že tam venku žádné barvy, ale ani zvuky nejsou).

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ČASTO SE HONÍME ZA ŠPATNÝMI VĚCMI

31. 1. 2020

2020-01-31.jpgDoufám, že všichni  jednoho dne zbohatnout, stanou se slavnými a získají vše, o čem kdy snili, aby už konečně zjistili, že to není odpověď.. protože dokud  se budeme pořád honit za těmi nesprávnymi věci, ty správné nikdy nedokáží dohnat nás.

Přeji všem dokonalý víkend. Andy, filozofka

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0