Jdi na obsah Jdi na menu

Kniha:Jak nezemřít - Objevte potraviny, které prokazatelně pomáhají prevenci před onemocněním a prodlouží vám život

1. 8. 2017

Onemocnění, jako jsou nemoci srdce a cév, rakovina, cukrovka, vysoký krevní tlak, Parkinsonova či Alzheimerova choroba (a další), si každý rok i u nás vyžádají desítky tisíc lidských životů. Tak tomu být ale nemusí.

 

Když se zařídíte podle rad dr. Michaela Gregera, zakladatele a provozovatele webových stránek NutritionFacts.org, naučíte se, které potraviny konzumovat a jaké změny v oblasti životního stylu uskutečnit, abyste dokázali nejenom předcházet patnácti hlavním příčinám úmrtí (první část knihy), ale také s těmito chorobami efektivně bojovat - a zkvalitníte a prodloužíte si tak život. Vyskytuje se ve vaší rodině rakovina prostaty?

Odložte sklenici mléka a zahrňte do svého jídelníčku lněné semínko.

Máte vysoký krevní tlak? Ibiškový čaj účinkuje lépe než přední lék proti hypertenzi, a to bez negativních vedlejších účinků.

Bojujete s rakovinou prsu? Konzumace sóji je spojena s lepší prognózou.

 

Máte problémy se srdcem? Přejděte na celozrnnou stravu založenou na konzumaci rostlinných potravin; výsledky vědeckých studií opakovaně ukazují, že taková změna dokáže postup onemocnění zastavit i zvrátit.

 

Dr. Greger ve své knize shrnuje poutavou a často i vtipnou formou poslední výsledky vědeckého poznání (cituje výsledky asi 2 600 studií) na téma vztahu výživy a zdraví. Druhá část knihy je plná praktických rad ohledně potravin a návyků, které by se měly stát součástí naší každodenní rutiny. Jedná se o ten nejlepší (a nejfundovanější) lékařský předpis pro vaše lepší zdraví, jaký v současné době existuje.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář