Jdi na obsah Jdi na menu

kniha: TANTRA SPIRITUALITA A SEX (Osho)

15. 10. 2011

Tantra je způsob prostého vnímání života, a všeho co k němu patří Plné a pravdivé prožívání naprosto všeho, vede k větší vděčnosti, radosti ...člověk nemusí něco dusit, potlačovat před něčím unikat... Sex je totiž nejzákladnější energií. Až porozumíte sexuální extázi, můžete porozumět tomu, o čem mluví mystikové: kosmickému orgasmu.


Je to nejcitlivější příspěvek týkající se lidské sexuality. OSHO rozbíjí předpojaté názory a dokazuje nám, že klíčem k božství je skutečné akt lásky. FREUD začal se studiem světa sexuální patologie, MASTERS a JOHNSON zkoumali svět normálního sexuálního chování a teď nás OSHO uvádí do tantry, v níž se sex může stát dveřmi k nejhlubším posvátným zážitkům.

 

Tantra vnímá tělo jako chrám ducha. Když se naučíme tělo ctít jako svůj chrám, naučíme se tím i jeho moudrý způsob, kterým nám tělo přináší zpět ztracenou nevinnost, do níž se tolik toužíme vrátit. Nevinnost je naše bytí v přítomném okamžiku, meditativní stav "teď a tady", který je tělesnému zážitku přirozený.

 

V tantře se mluví o sexuální energii jako o energii nabíjející všechny orgány těla a ženy označuje jako »nebeské strážce sexu«.  

 

Tantra, jako všechny esoterické filosofie, není jen o sexu. Je to souhrn vidění světa, životní styl a způsob léčby. Inspirujte se učením starým pět tisíc let… stojí to za to.

 

Bez pokory, úcty, lásky a zodpovědnosti člověk na Cestě dlouho nevydrží, uhne...

a ani možná nezjistí, že již nežije...

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Radka - Tantra

29. 5. 2014 10:46

Otázka je, zda se vůbec tantra dá naučit jen tak z knihy? Podle mě je třeba alespoň trochu praxe - vidět naživo jak to funguje, nechat si poradit. Rok jsem navštěvovala kurzy tantry http://www.tantra-masaz.cz/skola-tantra-masaze/ a už první týden jsem začala chápat, že spousty věcí jsem doteď dělala špatně. Prostě praxe je praxe.

Ondřej - Tantra Festival

26. 2. 2013 17:21

Je to tak, kdo by se chtěl o tantře dozvědět více, mohu doporučit ochutnávka všech tantrických směrů u nás na Tantra Festivalu v Praze - http://www.tantra-festival.cz/ .