Jdi na obsah Jdi na menu

kniha: KARMA Z MINULOSTI (J.HALLOVÁ)

1. 7. 2013

Autorka bestselleru Karma vztahů dále rozvíjí své bádání o vlivu minulých životů na naši současnost, které můžeme rozeznat v osobním horoskopu. Kniha plná praktických rad a odhalujících poznatků naučí i úplného začátečníka v astrologii, jaké karmické vlivy můžeme v horoskopu objevit, jak se v tomto životě projevují a jak vlastně celý řetězec příčin a následků funguje.

První kapitoly knihy se týkají výkladu toho, co to vlastně karma je, jak ji autorka chápe a co si pod tímto pojmem představuje.

“Karma je principem univerzální kauzality, kterou přenášejí skutky individua. Každá myšlenka, slovo, skutek a touha mají dynamickou kvalitu a vytvářejí dobré nebo špatné výsledky. Některé obyčejné milosrdné skutky mohou změnit celý život nebo utvářet osud. Skutky nesou své důsledky a celková suma těchto skutků určuje povahu, status a šťastné nebo nešťastné okolnosti, které čekají osobu v jejím příštím životě, a tak dále, od inkarnace k inkarnaci.”

Judy Hallová v této své knize popisuje 4 hlavní karmické úrovně – osobní/individuální, kdy se vyrovnáváme se svým vlastním “materiálem” – s tím, co jsme vytvořili v minulosti, tím, co uvádíme do pohybu nyní, s naším smyslem a naším uzdravením; rodinná/skupinová karma, která se vztahuje ke všemu, od rodiny až po rasovou příslušnost a obvykle převáží nad osobní karmou. Obsahuje jí jedenáctý dům v nativním horoskopu. Kolektivní karma souvisí s veškerou vinou, nenávistí a hněvem rozdmýchaným lidstvem za posledních několika tisíc let. Lze ji vidět ve dvanáctém domě horoskopu. Kosmická karma – karmická astrologie říká, že jsme součástí , volně propojených seskupení, které společně cestují po karmické cestě a že tyto skupiny jsou zároveň součástí širšího celku.Nic se neodehrává izolovaně. Pokud se něco naučíme, skupina se rozvine a celý kosmos z toho má prospěch. Pozvedneme-li svou úroveň vědomí, skupina duší, do které patříme, pozvedne svou úroveň vědomí také a všeobecný vývoj celku se posune vzhůru.

Autorka popisuje také typy karmy – karmu odplaty, karmu odškodnění, karmu vykoupení, karmu zásluh, organickou karma, karmu postojů, symbolickou karmu, karmu povolání, technologickou karma, karmu komunikace, ideologickou karmu, karmumilosti a pozastavenou  karmu.

Další kapitoly jsou již věnovány karmickým vzorcům v horoskopu, kde a v jakých postaveních planet se projevuje záměr duše, zranění duše, naše zásluhy a deficity.

Poslední kapitola  je o tom, jak překročit karmu. Je to jednoduché, vážení … “prostě jen musíme proměnit svou úroveň vědomí a posunout svůj způsob života od stávání se k bytí, abychom pochopili, že jsme kosmické, věčné a tudíž již dokonalé bytosti, které mají svobodu, aby vytvářely svou vlastní realitu a osud.”

ZDROJ INFO:

http://www.novoucestou.cz/?p=26597

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář