Jdi na obsah Jdi na menu

Kniha: K ČEMU JSOU DIETY

1. 4. 2018

Kniha je zaměřena na boj s obezitou a srozumitelně vysvětluje omyly mnoha redukčních dietních režimů – reaguje tak na stále se množící „zaručené“ prostředky a postupy spíše laických autorů, kteří se chtějí zviditelnit a obohatit. Současně posoudí oprávněnost a reálnost ucelených dietních režimů, pocházejících z pera odborníků – lékařů.

 

Petr Fořt má zkušenosti v celé řadě oborů počínaje klinickou biochemií až po léčebnou výživu. Má praxi ve vědě a výzkumu - na Lékařské fakultě v Praze několik let zkoumal imunochemii, poté 20 let pracoval jako vědecký pracovník ve fyziologii a dietologii vrcholového sportu. Je autorem desítek vědeckých prací a výzkumných zpráv.

 

PS: Mám přečteny téměř všechny jeho knihy a musím přiznat, že i jeho pohledy na výživu se za těch 20let, co ho sleduji značně vyvinuly a posunuly. Věci, které psal kdysi dnes už neplatí. Každopádně je to profík i kapacita a minimálně publikace od roku 2015 stojí za to opravdu číst a vzít si z nich něco do vlastního živta.

Jen se musím tročku smát těm paradoxům, kdy dnes vyvrací přesně to, co před pár lety vehementně v kniháchsám doporučoval (jezení 6x denně, a mnohé další paradoxy jako způsob jak zhubnout..).

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář