Jdi na obsah Jdi na menu

kniha: DOBA JEDOVÁ 9

1. 10. 2018

Je „bílé zlato“ ve skutečnosti „bílým jedem“? Stali jsme se oběťmi nedozírné manipulace? Nezáleží na tom, zda se jedná o běžný řepný, třtinový či konzumní cukr, takzvanou sacharózu, či vysokofruktózový kukuřičný sirup.  Konzumace této látky ve všech jejích podobách neustále stoupá, je obsažena téměř ve všem – v snídaňových cereáliích, osvěžujících nápojích, ve zmrzlině i chlebu, a dokonce i v cigaretách.

 

Cílem této knihy je vysvětlit, proč je nutné cukry považovat za důvodně podezřelé a jak jsme se dostali do současné situace, kdy: • třetina všech dospělých trpí obezitou, • dvě třetiny dospělých nadváhou, • téměř každý sedmý je diabetik • a každý čtvrtý až pátý umírá na rakovinu.

Přitom až donedávna převládal názor, že „osladit si život“, kdykoli se cítíme unavení, vystresovaní či bez energie, je zcela normální, a hlavně naprosto neškodné.

 

Kniha, kterou jsem si vzala na dovolenou tentokrát, byla pro mne tou nej vědeckou inspirací v osobní cestě za fakty, potvrzující domněnky, že je v naší západní civilizaci něco nok.

 

Jak je možné, že už více jak dvě třetiny dospělých trpí nadváhou? Že u nás máme téměř milion diabetiků? Jak je možné, že znám jen pár zralých dospělých (40+) kteří netrpí nějakou formou "západních" nemocí?

 

Přitom donedávna převládal názor, že za vše špatně v naší stravě mohou tuky a "osladit si život" kdykoli se cítíme vystresovaní a unavení je zcela normální, a hlavně naprosto neškodné.. OÚ BOŽE! (Osobně jsem si tím také prošla, potřeba mít každý den něco sladkého mne ovládala víc než zdravý rozum. Takže každému obránci sladkostí naprosto rozumím.)

 

Investigativní pátrání na poli zdravotní politiky bylo a je vždy mé oblíbené téma. Dnes, po přečtený dalšího dílu DOBY JEDOVÉ na téma CUKR, se za svoje podporování sladkých odměn všem ze srdce omlouvám.

 

Autorem této přelomové práce, založené na dlouholetém podrobném investigativním výzkumu, jenž splňuje i přísná kritéria pro průkazní materiál u soudu, je novinář Gary Taubes, původní profesí fyzik, který se později zaměřil na problematiku z oblasti medicíny a vědy o výživě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář