Jdi na obsah Jdi na menu

Kniha: 10-denní DETOX na vyrovnání hladiny cukru v krvi

28. 7. 2017

Detoxikace pro úpravu hladiny krevního cukru

Aktivujte přirozené schopnosti těla spalovat tuk a hubnout

Chcete změnit svůj život za 10 dní?

 

Účinný program, který vám pomůže nejen dosáhnout rychlého a udržitelného snížení nadbytečných kilogramů, ale zbaví vás rovněž chronických zdravotních potíží, jako astma, bolesti kloubů, zažívacích potíží, autoimunitního onemocnění, bolesti hlavy, alergie, akné, ekzémů i sexuální dysfunkce, či upraví cukrovku 2. typu.

 

Desetidenní detoxikační dieta dr. Hymana je jednoduchá, alek účinná metoda, která vrátí vašemu metabolismu rovnováhu, odbourá závislost na nezdravých potravinách, upraví hormony a zbaví organismus skrytých zánětlivých procesů.

 

 

 

Recenze knihy:

 

I  přes čím dál více propagovaný zdravý životní styl lidstvo stále tloustne. Podle Dr. Marka Hymana stojí za fenoménem nadváhy a obezity hlavně obrovská konzumace rafinovaného cukru, který na nás číhá z většiny průmyslově vyrobených potravin. Kniha 10-denní detox vám poskytne návod, jak se závislosti na téhle „droze“ co nejrychleji zbavit.

 

Dr. Mark Hyman je nejen praktický lékař, ale i autor šesti knih, jež se umístily na žebříčku bestsellerů deníku New York Times. Tento mezinárodně uznávaný odborník se dlouhodobě zabývá epidemií cukrovky a obezity, zároveň se snaží masovému publiku přiblížit zdravotní komplikace, jež jsou důsledkem špatných stravovacích návyků, prostřednictvím TV pořadu Katie Couricové, v němž pravidelně vystupuje. Na svém kontě má spolupráci s takovými osobnostmi, jako jsou manželé Bill a Hillary Clintonovi.

Titul 10-denní detox na vyrovnání hladiny cukru v krvi, který u nás vydalonakladatelství NOXI, je komplexním průvodcem změny životního stylu. Na rozdíl od jiných knih o detoxikaci těla nenabízí tato  žádné návody na několikadenní hladovky nebo pročišťování organismu prostřednictvím bylinných čajů. Dr. Hyman vytvořil desetidenní plán, během něhož ze svého jídelníčku vynecháte jen určité potraviny a nahradíte je něčím jiným. Nemusíte mít tedy obavy, že byste v průběhu detoxikace hladověli.

Kniha je rozdělena na sedm částí, jež vás postupně provedou celkovou změnou vašich dosavadních návyků. První část nazvaná „náš obří problém“ se zabývá otázkami, proč se lidem obecně nedaří zvítězit nad svými nadbytečnými kily, a detailně vysvětluje problematiku závislosti na cukru. Svá tvrzení autor dokládá na mnohých vědeckých studiích a zároveň podotýká, proč se o tomto problému nemluví.

Autor se současně snaží vyvrátit osm nejčastějších mýtů o hubnutí, mezi něž řadí například domněnku, že všechny kalorie jsou si rovny, nebo že je tloustnutí geneticky dané. Cílem této úvodní části je objasnit časté mystifikace a přesvědčit vás, že i vám se může podařit přebytečné kilogramy shodit.

V druhé části Dr. Mark Hyman podrobně představuje svůj detoxikační program a objasňuje, které potraviny je potřeba během detoxikace vynechat a z jakého důvodu. Zároveň vás nabádá k tomu, abyste se na očistu těla pečlivě připravili a během celé procedury si vedli deník o svých pokrocích a pocitech. Také zdůrazňuje, že pokud se léčíte s nějakým onemocněním (např. s cukrovkou), měli byste se o zahájení detoxikace nejprve poradit se svým lékařem.

Následující stránky vás seznámí s potravinami, které je vhodné do nového jídelníčku zařadit, a celá čtvrtá část se důkladně zabývá samotným procesem detoxikace. Autor uvádí nejen rozpis jídel, ale i další informace o právě probíhající cukrové „odvykačce“. Další kapitoly se věnují otázkám, jak postupovat po dokončení detoxu a jak např. zpět zařadit některé potraviny tak, aby byly pro vás co nejméně škodlivé. Dr. Hyman vás taktéž bude nabádat, abyste svůj zážitek s detoxikací šířili mezi své přátelé a rodinu.

Poslední, sedmá část titulu 10-denní detox na vyrovnání hladiny cukru v krviobsahuje informace k jídelnímu plánu a mnoho jednodušších i složitějších receptů, jež jsou součástí očistného jídelníčku. Dr. Hyman uvádí i praktické odkazy, pár slov o sobě a nechybí ani rejstřík hesel a receptů.

Nejvíce mě na této publikaci zaujal její koncept. Než na vás autor začne chrlit zákazy a příkazy, jasně a srozumitelně vám vysvětlí, co může být příčinou vašich zdravotních potíží a rostoucí hmotnosti. Poté, co máte určitou představu o tom, jak potravinářský průmysl funguje a jaký vliv má konzumace obrovského množství rafinovaného cukru na vaše zdraví, vám autor předkládá řešení, jak se této závislosti zbavit.

Velmi oceňuji, že velká část receptů pracuje se snadno dostupnými potravinami, které koupíte v každém větším supermarketu. Specifičtější ingredience, jako je např. mandlové mléko nebo konopná semínka, seženete v obchodě se zdravou výživou. Nemáte-li problémy s angličtinou, můžete si portfolio zdravých jídel rozšířit o další nápady podle kuchařky Dr. Hymana The Blood Sugar Solution Cookbook, v níž najdete 175 pokrmů se sníženým množstvím sacharidů.

Cukrem jakožto silnou drogou se nezabývá jen Dr. Hyman.  Někteří z vás možná již slyšeli o dokumentu Andrey Culkové Cukr blog, který se právě otázkou rafinovaného cukru a jeho dopady na naše zdraví podrobně zabývá. Záleží však jen na vás, nakolik budete ochotni těmto informacím uvěřit a na jejich základě změnit své stravovací návyky.

Pokud jste otevřeni myšlence omezit příjem cukrů a zbavit se průmyslově vyráběných potravin, kniha 10-denní detox na vyrovnání hladiny cukru v krvivám bude dobrým pomocníkem na vaší cestě za pevným zdravím.

http://www.klubknihomolu.cz/121618/jak-se-zbavit-zavislosti-na-cukru/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář