Jdi na obsah Jdi na menu

ZAMYŠLENÍ NAD LÉČBOU

1. 12. 2011

Každá metoda navracení zdraví má svůj systém, používá specifický souhrn poznatků, postupů a doporučení. Daný systém vychází z určitého stupně poznání zákonů Stvoření, uplatňuje jisté priority, rozděluje aktivitu nutnou pro vyléčení zčásti na nemocného a zčásti na toho, kdo mu při hledání zdraví pomáhá (tento podíl bývá u jednotlivých terapií velmi rozdílný).

 

Mnoho systémů klasické, ale i alternativní medicíny má svůj základ v ovlivňování hmotného těla. Ti, kteří takto zaměřené metody používají, nechť si správně uvědomují, že člověk potřebuje k příjemnému životu kvalitní stravu, dostatek energie, plynule, zhluboka dýchat a přiměřený pohyb. Při svém snažení ale ať nikdy nezapomenou, že nejpodstatnější oživující složkou těla je duch. Duch člověka, který při radosti a spokojenosti letí ke hvězdám, jasně září a pozitivně proniká celým vesmírem, nebo duch člověka zuboženého, jinými pošlapaného a schouleného do ulity smutku (což je mnohdy zapříčiněno jeho vlastní vinou).

Pamatujte, že koho tělo bolí, toho duše pláče. Hlavně duši člověka léčte, rovněž duši člověka důvěrně poznávejte a jemně, velmi opatrně napravujte. Vaše léčení bude pak významným příspěvkem k rozvoji Stvoření, na němž nebude (většího) kazu. Rozhodně mají pravdu a chvályhodně si počínají lidé, kteří léčí s nezlomnou vírou, že každý nemocný (bez ohledu na jeho současné chování, dosavadní průběh života a plytké dodržování obdržených dobrých rad) potřebuje účinnou pomoc.

Dobří jsou jedinci, kteří jiným doporučují různé byliny, mazání, předepisují léky či coby více nebo méně dokonalí prostředníci dodávají znaveným lidem životní energii. Na druhé straně mají pravdu a bezpochyby správný, odůvodnitelný názor i ti, kdo někdy léčbu (především cíleně předávanou bioenergií) přiměřeně odmítají a její vhodnost zpochybňují. Co patří a uleví jednomu člověku, to často nelze s úspěchem aplikovat na druhém, výrazněji mu nepomůže, byť se lékař nebo léčitel budou snažit sebevíc. Neboť projevy onemocnění mohou být sice stejné, ale osudy a děje, které přivedly jednotlivé osoby k téže nemoci, se (někdy výrazně) liší. Různá je proto i terapie vedoucí k vyléčení.


Ukázka z knihy Prvky, vitamíny a byliny trochu jinak

Zdroj: www. celostnimedicina.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář