Jdi na obsah Jdi na menu

ŠŤASTNĚJŠÍ LIDÉ MAJÍ NIŽŠÍ PRAVDĚPODOBNOST, ŽE ONEMOCNÍ

18. 4. 2019

Imunitní systém může být vědomě kontrolovatelný. Doktor Howard Hall odkazuje na samoregulační metody, jako je relaxace, autohypnóza, biofeedback a autogenní trénink. Hall byl první, který na základě svých experimentů prokázal, že zásah vědomí může ovlivnit buněčné funkce imunitního systému. Vysvětlení, které se zde nabízí je, že reovirus, který je příčinou virového nachlazení používá receptor pro noradrenalin – informační látka, která proudí ve šťastných stavech mysli.


Lydia Temoshak dokázala, že pacienti s rakovinou, kteří v sobě potlačují emoce, jako je hněv, zlost apod.  a ignorují jejich existenci, se zotavují pomaleji, než ti pacienti, kteří si své emoce dovolí projevit. Dalším společným rysem těchto pacientů bylo sebezapření a neznalost svých citových potřeb. Imunitní systém byl silnější a nádory menší u těch, kteří si své emoce připustili.


Vyjádření emocí je vždy navázáno na konkrétní tok peptidů v těle. Výsledkem chronického potlačování emocí je výrazné narušení psychosomatické sítě.

 

Vědecké studie ukazují, že imunitní systém může být vůlí ovlivněn mnoha způsoby, což by mohlo znamenat, že naše myšlenky, víry a nálady mohou ovlivňovat fyzický stav našeho těla.  

Se znalostí toho se můžete naučit kontrolovat své myšlení a tudíž svůj imunitní systém a zdraví. Soustřeďte se na světlejší stránku svého života a vizualizujte si své štěstí a zdraví, meditujte každý den a brzy spatříte pozitivní změny nejen na svém zdraví, nýbrž na celém svém životě!


Šťastnější lidé mají nižší pravděpodobnost že onemocní.

 

Více se dozvíte v knihách:
Candance B.Pert Ph.D., Molekuly emocí, 2016
Svět na dlani, listopad 2018

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář