Jdi na obsah Jdi na menu

SKOŘICE JE VŠELÉK

31. 10. 2018
Skořici používáme většinou v zimním období, přidáváme ji do štrůdlu, na ovesnou kaši nebo si ji poručíme v kavárně na cappuccino. Ale možná většina lidí nezná její skutečnou sílu a možnosti využití jak v kosmetice, tak v oblasti našeho zdraví.
 

Musíme si dávat pozor, abychom kupovali pravou cejlonskou, a ne skořici s označením „Cassia“. Ta není zdaleka tak kvalitní jako ta pravá. Pravá skořice je zabalená do smotků ve více vrstvách a připomíná doutník. Ta nepravá je tmavší a její profil nevypadá jako doutník, nýbrž je jen z poloviny zabalená.

Při užívání skořice si musíme uvědomit, že ideální je ji konzumovat déle něž čtyřicet dnů, jinak se účinky nedostaví. Optimální množství je 1 čajová lžička na den, to znamená 3 g. Dobré je účinek skořice zvýšit v kombinaci s medem. Tyto dvě složky se navzájem krásně podporují.

 

Skořice podporuje mozkovou aktivitu a působí preventivně proti Alzheimerově chorobě, případně zpomaluje její průběh. Skořicová kůra je přírodní antibiotikum, tudíž je prospěšná v boji proti bakteriím, virům, ale i plísním. Je také silným antioxidantem a dokáže hlídat hladinu cukru v krvi. Je dobré si dát po jídle čaj se lžičkou skořice. Skvěle se vám nastartuje trávení a sníží hladinu glukózy v krvi.

Pomáhá také se zažíváním. Díky obsahu manganu, vápníku, vlákniny a jiných důležitých minerálů, pomáhá preventivně proti vzniku rakoviny tlustého střeva.

Skořice odstraní i plynatost, průjem nebo zácpu a uleví i při bolestech žaludku. Díky schopnosti odvedení nadbytečných tuků z těla, také výborně snižuje hladinu cholesterolu v krvi.

 

ZDROJ:

http://www.extralife.cz/zabava/Umi-zatocit-s-nadory-i-s-celulitidou-Zvitezte-nad-civilizacnimi-chorobami-s-pomoci-skorice_1331.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář